- 28 Eylül 2017 Perşembe 17:02

Yüksekova’da gökyüzünde esrarengiz cisim

A
A
A
Yüksekova’da gökyüzünde esrarengiz cisim

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde gök yüzünde görülen esrarengiz cisim, saniye saniye kaydedildi.

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde gök yüzünde görülen esrarengiz cisim, saniye saniye kaydedildi.


Yüksekova’da dün akşam saatlerinde gökyüzünde esrarengiz bir cisim fark edildi. Saçtığı ışıkla beliren cisim, daha sonra ışık saçarak kayboldu. Söz konusu anları Gazeteci Erkan Çapraz saniye saniye kaydetti. O an bir düğün töreninde bulunduğunu ve düğün alanının aydınlatma sisteminde yaşanan problem nedeniyle söz konusu olayı daha erken fark etme fırsatı bulduğunu ifade eden Çapraz, o anları şöyle anlattı:


"O an ilçeye bağlı Gürdere köyünde Düzsöz ailesinin düğünündeydik. Kır düğünü şeklinde yapılan düğünün aydınlatma sisteminde yaşanan arıza nedeniyle etraf biraz karanlıktı. Yüksekova ilçesinin ışıklarını uzaktan izlerken birden gökyüzünde bir ışık belirdi. Üçgen şeklinde olan ışığı önce bir hava aracının ışığı olarak yorumladık. Gittikçe büyüyen ve bir hava aracının saçabileceği ışıktan daha büyük bir ışık hali alınca düşen bir hava veya uzay aracı olabileceğini düşündük. Biraz sonra üçgen şeklindeki ışık topunun saçtığı cisim dönmeye ve uzaklaşmaya başladı. Kameramla o anları saniye saniye kaydederken bir yandan da çevremde benimle beraber cismi izleyen arkadaşlarla olup bitene anlam vermeye çalışıyorduk. Son olarak cisim etrafında dönerek uzaklaşmaya ve gözden kaybolmaya başladı. Saçtığı ışıklar Samanyolu’nu andırdı. Uzun süre aynı yere doğru baksak da bir daha bir şey görmedik. Düşen bir gök taşından çok yukarı veya yatay şekilde hareket eden bir cismi andırdı" dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Zonguldak Devrek’te çocuklara bayramda ücretsiz lunapark Devrek ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşku içerisinde kutlandı ve kutlamaların ardından çocuklara ücretsiz lunapark imkanı sağlandı Zonguldak’ın Devrek ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşku içerisinde kutlanırken. Devrek Belediyesi tarafından bayrama özel olarak çocuklara üç saatlik bedava lunaparkta eğlenmeleri sağlandı. Bayram nedeniyle Devrek Belediyesinin katkıları ile çocukların lunaparkta eğelenmelerini sağladıklarını ifade eden Belediye Başkanı Özcan Ulupınar; "Bugün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusunu hep birlikte kutlamanın heyecanını yaşadık. İstedik ki belediye olarak çocukların bayramına bir bayramda bizler ilave edelim ve onların lunaparkta mevcut olan eğlence araçlarını ücretsiz olarak kullanıp eğlenmelerini sağlayalım. Bu vesile çocuklarımız üç saatlik bir zaman diliminde de olsa aileleri ile birlikte eğlenmenin tadını çıkardılar. Bu tür uygulamalarımız zaman zaman devam edecektir” diye konuştu. Belediyenin bu uygulamasından dolayı memnun olduklarını ifade eden aileler ise "Başkanımızdan Allah razı olsun çocuklarımız lunaparkta doyasıya eğlenmenin tadını çıkartarak adeta ikinci bayramlarını yaşadılar” diye konuştular. Çocukların lunapark eğlencesinde AK Parti Zonguldak Milletvekili Muammer Avcı, Devrek Belediye Başkanı Özcan Ulupınar ve Belediye Başkan Yardımcısı Özcan Özmekik yalnız bırakmazken, çocuklarla da günün anısına fotoğraf çekimi gerçekleştirildi.