YEREL HABERLER - 06 Mayıs 2016 Cuma 10:27

ASİMDER'den Itso Meclis Başkanı Nefis'e Ziyaret

A
A
A
ASİMDER'den Itso Meclis Başkanı Nefis'e Ziyaret

Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Genel Başkanı Göksel Gülbey, Iğdır Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) Meclis Başkanı Oğuz Nefis’i makamında ziyaret etti.
ASİMDER Genel Başkanı Göksel Gülbey, beraberindeki Doğu Anadolu Sağlıkçılar Derneği İl Başkanı Hüseyin Yanardağ ile ASİMDER yöneticileri Kurban Oluz, Hüseyin Kesemen ve Nizamettin Uca ile Iğdır ITSO Meclis Başkanı Oğuz Nefis’i makamında ziyaret etti. Meclis başkanlığına getirilmesinden dolayı Başkan Nefis’e ‘hayırlı olsun’ dileklerinde bulunan Gülbey, dernek faaliyetleri hakkında bilgi verdi.
Ticaret odalarının bulundukları şehirlerdeki STK’ların öncüsü olduğuna değinen Gülbey, “Şehrimizdeki STK’ların herhangi bir gelirinin bulunmadığı, bu yüzden çeşitli faaliyetler yapmak istediklerinde salon kirası ve diğer masrafları karşılayamamaktadırlar. Bu konuda odanızın mevcut toplantı salonunu bu tür derneklerin hizmetine sunmanızı isteriz. Şehrimizin ekonomisini yöneten kuruluşunuzun çoğu sivil harekete öncülük yapmasını beklemekteyiz. ASİMDER olarak yaptığımız çalışmalar için bazen CD, dergi, gazete, broşürler dağıtıp ve konferanslar düzenlemekteyiz. Halkımız 100 yıl önce bölgemizde katliamlar yapan Ermeni çetelerinin zulmüne uğramış ve katledilmişlerdir. Bu acılarımızı ve olayları gelecek nesillere anlatmak için çalışmalar yapmaktayız. Siz ve meclisinizden beklentimiz, bu çalışmalarımızda yanımızda olmanız ve desteklemenizdir” dedi.
ITSO Meclis Başkanı Oğuz Nefis ise, “ASİMDER gibi uluslararası arenada faaliyet gösteren bir teşkilatımızın ziyareti bizi onurlandırmıştır. Belirtmiş olduğunuz tekliflerinizi odamızın ilk meclis toplantısında sunup gündeme alınmasını talep edeceğim. Bizler hem oda olarak hem de iş adamları olarak topluma fayda getirecek her türlü faaliyet ve çalışmaların yanındayız. Odamızın hizmet binası düzenlenecek toplantıların yapılmasına müsait olup siz STK temsilcilerinin emrindedir. Çalışmalarınızı taktirle takip edip ve destekliyoruz” şeklinde konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından ASİMDER Genel Başkanı Gülbey, Meclis Başkanı Nefis’e Türkiye-Azerbaycan bayrağı ile derneğin flaması ve Ermenilerin yaptığı katliamları içeren tarih kitapları hediye etti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muş Muş’ta Masa Tenisi Turnuvası 60 sporcunun katılımı ile başladı Muş’ta Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü 27. İller arası “Masa Tenisi Turnuvası Bölge Grup Elemeleri” 60 sporcunun katılımı ile başladı. Yeni spor salonunda düzenlenen masa tenisi turnuvasına; 9 ilden 60 sporcunun katılımı ile başladı. 4 gün sürecek olan turnuvanın sonunda gruplarını finale çıkaracak olan takım Türkiye finallerinde eleme oynamaya hak kazanacak. Turnuvaya; Muş, Elazığ, Bingöl, Bitlis, Van, Bayburt, Ağrı. Iğdır, Kars’tan sporcular katıldı. Programda konuşan Gençlik ve Spor İl Müdürü Mehmet Arif Taşdemir, “Kredi Yurtlar Genel Müdürlüğünün organizasyonunda, 24-27 Nisan tarihleri arasında 27’nci Masa Tenisi Grup Birinciliği ev sahipliğimizde başladı. Burada 9 ilimizden yaklaşık 60 sporcumuz masa tersinde ter dökecek. İnşallah burada elde edilen başarılar neticesinde Türkiye finaline gidecek olan gençlerimize başarılar diliyorum. Geçen günlerde güreşte ev sahipliği yaptık, bugün burada masa tenisine ev sahipliği yapıyoruz. Spor salonlarımız tamamen çevre illerden gelen öğrencilerimize hem bölge birincilikleri, hem Türkiye şampiyonalarında ev sahipliği yapmaya hazır. Burada birçok misafirimizi de ağırlıyoruz. Burada ter dökecek olan sporcularımız çevre illerimizin yurtlarında kalanlardır. Dün bizim sporcularımız Iğdır’da voleybolda ter dökmüşlerdi. Ben katılım sağlayan tüm illerimize teşekkür ediyorum. Gelen bu ekipler ilin ekonomisine de katkı sağlamaktadırlar. Bu vesileyle yaptığınız turnuvalar da önem arz etmektedir” dedi.
İzmir Egeli bilim adamlarının projesine TÜBİTAK’tan destek Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Çocuk Acil Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Eylem Ulaş Saz’ın yürütücülüğünü yaptığı “Sistemik Enfeksiyon Şüphesi Olan Bir Yaş Altı Çocuklarda Tükürük Prokalsitonin (PCT) Düzeylerinin Kullanımı ve Serum PCT Düzeyleri İle Karşılaştırılması” başlıklı proje TÜBİTAK tarafından desteklenmeye uygun bulundu. Proje ekibini makamında ağırlayan Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, yaptıkları nitelikli çalışmalarından dolayı ekibi tebrik etti. Budak, “Üniversitemiz bilim insanları, ülkemiz başta olmak üzere tüm insanlığın ihtiyaçları doğrultusunda araştırma alanlarını yoğunlaştırarak, ulusal ve uluslararası iş birlikli ve disiplinlerarası önemli projeler hazırlamaya devam ediyorlar. Referans gösterilen araştırma üniversitemiz ekosistemi bünyesinde çocuklarda sık görülen enfeksiyonların erken teşhisi ve tedavisine yönelik nitelikli bilimsel çalışma yürüten ekibimizi yürekten tebrik ediyorum” dedi. “PCT düzeylerini ölçen prospektif bir analiz olacaktır” Projenin içeriği ile ilgili bilgi veren Prof. Dr. Eylem Ulaş Saz, “Bakteriyel enfeksiyonlar, özellikle 1 yaş altı çocuklarda ciddi morbidite ve mortaliteye yol açabilir. Bu nedenle, enfeksiyonun erken teşhisi ve tedavisi hayati önem taşır. Geleneksel biyokimyasal belirteçler ve klinik bulgular, erken teşhiste sınırlılıklar gösterebilir. Bu çalışmanın amacı, tükürükteki Prokalsitonin (PCT) düzeylerinin, 1 yaş altı çocuklarda bakteriyel enfeksiyon şüphesi durumunda kullanımını ve serum PCT düzeyleri ile karşılaştırılmasını incelemektir. Prokalsitonin, bakteriyel enfeksiyonlara spesifik bir belirteç olup, vücutta enfeksiyon varlığında artış gösterir. Çalışma, serum ve tükürük örneklerindeki PCT düzeylerini ölçen prospektif bir analiz olacaktır. Araştırmadaki hipotezimizi, tükürük PCT düzeylerinin, bakteriyel enfeksiyonun erken teşhisinde kullanılabileceği ve serum PCT düzeyleri ile yüksek oranda korelasyon göstereceği üzerine kurduk. Bunun sağlanması durumunda özellikle invaziv olmayan bir yöntem olarak, tükürük PCT düzeyleri, bakteriyel enfeksiyonların erken teşhisinde ilk basamak test olarak potansiyel bir araç olabilecektir. Bu yaklaşım, özellikle küçük bebeklerde kan alma işleminin zorlukları göz önünde bulundurulduğunda, hastane kaynaklarının gereksiz kullanımını azaltacağı, ileri test (kan kültürü, BOS kültürü, Akciğer grafisi) taleplerini engelleyebileceği, uygunsuz antibiyotik kullanımını düşüreceği ve acil servislerden hızlı taburculuk üzerine önemli bir avantaj sağlayacağını düşünüyoruz ” diye konuştu. Yürütücülüğünü Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Çocuk Acil Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Eylem Ulaş Saz’ın yaptığı projede, Doç. Dr. Ali Yurtseven, Doç. Dr. Caner Turan, Dr. Sercan Çınarlı, Doç. Dr. Elif Azarsız, Doç. Dr. Timur Köse araştırmacı olarak yer alıyor.