YEREL HABERLER - 07 Mayıs 2016 Cumartesi 16:50

AK Parti Iğdır Milletvekili Aras:

A
A
A
AK Parti Iğdır Milletvekili Aras:

AK Parti Iğdır Milletvekili Nurettin Aras, gazetecilere yaptığı açıklamada, Iğdır’a ticaret merkezi, doğalgaz ve baraj müjdesi verdi.
Iğdır Devlet Hastanesinde incelemelerde bulunan AK Parti Iğdır Milletvekili Nurettin Aras’ı Başhekim Opr. Dr. Nevruz Erez ve hastane yönetimi tarafından karşılandı. Hastanedeki birimleri tek tek ziyaret eden Aras, burada Iğdır’a yapılan ve yapılması planlanan çalışmalar hakkında gazetecilere bilgi verdi. Aras buradaki konuşmasında, bölgenin kalkınması için çeşitli çalışmaların yürütüldüğünü, IPARD Kalkınma Programının Iğdır’a getirildiğini söyledi. Yapılan ve yapılması planlanan çalışmaların memnuniyet verici olduğunu ifade eden Aras, "Söz verdiğimiz ticaret merkezi de hayata geçirilmiş, talimatlar valiliğimize gelmiştir. Oluşturulacak kurullarla beraber sınır ticaret merkezimiz faaliyete geçecek. Bu Iğdır’a önemli avantajlar sağlayacak bir konudur. İnşallah Iğdırlılar gerektiği kadar bu imkandan faydalanırlar" dedi.
“ IĞDIR’IN İÇME SUYU VE TARIMSAL SULAMA SORUNU ÇÖZÜLECEK”
Iğdır’da etkili olan mikroklima iklimi nedeniyle tarım alanında sulama sıkıntısı bulunduğuna dikkati çeken Aras, "Iğdır’ın sulama sıkıntısı var, bununla ilgili çalışmalarımız var. Tuzluca barajını mutlaka önümüzdeki yıl programa aldırıp ihalesini yaptıracağız ve yapımına başlanacak. Zira bu proje Iğdır’ın tarımı ve sulamasıyla ilgili hayati öneme sahip bir projedir. Bu çalışma şuan projelendirme safasındadır. Programa alınmasıyla ilgili yoğun gayretlerimiz olacak. Bu projeyi yaptığımız taktirde Iğdır’ın sulama sorununu sonlandıracaktır” dedi.
Bölgede yaşanan içme suyu sorununun çözümü için de çeşitli çalışmaların yürütüldüğünü belirten Aras, yapımı devam eden Ünlendi Barajı sayesinde bu sorunun sona ereceğini kaydetti. Ünlendi Barajının yapımı ve kapsayacağı alanları anlatan Aras, "Ünlendi barajı projesine Iğdır merkez, Hoşhaber ile Halfeli beldesi ve bağlı köyler ile Aralık ve Karakoyunlu ilçeleri ile köyleri dahildir. Bunların tamamının su ihtiyacını Ünlendi barajından karşılayacağız. Yapımı hızla devam ediyor, yakında bitirilecek” şeklinde konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bolu Bolu’da muhteşem 23 Nisan gösterileri sahnelendi Bolu’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda öğrencilerin sergilediği oyunlar güzel görüntülere sahne oldu. 1453’ten, 23 Nisan 1920’e kadar Türk milletinin yaşadığı tarihi anları sahneleyen öğrencilerin gösterisi büyük beğeni topladı. Bolu’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Karaçayır’da bulunan 3 bin kişilik kapalı spor salonunda coşkuyla kutlandı. İlkokul ve ortaokul öğrencilerinin sergilediği gösteriler güzel anlara sahne oldu. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutlamak için düzenlenen etkinlikte vatandaşlar salonu hınca hınç doldurdu. Etkinliğe Bolu Valisi Erkan Kılıç, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, İl Jandarma Komutanı Mehmet Avcı, STK temsilcileri ve vatandaşlar katılım sağladı. Mehter Marşı ile başlayan etkinlikte ilkokul ve ortaokul öğrencileri de koro, tiyatro, halk oyunları ve çeşitli etkinlikler gerçekleştirdi. İlkokul öğrencilerinden oluşan koro ekibi Cumhuriyet’in 100. Yılı için bestelenen Parla şarkısını söyledi. Salonu dolduran vatandaşlar, öğrencilere telefon ışıklarıyla eşlik etti. İzzet Baysal 50.Yıl İlk ve Ortaokulu öğrencileri, 1453’ten 23 Nisan 1920’e kadar Türk milletinin yaşadığı tarihi anları sahneledi. Fatih Sultan Mehmet’in gemileri karadan yürütme anını, Atatürk’ün Samsun’a çıkışını, Kurtuluş Savaşı’nda fedakarlık yapan kadınları ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın ilan edilmesine kadar tarihi anları sahneleyen öğrencilerin performansı büyük beğeni topladı. Salonu dolduran vatandaşlar dakikalarca alkışladı.
Şırnak Şırnak’ta “Hayalet Ağ” temizliği yapıldı Şırnak’ın Uludere ilçesinde barajlarda hayalet ağ temizliği yapıldı. Şırnak İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen “Şırnak İli Hayalet Av Araçları ve İstilacı Türler Farkındalık Projesi” kapsamında Uludere ilçesinde öğrencilere eğitim varidi. Eğitimin ardından Uludere Barajı’nda hayalet ağ temizliği etkinliği yapıldı. Vali Cevdet Atay, barajlar ve suların ne kadar temiz tutulursa karşılığının o kadar hızlı alınacağını söyledi. Bütün meselenin insana dayandığını belirten Vali Atay, "İnsan, bir yerden karşılık alıyorsa orayı kollamak korumak zorundadır diye düşünüyorum. Şu an aramızda olan öğrencilerimiz bu bilinçle yetişecek, bizim avcılarımız bu bilinçte olacak, balık üreticilerimiz bu bilinçte olacak. Avladıktan sonra av malzemelerini oraya bırakmayacaklar. Bunlar canlılar için bir tehlike arz ediyor. Öncelikle üzerinde durmamız gereken balıkçılarımızın, avcılarımızın insanımızın bizi doyuran denizlere, barajlara sulara iyi bakmak ve kirletmemeleri. İnşallah gençlerimiz bu farkındalık projesinden örnek alırlar. Balıkçılarımız da aynı şekilde buna riayet ederler” dedi. İl Tarım ve Orman Müdürü Oktay Sezgin ise ilde 32 farklı balık türünün yaşadığını ifade etti. Sezgin, nesli tükenme tehlikesi altında olan Leopar Sazan’ının da Dicle Nehri’nde bulunmasıyla birlikte iç su balıkların biyo-çeşitliliğinin korunması ve sürdürülebilirliğinin sağlanması amacıyla farkındalık eğitimleri düzenlendiğini, hayalet ağları ve av araçlarını sulardan temizlediklerini dile getirdi. Programa, İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Murat Bulut ve İl Emniyet Müdürü Celal Dalman’da katıldı.