GENEL - 25 Ocak 2018 Perşembe 09:33

Araştırmacı Gasımov Asimder’i ziyaret etti

A
A
A
Araştırmacı Gasımov Asimder’i ziyaret  etti

Ermeni terörü ve işgali üzerine Araştırmacı Yazar ve İlmi Araştırmalar Derneği Başkanı Telman Gasımov, Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Genel Merkezini ziyaret etti.

Ermeni terörü ve işgali üzerine Araştırmacı Yazar ve İlmi Araştırmalar Derneği Başkanı Telman Gasımov, Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Genel Merkezini ziyaret etti.


Azerbaycan’lı araştırmacı yazar Gasımov’u, Asimder Genel Başkanı Göksel Gülbey ve yöetim kurulu üyeleri karşıladı. Ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getiren Gülbey, derneğin çalışmaları hakkında bilgi vererek, Iğdır bölgesinde Ermeni çetelerinin çoluk çocuk, yaşlı genç demeden yüzlerce müslümanı katlettiklerini anımsattı. Ermeni çetelerinin, Iğdır, Ağrı, Van, Erzurum, Kars ve Erzincan şehirlerinde katlettiği müslümanlara ait toplu mezarları bulunduğu ifade eden Asimder Genel Başkanı Göksel Gülbey, “Ermenilerin yaptıkları bu katliamları her yüz yılda Müslüman Türk milletine Azerbaycan, Türkiye ve İran’da yapmışlardır. Sizin gibi araştırmacı yazarlarımız bu katliamları araştırıp tüm gerçekleriyle ortaya koymalı ki gelecekte ki gençlerimiz gerçeklerin nasıl olduğunu öğrenmelidir” dedi.


Azerbaycan’lı araştırmacı yazar Telman Gasımov ise, “Asimder gibi uluslararası arenada Ermeni lobisine karşı verdiği büyük mücadeleden dolayı hem şahsım hem de Karabağ işgali konusunda Azerbaycan’a vermiş olduğu destekten dolayı ülkem adına teşekkür ederim. Ermeniler 1915 Osmanlı döneminde, 1992’de Azerbaycan Karabağ’da yaptığı katliamlarla bitmiyor. Tarihin her yüzyılında Müslüman kanını akıtan bu faşist Ermeni milleti içerisindeki kin ve nefreti her dönem ve fırsatta göstermiş ve katliamlar yapmışlardır. Biz araştırma ve yazarlar Ermeni lobisinin uydurduğu yalanları çürüterek gerçek tarihi ortaya çıkarmalıyız ki gelecekte genç nesillerimiz bu yalanlara inanmasın, nerede bir kilise görmüşler ise sahiplenen Ermenilere inanılmalıdır. Bu bölgede Hıristiyan Türkler olan Peçenek Türkleri yaşamıştır. Bölgede ki çoğu kilise Peçenek Türklerinin yapısıdır, Ermenilerin değil” şeklinde konuştu.


Ziyaretin sonunda araştırmacı yazar Telman Gasımov’un da başkanlığını yaptığı Azerbaycan İlmi Araştırmaları Derneği ile Asimder Genel Merkezi arasında 1915 olayları ile Azerbaycan Karabağ işgali konusunda ortak faaliyet protokolü imzalandı. Yaptığı önemli çalışmalardan dolayı, araştırmacı yazar Gasımov’a, Asimder Genel Başkanı Gülbey tarafından teşekkür plaketi verildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir