ASAYİŞ - 19 Temmuz 2018 Perşembe 14:48

Beyaz eşya deposunda yangın

A
A
A
Beyaz eşya deposunda yangın

Hatay’ın merkez Antakya ilçesinde bir beyaz eşya deposunda çıkan yangın vatandaşların ve itfaiye ekiplerinin çabası sonucu söndürüldü.

Hatay’ın merkez Antakya ilçesinde bir beyaz eşya deposunda çıkan yangın vatandaşların ve itfaiye ekiplerinin çabası sonucu söndürüldü.


Alınan bilgiye göre, Hacı Ömer Alpagot Mahallesi’nde 2 katlı binanın zemin katındaki beyaz eşya deposunda henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Alevleri gören çevredeki vatandaşlar bir yandan itfaiye ekiplerine haber verdi diğer yandan da yangını söndürmek için hortumla müdahale etti.


Olay yerine kısa sürede gelen itfaiye ekipleri, yangına müdahale ederek söndürdü. Elektrik kontağından veya sigara izmaritinden çıktığı tahmin edilen yangında birçok beyaz eşya zarar gördü. Yangın çıktığı esnada depoda kimsenin olmamasından dolayı olayın geç fark edildiği belirtildi.


Yangının çıkış sebebi araştırılıyor.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara YÖK’ten denklik için yeni düzenleme Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından yapılan açıklamaya göre, dünya sıralamalarında ilk 400’de yer alan üniversitelerden mezun olanlara doğrudan denklik verilecek. Yükseköğretim Kurulu (YÖK), yurt dışı yükseköğretim diplomalarının denklik işlemlerine ilişkin yeni bir düzenlemeye imza attı. Resmi Gazete’de yayımlanan düzenlemeye göre ortaya çıkan tereddütlerin giderilmesi için usul ve esaslar belirlendi. “İlk 400’de yer alan üniversitelerden mezun olanlara doğrudan denklik verilecek” Yayımlanan düzenlemede, YÖK tarafından kabul edilen üç uluslararası yükseköğretim derecelendirme kuruluşunda ilk 400’de yer alan yükseköğretim kurumlarının tıp, diş hekimliği, eczacılık ve hukuk programları dahil olmak üzere bütün programlarından mezun olanlar doğrudan denklik alabilecek. “İlk binde yer alan üniversitelerden mezun olanlara YSK şartı aranmayacak” Aynı derecelendirme kuruluşlarında ilk binde yer alan üniversiteler için başarı şartı aranan bölümler dahil olmak üzere bütün alanlarda, önceden olduğu gibi denklik müracaatı yapılacak ancak YKS’ye girme zorunluluğu aranmayacak. İlk binde yer almayan bir üniversitenin tıp, diş hekimliği, eczacılık ve hukuk programlardan mezun olanlar YKS’ye girecek, ilgili programın YKS’deki başarı sıralaması şartını sağlamışlarsa denklik müracaatları kabul edilecek ve transkriptleri dikkate alınarak bireysel olarak inceleme yapılacak.