YEREL HABERLER - 19 Ocak 2017 Perşembe 11:21

ASİMDER’den Danimarka Parlamentosuna tepki

A
A
A
ASİMDER’den Danimarka Parlamentosuna tepki

Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Genel Başkanı Göksel Gülbey, Danimarka Ankara Büyükelçiliğine mektup yazarak, Danimarka Parlamentosunda 19 Ocak günü genel kurulda sözde Ermeni soykırım tasarısının görüşülecek olmasına tepki gösterdi.
ASİMDER Genel Başkanı Göksel Gülbey, Ermeni lobisinin yalanlarına devam ettiğini belirterek, “Bu kez yalanlarına Danimarka Parlamentosunu alet eden faşist Ermeni lobisi, hazırladıkları uyduruk sözde soykırım tasarısını parlamentoda gurubu bulunan Birlik Listesi (Enhedslisten), Liberal İttifak (Liberal Alliance) ve Altrenativet partileri tarafından gündeme getirilmek istenmektedir. Bu partiler Ermeni lobisi tarafından maddi veya oy konusunda teklifler sunarak iştahlarını kabartarak, bu tasarının parlamento gündemine getirmelerine sebep olmuştur. Danimarka yönetimi bu tür geçici oyunlara kapılıp oyuna gelmemeliler, aksi taktirde Türkiye gibi bölgesinde güçlü bir ülkenin dostluğunu kaybedecektir. Böyle uyduruk her tarafı yalandan dolu yaşanan tarihin dışında uyduruk bir tarihle hazırlanan sözde Ermeni soykırım tasarısının değerlendirmesi; parlamentoların, siyasetçilerin işi olmadığını, bu konuda tarihçilerin inceleyip karar verecekleri konulardır” dedi.
Yalan makinesi haline dönüşen faşist Ermeni lobisinin halen düşmanlık gütmeye devam ettiğini belirten Gülbey, “Avrupa ülkelerinin Haçlı zihniyeti içerisinde duygusal davranarak yaşanmış dünya tarihine ihanet ederler. Bu parlamentolar hiçbir tarihi bilgiye sahip olmadan sadece önlerine getirilen yalanla dolu soykırım tasarısına sadece bir el kaldırarak onaylamak yeterlimi? Bir milletin geçmişini karalayıp geleceği hakkında karar vermek bu kadar kolay mı? Dürüstlükten, vicdandan ve insani ahlaktan her fırsatta dem vuran ülkemize bu konularda Avrupa Parlamentosu (AP) da yaptırımlar içeren raporlar hazırlayan Avrupa, haksızlığa uğrayan bir Müslüman ülkeye sıra gelince gözleri kör, dilleri lal, vicdanları da köreliyor mu?” şeklinde konuştu.
Gülbey, Avrupa’nın artık gözünü açması ve bu yalanlara inanması gerektiğini, ortak bir tarih komisyonu kurularak, Türkiye - Ermenistan dışında üçüncü ülkelerinde katılacağı bir tarih komisyonu kurulması ve iki ülkenin de arşivlerini hiçbir belgenin saklı kalmayacağı şekilde incelenmesi hususunda Danimarka Ankara Büyükelçiliğine bir mektup yazdıklarını belirtti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Van Van’da ‘Rol Model Programı’nın ilk toplantısı yapıldı Doğu Anadolu Kalkınma Ajansının (DAKA) faydalanıcısı olduğu TRB2 Bölgesi’nde ‘Ortak Kullanım Atölyelerinin Kurulması (ORTKA) Projesi’ kapsamında yürütülen Rol Model Programı’nın ilk toplantısı yapıldı. Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından ortaklaşa finanse edilen, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yürütülen Rekabetçi Sektörler Programı çerçevesinde desteklenen ve Doğu Anadolu Kalkınma Ajansının faydalanıcısı olduğu TRB2 Bölgesi’nde Ortak Kullanım Atölyelerinin Kurulması (ORTKA) Projesi kapsamında yürütülen Rol Model Programı’nın ilk toplantısı, programın Van ilindeki paydaşları olan firmaların temsilcilerinin katılımıyla Van’da DAKA merkez binasında gerçekleştirildi. DAKA’dan yapılan açıklamada, Rol Model Programı’na Van, Muş ve Bitlis illerinde metal, mobilya/ahşap ve otomotiv sektörlerinde faaliyet gösteren 15 firmanın seçildiği belirtilerek, “Seçilen firmalara başta kurumsallaşma, sürdürülebilirlik, dış ticaret ve üretim süreçleri olmak üzere farklı alanlarda teknik ve idari eğitim ve danışmanlık hizmetleri verilecektir. Programın temel amacı, 6 ay boyunca verilecek eğitim ve danışmanlık hizmetleri ile firmaların kurumsallaşmalarını ve üretim süreçlerini geliştirerek daha rekabetçi olmalarını sağlamaktır. Program, Muş ve Bitlis’te yapılacak toplantılarla devam edecektir” denildi.