SPOR - 14 Ağustos 2018 Salı 14:48

İrem Çapar başarılarına devam ediyor

A
A
A
İrem Çapar başarılarına devam ediyor

Muay Thai dalında Dünya ve Avrupa şampiyonluğu unvanına sahip olmasının yanında sayısız Türkiye şampiyonluğu bulunan Hataylı sporcu İrem Çapar, iddialı rakibi Malihe Mardi’yi iyi oyunla devirdi.

Muay Thai dalında Dünya ve Avrupa şampiyonluğu unvanına sahip olmasının yanında sayısız Türkiye şampiyonluğu bulunan Hataylı sporcu İrem Çapar, iddialı rakibi Malihe Mardi’yi iyi oyunla devirdi.


Tekirdağ Şarköy’de düzenlenen uluslararası Muay Thai dünya şampiyonlarının yer aldığı programda karşılaştığı İranlı sporcu Malihe Mardi’yi 3 rauntta üstün gelerek yenen sporcu İrem Çapar, büyük gurur yaşattı.


Seyircilerin keyifle izledikleri mücadelede sergilediği performansla herkesin takdirini toplayan İrem Çapar, galibiyet sevincini Aslanyürek Spor Kulübü’nün hocaları Cemal ve Zehra Dağlıoğlu ile paylaşırken salonda duygu dolu anlar yaşandı.


Çok iyi hazırlandığı maçta İranlı şampiyon rakibi Malihe Mardi’yi rahat yendiğini ifade eden İrem Çapar, kendisini destekleyenlere ve hocalarına teşekkür etti.


Şampiyon sporcuların bu karşılaşmada zorlanacağını düşündüklerini belirten Aslanyürek Spor Kulübü Başkanı ve Milli Antrenör Cemal Dağlıoğlu, “Disiplinli çalışmalarının neticesinde zorlanmadan müsabakayı kazandık. Başarılı sporcumuz İrem Çapar’a, bu zor süreçte destekçimiz olan eşim antrenör Zehra Dağlıoğlu’na ve organizatör Erkan Varol’a teşekkür ederim” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Karabük İl Genel Meclis Başkanı Sözen oldu Karabük İl Genel Meclisinin yapılan ilk toplantısında, AK Parti Grup kararı gereği gösterilen tek aday Ahmet Sözen, yeniden İl Genel Meclis Başkanı seçildi. 31 Mart Yerel seçimlerinde yeniden belirlenen Karabük İl Genel Meclisi ilk toplantısını İl Özel İdare Meclis salonunda gerçekleştirdi. Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunması ile başlayan toplantı en yaşlı üye olan CHP İl Genel Meclis Üyesi Mehmet Oğuz’un başkanlığında açılışı yapıldı. Meclisin ilk gündem maddesi olan İl genel Meclis Başkanlığında Ahmet Sözen tek aday oldu ve kapalı oylama sonucu 16 meclis üyesi tarafından yeniden başkan seçildi. İl Genel Meclis Başkanı seçilen Ahmet Sözen, yaptığı konuşmasında, Karabük İl Özel İdaresinin bugün gelmiş olduğu noktada çevre il özel idareleri ile kıyaslandığında kendi kendine yeten, artık satın almayan, üreten, üretim tesislerini kurmuş ve önemli noktaya gelmiş bir İl Özel İdaresi hüviyetinde olduğunu söyledi. İl Özel İdaresinin geldiği noktada emeği geçen herkese teşekkür eden Sözen, “ Kamu kaynaklarının etkili ve verimli bir şekilde şimdiye kadar kullanmasını azami özen gösteren il genel meclisimiz, bundan sonra yapacağı tüm çalışmalarda da bu hassasiyetine özellikle dikkat ederek hizmetlerine devam edecektir. İl Genel Meclisi ile ilgili hususta 5302 sayılı il özel idaresi kanunuyla yetki ve sorumlulukları belirlenmiş ve görev sorumluluk alanı tüm il sınırları olan, aynı zamanda il özel idaresinin de karar kolları olan kanunlarla ve yönetmeliklerle belirlenmiş bir kurum halindedir. Bundan sonraki çalışmalarımız içerisinde önem vereceğimiz tek husus birlik beraberliğimiz olacaktır. 5 yıllık bir çalışma döneminde şimdiye kadar olduğu gibi birlik beraberliğe önem vererek, azami özen göstererek, çalışmalarımızı hep birlikte yürüteceğiz. Karabük’ün ve kırsalda yaşayan vatandaşlarımızın daha rahat bir yaşama kavuşması için ve daha rahat bir yaşam sürmeleri için il genel meclisimiz elinden gelen tüm gayreti gösterecektir.”dedi. Konuşmaların ardından yapılan seçimlerde Katip üyeliğine, Ahmet Okan Kirman ve Mesut Aydın, Meclis 1. Başkanvekilliğine Ertan Mısırlı (AK Parti), Meclis 2. Başkanvekilliğine Enver Kemik (MHP), Encümen üyeliğine ise Ahmet Okan Kirman, Recep Tetik ve Mesut Aydın seçildi. Daha sonra gündem maddeleri gereği ihtisas komisyon üyeleri üyeleri seçimleri ve ardından diğer gündem maddeleri görüşüldü.
Ankara Genç Çevirmenler Yarışması’nın kazananları belli oldu Avrupa Birliği Başkanlığı tarafından düzenlenen “Genç Çevirmenler” yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Avrupa Birliği Başkanlığı tarafından düzenlenen “Genç Çevirmenler” yarışmasında dereceye giren öğrencilere sertifikaları verildi. 12. kez düzenlenen yarışmanın ödül törenine Dışişleri Bakan Yardımcısı ve AB Başkanı Büyükelçi Mehmet Kemal Bozay ve davetliler katıldı. Bu yıl, İngilizce, Fransızca ve Almanca olmak üzere 3 kategoride 125 öğrenci yarıştı. Türkçe çevirileri ile dereceye giren öğrencilere, Avrupa Birliği Başkanlığında düzenlenen törende, Dışişleri Bakan Yardımcısı Bozay tarafında sertifikaları taktim edildi. Yarışmada birinci olan çevirmenler Brüksel’de yerleşik AB kurumlarını ziyaret ile ödüllendirilirken, ikinci ve üçüncü olan öğrenciler, Ankara Üniversitesi Avrupa Toplulukları Araştırma ve Uygulama Merkezi’nde ‘Avrupa Birliği Temel Eğitim Programı’na katılım sağlayabilecekler. AB ile Türkiye ilişkilerinin inişli-çıkışlı olduğunu belirten Bakan Yardımcısı Bozay, “Türkiye’nin bir yol haritasında, 360 derecelik dış politikasında önemli yer tutuyor. Ankara Antlaşması’nın da 60. yılını kutladığımız bir yılda yine sizlerle birlikte böyle bir AB ilişkilerine katkıda bulunacak ayrı bir çalışma disiplininde sertifika törenindeyiz. Çok sayıda öğrenci girdi bu yarışmaya. Yarışmaya bin 248 öğrencimiz katıldı. Bu sayıda bizi çok gururlandırıyor” ifadelerini kullandı.
Aydın Aydın Lisesi karma resim sergisi açıldı Aydın Lisesi öğrencilerin yıl boyunca yapmış oldukları resim çalışmaları Vali Yazıcıoğlu Kültür Merkezi sergi alanında halkın beğenisine sunuldu. Eğitim ve öğretim sezonunun sonuna doğru gelinirken okullar öğrencilerinin 1 yıl boyunca yaptıkları eserleri sergilemeye başladı. Aydın Lisesi öğrencilerinin hazırlamış olduğu ’Karma Resim Sergisi’ açıldı. Vali Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nde içerisinde sergilenen birbirinden güzel resimler büyük beğeni topladı. Serginin açılışında kısa bir konuşma yapan Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici sergide emeği geçen herkese teşekkür ederek, “Amaç sadece sanat yapan kişiler yetiştirmek değil, sanatı seven ve kültürü algılayan fertler de yetiştirmektir. Bu nedenle eğitim sistemimiz içerisinde sanat eğitimine de önem vermeliyiz” dedi. Yapılan konuşmanın ardından açılışı yapılan sergide kara kalem, sulu boya, yağlı boya gibi geleneksel tekniklerden; atık malzeme tasarımları, seramik, bisküvi üzerine çini boyama gibi yenilikçi yaklaşımlara kadar geniş bir yelpazede birçok ürün yer aldı. Atık malzemelerle yapılan çalışmalar da serginin dikkat çekici parçaları oldu. Açılışa İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici, Aydın Lisesi Müdürü Serkan Akyol, okul müdürleri, öğretmen ve öğrencilerin yanı sıra veliler katılırken, program yapılan ikramların ardından sona erdi.