POLİTİKA - 10 Aralık 2016 Cumartesi 16:17

Antalya’da Hatay’a gönül köprüsü

A
A
A
Antalya’da Hatay’a gönül köprüsü

Antalya’dan aralarında siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin de aralarında bulunduğu yaklaşık 200 kişilik heyet, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü nedeniyle geldikleri Hatay’da AK Parti Hatay İl Başkanlığını ziyaret etti.
AK Parti Hatay İl Başkanı Ahmet Atıç ziyarette yaptığı konuşmada, Hatay’da birlik ve beraberliğin olduğunu, Hatay’ın aslında dışarıdan göründüğü gibi öyle kargaşa ortamının olmadığını güllük gülistanlık bir kent olduğu söyledi.
AK Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer Hatay’a geliş amaçlarının Antalya, Hatay ile bir gönül köprüsü oluşturmak olduğunu ifade etti.
Antalya’daki sivil toplum kuruluşlarıyla, siyasi parti temsilcileriyle Antalya için birliği beraberliği daha da pekiştirmek açısından bir seyehat düzenlediklerini belirten Sümer , “Etrafımız ateş çemberi. Bu ateş çemberine en yakın halkada oturuyorsunuz. Ve orada kan ve gözyaşı var. Orada bombalardan yaşayan, bombalardan korkup kaçan kadınlar var, çocuklar var onlara ev sahipliği yapıyorsunuz" dedi.
Hatay’ın 400 binin üzerinde mülteciye ev sahipliği yaptığını belirten Sümer şöyle devam etti:
"Sizlere destek olmak amacıyla birde oradaki kamplarda yaşayan Suriyeli mültecileri yakından tanımak, onların acılarına ortak olmak, gözyaşlarına ortak olmak için bu seyahati düzenledik. Yayladağı kampına gideceğiz. İnşallah önümüzdeki süreçte orda savaş bitecek. Biraz önce valimiz bugün 70 bin çocuktan 50 bini eğitim öğretim gördüğünü söyledi. Bu savaş bittikten sonra bizim kültürümüzle yoğrulmuş o çocuklar memleketlerine gittikleri zaman biz nasıl doğu vilayetlerinde bir şehre gidiyormuşuz gibi Suriyelilerde bizim kültürlerimizi yansıtacaklar.”
MHP Antalya İl Başkanı Mustafa Aksoy ise yaptığı konuşmada, Hatay’da bulunmaktan memnuniyet duyduklarını belirterek,”15 Temmuz darbe girişimi aziz Türk milletinin birlik ve beraberlik ruhuyla bu giderilmiştir. Dolayısıyla biz bir arada olmaktan mutluyuz ve memnunuz” dedi.
Antalya’dan Hatay’a gelen 200 kişilik heyet daha sonra Yayladağı ilçesinde bulunan Suriyelilerin yaşadıkları kampları ziyaret etti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Şampiyonlar Ligi’nde PSG ve B. Dortmund yarı finalde UEFA Şampiyonlar Ligi’nde Çeyrek Final rövanş maçlarının ardından Paris Saint-Germain ve Borussia Dortmund yarı finale yükseldi. UEFA Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek final rövanş maçlarının heyecanı iki maçla başladı. Sahasında ilk maçta İspanyol temsilcisine 3-2 kaybeden Paris Saint-Germain, Barcelona ile deplasmanda karşılaştı. Ev sahibi 12. dakikada Raphinha’nın golüyle 1-0 öne geçerken, 29. dakikada Ronald Araujo’nun kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kaldı. Fransız ekibinde Ousmane Dembele ilk maçın ardından bu maçta da fileleri havalandırarak eşitliği sağladı. İkinci yarıda oyun üstünlüğünü eline alan PSG, Vitinha ve Mbappe’nin golleriyle skoru 3-1’e getirdi. Paris ekibi 89. dakikada Mbappe ile bir gol daha bularak sahadan 4-1 galip ayrıldı. Toplamda 6-4 skor üstünlüğü olan PSG yarı finale yükseldi. Geri dönüşlerin yaşandığı maçta tur Dortmund’un Şampiyonlar Ligi’nde dikkat çeken eşleşmelerden olan Atletico Madrid - Borussia Dortmund karşılaşmasında gülen taraf Alman temsilcisi oldu. İspanya’da 2-1 tamamlanan ilk maçın dezavantajı ile sahaya çıkan Dortmund, ilk yarıda Brandt ve Maatsen’in golleriyle ilk yarıyı 2-0 önde tamamladı. Atletico, Hummels’in kendi kalesine ve Angel Correa’nın golleriyle eşitliği sağladı. Temponun arttığı mücadelede Alman sarı-siyahlılar, Niclas Füllkrug ve Marcel Sabitzer’in üst üste kaydettiği gollerle skoru 4-2’ye getirdi. Atletico Madrid’de kaleci Oblak, kritik kurtarışlarıyla farkı önlerken maç da bu skorla tamamlandı. Toplamda 5-4 skor üstünlüğü olan Borussia Dortmund, yarı final bileti aldı. Yarı finalde ilk eşleşme B. Dortmund - Paris Saint-Germain oldu. Şampiyonlar Ligi çeyrek final turunda bugün TSİ 22.00’de Bayern Münih - Arsenal, Manchester City - Real Madrid maçları oynanacak.