YEREL HABERLER - 25 Temmuz 2017 Salı 14:56

Payas’ta “Eğitimde İşbirliği” protokolü

A
A
A
Payas’ta “Eğitimde İşbirliği” protokolü

Hatay’ın Payas ilçesinde belediye ve ilçe mili eğitim müdürlüğü arasında “Eğitimde İşbirliği” protokolü imzalandı.

Hatay’ın Payas ilçesinde belediye ve ilçe mili eğitim müdürlüğü arasında “Eğitimde İşbirliği” protokolü imzalandı.


Sokollu Mehmet Paşa Külliyesinde düzenlenen imza töreninde hazırlanan projenin tanıtımı gerçekleştirildi.


Proje kapsamında ilçedeki tüm okullarda eğitim gören öğrencilerin kazanımlarının en üst seviyelere çıkarak başarılarının artırılmasının hedeflendiği, ilçedeki eğitim ve öğretim başarısının artarak devam ettirilmesi için uygulanacak çalışmalar anlatıldı.


İmza töreninde konuşan Payas Belediye Başkanı Bekir Altan, ilçe milli eğitim müdürlüğü tarafından eğitim ve öğretim başarısını daha da arttırmaya yönelik hazırlanan projeyi hayata geçirecek olmanın sevincini yaşadıklarını belirtti. Altan, "Bu çalışmayla birlikte ilçemiz nasıl ki demir çelik sektöründe yüzde 40 üretim ile ülkemizin sanayi omurgasını oluşturarak adından söz ettiriyorsa eğitimde de Payasımızın ismi lanse ettirelecektir” dedi.


Yapılan konuşmaların ardından protokol sözleşmesi imzalandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Osmangazi’den haşere ilaçlama seferberliği Osmangazi Belediyesi, hava sıcaklıklarının artması ile birlikte insan ve çevre sağlığını tehdit eden haşerelerin üremesinin önüne geçmek adına ilçe genelinde ilaçlama çalışmasına başladı. Osmangazi Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, sivrisinek, karasinek, kene, fare, haşere gibi kent zararlılarına karşı mücadele çalışmalarını uzman personel denetiminde yürütüyor. Doğal hayat ve biyolojik dengeye uyumlu ilaçlar kullanılarak gerçekleştirilen çalışmalar çerçevesinde, rögar kapakları açılarak içlerine fare ilaçları koyan ekipler, sağlık açısından risk taşıyan sineklerin üremesine müsait olan foseptik, çöp konteynerleri, pazar yerleri, dere yatakları, su birikintileri ile yeşil ve nemli alanlar da ilaçlama çalışmalarını yoğunlaştırdı. Dünya Sağlık Örgütü tarafından önerilen ve Sağlık Bakanlığı tarafından onaylı ilaçlarla gerçekleştirilen çalışmalar ile istenmeyen canlıların kontrolü sağlanırken, haşerelerin sebep olabileceği tifüs ve sıtma gibi hastalıkların da önüne geçiliyor. Haşere oluşumunun önüne geçmek adına çöplerin ağzı açık olarak atılmaması, poşetlerde ya da kapaklı bidonlarda saklanması gerektiği konusunda vatandaşları uyaran yetkililer, daha sağlıklı bir Osmangazi için haşerelere karşı yürütülen ilaçlama çalışmalarının periyodik olarak ilçenin tüm mahallelerinde yürütüleceğini belirtti.