YEREL HABERLER - 19 Temmuz 2017 Çarşamba 14:46

Sağlık personeline hızlı, kaliteli ve düşük maliyetli hizmet eğitimi

A
A
A
Sağlık personeline hızlı, kaliteli ve düşük maliyetli hizmet eğitimi

Hatay İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından hazırlanan ve 5 gün süren "Hatay İli Yalın Hastane Uygulama ve Sistemleri Eğitimi” tamamlandı.

Hatay İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği tarafından hazırlanan ve 5 gün süren "Hatay İli Yalın Hastane Uygulama ve Sistemleri Eğitimi” tamamlandı.


Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı Eğitim Danışmanı Yard.Doç. Dr. Hikmet Maraşlı tarafından verilen eğitime, Hatay Devlet Hastanesi’nde sorumlu 25 sağlık personeli, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği personellerinden de 6 sağlık personeli olmak üzere toplam 31 personel katıldı.


Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Sebahattin Yılmaz, hastane yöneticileri, doktor ve hemşire katılımıyla gerçekleşen eğitimin amacının, sağlık hizmetinde israfları ortadan kaldırmak ve hastaya değer katan bir hizmet sunmak olduğunu ifade etti.


Yılmaz, eğitim programı kapsamında yalın üretimin temel hedefi olan hızlı, kaliteli ve düşük maliyetli üretimin önündeki engellerin tespit edilmesi, hastanenin verimliliğini azaltan problemlerin çözülebilmesi ve sürekli iyileştirilmesinin sağlanması için en temel problem çözme teknikleri hakkında katılımcıların bilgilendirilmesi sağlandığını belirtti.


2 gün teorik, 3 gün uygulamalı olmak üzere toplam 5 gün süren eğitim sürecinde eğitmen Yard. Doç. Dr. Hikmet Maraşlı eşliğinde katılımcılarla, ameliyathane, acil servis, yoğun bakım, eczane süreçleri incelenerek Değer Akış Haritaları hazırlanıp iyileştirme çözümlerinin belirlendiği kaydedildi.


Eğitim sonunda yapılan sınavı başarıyla tamamlayan 31 sağlık personeli, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Sebahattin Yılmaz’ın Tarafından sertifikalarını aldılar.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun hummel, DNA konseptli yeni mağazasını Samsun’da açtı Spor giyim markası hummel, DNA konseptli yeni mağaza açılışını Samsun’da, Samsunspor Futbol Direktörü Fuat Çapa ve Samsunsporlu futbolcular Zeki Yavru, Mustafa Tan, Carlo Holse ve Osman Çelik’in de katılımlarıyla gerçekleştirdi. hummel, Samsun Piazza AVM’de yeni bir mağaza açılışı gerçekleştirdi. Açılışa hummel Türkiye’nin üst düzey yöneticilerinin yanı sıra Samsunspor Futbol Direktörü Fuat Çapa ve Samsunsporlu futbolcular Zeki Yavru, Mustafa Tan, Carlo Holse ve Osman Çelik de katıldı. Yapılan açıklamaya göre, DNA konseptli mağazanın en dikkat çekici özelliklerinden biri sürdürülebilirlik vurgusu yapması. Mağaza içinde kullanılan bazı duvarlar geri dönüştürülmüş ‘Cardboard’ adı verilen doğal ve geri dönüşümlü panellerle hazırlandı. Bu ürünler kirletici madde içermezken aynı zamanda toprakta çözünebilir özelliklere sahip. Mağaza konsepti, minimalizm ve İskandinav ruhunu yansıtarak marka kimliğine ve tarihine gönderme yaparken aynı zamanda geçmişi günümüzle harmanlıyor. Markanın global DNA konseptli mağazalarının estetiği ve minimalizmi ön plana alan prensipleri ile yenilikçi yaklaşımı, perakende sektöründe yeni bir soluk olmaya devam ediyor. hummel Türkiye ve Güney Bölge Ticari Direktörü Emre Akaslan, açılışla ilgili olarak, "Bugün burada yeni mağazamızı açmanın, hem de bizim için çok önemli olan Samsun şehrinde açmanın büyük gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Süreçte emeği geçen tüm ekip arkadaşlarıma sonsuz teşekkürler" şeklinde konuştu.