POLİTİKA - 18 Şubat 2018 Pazar 16:09

AB Bakanı Çelik, cinsel istismara uğrayan çocuğun ailesini ziyaret etti

A
A
A
AB Bakanı Çelik, cinsel istismara uğrayan çocuğun ailesini ziyaret etti

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, cinsel istismara uğrayan 4.

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, cinsel istismara uğrayan 4.5 yaşındaki kız çocuğunun ailesini ziyaret ederek, "Bu acıyı atlatmak hiçbirimiz için mümkün olmayacak. Buna gereken ceza verilecektir. Devlet ve hükümet olarak üzerimize düşeni yapacağız" dedi.


Bakan Çelik, Adana’nın Yüreğir ilçesinde bir düğünde cinsel istismara maruz kalan 4,5 yaşındaki çocuğun Hatay’ın İskenderun ilçesindeki ailesini ziyaret etti. Aileyle görüştükten sonra yaptığı açıklamada Bakan Çelik, herkesi üzen ve derinden yaralayan çok üzücü bir olay yaşandığını belirterek, "Çok büyük bir acı çekiyoruz. Bu acıyı unutmak mümkün değil. Ama bundan sonrasında çocukların geleceği var. Çok zeki ve pırıl pırıl bir çocuk. Aileyle hepimiz bütün milletimiz büyük bir acı yaşıyoruz. Bu acıyı atlatmak hiç birimiz için mümkün olmayacak. Buna gereken ceza verilecektir. Devlet ve hükümet olarak üzerimize düşeni yapacağız" diye konuştu.


Toplum olarak üstümüze düşeni yapmamız gerektiğini ifade eden Bakan Çelik, şöyle devam etti:


"Gereken ilgi ve gereken alaka gösterilecek. Ailenin normal hayatına dönmesi için, çocukların bu travmayı atlatabilmesi için hepimizin yardımcı olması gereken hususlar var. Çok güzel insanlar bir yandan çok büyük acı yaşıyorlar, bir yandan da Afrin’deki Mehmetçiğe dua ediyorlar. Çok büyük acı yaşıyoruz, devlet ve millet olarak. Gereken bütün alaka gösterilecek. Allah bir daha kimsenin başına vermesin. Allah herkesin çocuğunu kendisine bağışlasın. Bundan sonrası içinde bu yavrumuzun daha güzel bir geleceğe sahip olması ve bugünlerin geride kalması için elimizden gelen gayreti göstermemiz lazım. Komşular olarak, onları sevenler olarak, bütün millet olarak elimizden geleni yapacağız. Geçmiş olsun Allah bir daha böyle bir acı göstermesin.”


Bakan Çelik mahalleliler ile de bir süre sohbet etti. Mahallelinin ‘idam istiyoruz’ sözlerine Çelik, “Gereken devlet olarak yapılacak” cevabını verdi.


Bakan Çelik’in ayrılmasından sonra ise küçük çocuğun yakınları da ‘idam istiyoruz’ diyerek tepki gösterdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Şampiyonlar Ligi’nde PSG ve B. Dortmund yarı finalde UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Çeyrek Final rövanş maçlarının ardından Paris Saint-Germain ve Borussia Dortmund yarı finale yükseldi. UEFA Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek final rövanş maçlarının heyecanı iki maçla başladı. Sahasında ilk maçta İspanyol temsilcisine 3-2 kaybeden Paris Saint-Germain, Barcelona ile deplasmanda karşılaştı. Ev sahibi 12. dakikada Raphinha’nın golüyle 1-0 öne geçerken, 29. dakikada Ronald Araujo’nun kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kaldı. Fransız ekibinde Ousmane Dembele ilk maçın ardından bu maçta da fileleri havalandırarak eşitliği sağladı. İkinci yarıda oyun üstünlüğünü eline alan PSG, Vitinha ve Mbappe’nin golleriyle skoru 3-1’e getirdi. Paris ekibi 89. dakikada Mbappe ile bir gol daha bularak sahadan 4-1 galip ayrıldı. Toplamda 6-4 skor üstünlüğü olan PSG yarı finale yükseldi. Geri dönüşlerin yaşandığı maçta tur Dortmund’un Şampiyonlar Ligi’nde dikkat çeken eşleşmelerden olan Atletico Madrid - Borussia Dortmund karşılaşmasında gülen taraf Alman temsilcisi oldu. İspanya’da 2-1 tamamlanan ilk maçın dezavantajı ile sahaya çıkan Dortmund, ilk yarıda Brandt ve Maatsen’in golleriyle ilk yarıyı 2-0 önde tamamladı. Atletico, Hummels’in kendi kalesine ve Angel Correa’nın golleriyle eşitliği sağladı. Temponun arttığı mücadelede Alman sarı-siyahlılar, Niclas Füllkrug ve Marcel Sabitzer’in üst üste kaydettiği gollerle skoru 4-2’ye getirdi. Atletico Madrid’de kaleci Oblak, kritik kurtarışlarıyla farkı önlerken maç da bu skorla tamamlandı. Toplamda 5-4 skor üstünlüğü olan Borussia Dortmund, yarı final bileti aldı. Yarı finalde ilk eşleşme B. Dortmund - Paris Saint-Germain oldu. Şampiyonlar Ligi çeyrek final turunda bugün TSİ 22.00’de Bayern Münih - Arsenal, Manchester City - Real Madrid maçları oynanacak.