- 17 Ocak 2018 Çarşamba 09:12

Oğlunu 13 kilometre kucağında taşıyarak bombalardan kaçtı

A
A
A
Oğlunu 13 kilometre kucağında taşıyarak bombalardan kaçtı

Suriye’nin Hama kentinde rejimin bombardımanından kaçıp bir vadiye sığınan Recep Mustayıp (38), orası da bombalanınca 14 yaşındaki engelli oğlunu sırtında ve kucağında taşıyarak sınırın Türkiye yakınlarında güvenli bölgede yer alan kampa sığındı.

Suriye’nin Hama kentinde rejimin bombardımanından kaçıp bir vadiye sığınan Recep Mustayıp (38), orası da bombalanınca 14 yaşındaki engelli oğlunu sırtında ve kucağında taşıyarak sınırın Türkiye yakınlarında güvenli bölgede yer alan kampa sığındı.


Hama’da rejim bombardımanı nedeniyle babası Halit (75), annesi Hatice (72), beyindeki sinir hastalığı nedeniyle engelli olan çocukları Halit (14), Yasmin (3) ve eşi Adeviye (32) ile birlikte İdlib yakınlarındaki Aziz Vadisi’ne kaçan Recep Mustayıp (38), burada 40 gün yaşam mücadelesi verdi.


Aziz Vadisi’nin de bombalanması üzerine 14 yaşındaki oğlunu 13 kilometre boyunca sırtında ve kucağında taşıyan Recep Mustayıp ve ailesi, sınırın Türkiye yakınlarındaki Tellel Kerame bölgesinde Türkiye Diyanet Vakfı’nın inşa ettiği çadır kampa yerleşti.


Aile adına konuşan büyük baba Halit Mustayıp, şunları söyledi:


“Başımıza gelen, şu alemde kimsenin başına gelmedi. Yiyecek bir şeyimiz kalmadı, arpayı ezip yemek zorunda kaldık. Ölümüne çıktık, Türkiye sınırına ulaştık ve güven altındayız. Çocukların beynindeki sorun nedeniyle 9 aylık olduktan sonra yürüyememeye başladılar. Elbiselerimizden başka hiçbir şey almadık kaçarken yanımıza. Hayırseverler burada sağolsunlar battaniye ve hasır verdiler bize. Çadırımız bile eksik. Babası bu çocuğu 13 kilometre boyunca taşıdı. Saldırı olduğu anda yere yatıyorduk, durduğu anda devam ediyorduk. Hepimiz kaçmak zorunda kaldık.”

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Bandırma’da kapalı yöntemle prostat ameliyatı Balıkesir’in Bandırma ilçesinde Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tıp fakültesi kurulmasıyla birlikte üroloji kliniği güncel sağlık hizmetlerine devam ediyor. Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tıp fakültesinin kurulması ve hastanenin eğitim ve araştırma hastanesi statüsüne geçmesiyle birlikte üroloji kliniği, en güncel sağlık hizmetlerini sunmaya devam ediyor. Daha önce açık cerrahi ile Bandırma’da çeşitli ilklere imza atan üroloji kliniği, bölgede önemli bir üroloji merkezi haline gelmeye devam ediyor. Son olarak, laparoskopik (kapalı yöntem ile) prostat kanseri ameliyatı başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. Üroloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Aykut Başer, hastanenin Bandırma ve çevresine en güncel tedavi yöntemleriyle yüksek kalitede sağlık hizmeti sunduğunu belirterek laparoskopik cerrahi hakkında şunları söyledi: "Laparoskopik radikal prostatektomi, prostat kanseri tedavisinde sıkça kullanılan bir cerrahi yöntemdir. Bu yöntemde, cerrah küçük kesiler yaparak bir kamera ve cerrahi aletler aracılığıyla prostat bezini çıkarır. Laparoskopik cerrahi, geleneksel açık cerrahiye kıyasla daha az invazif bir yöntemdir, bu da daha az kan kaybı, daha az ağrı ve daha hızlı iyileşme süreci anlamına gelir. Laparoskopik radikal prostatektomi, prostat kanseri olan erkekler için etkili bir tedavi seçeneği olabilir. Ancak, her hasta için uygun olmayabilir ve tedavi seçenekleri, hastanın bireysel durumuna ve kanserin evresine bağlı olarak değişebilir. Bu nedenle, prostat kanseri teşhisi konmuş hastaların, hatta tüm ürolojik kanserlerinde dahil tedavi seçenekleri hakkında hastanemize başvurarak detaylı bir şekilde bilgi almaları önemlidir."