YEREL HABERLER - 31 Ağustos 2015 Pazartesi 13:10

ASİMDER'den Şube Müdürü Akış'a Ziyaret

A
A
A
ASİMDER'den Şube Müdürü Akış'a Ziyaret

Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Genel Başkanı Göksel Gülbey, Iğdır İl Özel İdaresi Mali İşler Şube Müdürü Ekber Akış’ı makamında ziyaret etti.
Dernek faaliyetleri hakkında bilgi veren ASİMDER Genel Başkanı Göksel Gülbey, dünya çapında yürüttükleri çalışmalarla sözde Ermeni soykırımı iddialarının haksızlığını ortaya koymaya çalıştıklarını belirtti. Gülbey, “Türkiye’nin tek soykırım anıtı ve müzesi ve en yüksek anıtına sahip olmamız, dünya medyasının ve yabancı turist ziyareti akınına uğramasından dolayı şehrimizin tanıtımına da katkı sağlanmaktadır. Anıtın tadilatında başta İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ferhat Akkuş ve İl Genel Meclis üyelerinin destekleri ile sizin göstermiş olduğunuz ilgi, alakanız ve ödeneklerle ayakta kalmaktadır. Öncelikle şehitlerimiz ve ASİMDER adına size ve diğer duyarlı yöneticilerimize teşekkür ederim” dedi.
İl Özel İdare Mali İşler Şube Müdürü Ekber Akış ise, ASİMDER’in ziyaretinden çok memnun olduğunu, çalışmalarını çok yakından takip ettiğini belirterek, “Bölge olarak Ermeni çetelerinin katliamına maruz kalındığını her evde ve köylerimizde bu katliam hikayelerini duymak mümkündür. Bu acıyı anlatan soykırım anıtı ve müzesine de hizmet etmek ve korumak bizim görevimizdir. ASİMDER’in çalışmalarından da gurur duymaktayız. Bundan sonrada ASİMDER’in çalışmalarına gerekli desteği vereceğiz” diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından Genel Başkan Gülbey, İl Özel İdare Mali İşler Şube Müdürü Ekber Akış’a Türkiye-Azerbaycan bayrağı ile derneğin flaması ve Ermenilerin yaptığı katliamları anlatan kitaplar hediye etti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Bandırma’da kapalı yöntemle prostat ameliyatı Balıkesir’in Bandırma ilçesinde Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tıp fakültesi kurulmasıyla birlikte üroloji kliniği güncel sağlık hizmetlerine devam ediyor. Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tıp fakültesinin kurulması ve hastanenin eğitim ve araştırma hastanesi statüsüne geçmesiyle birlikte üroloji kliniği, en güncel sağlık hizmetlerini sunmaya devam ediyor. Daha önce açık cerrahi ile Bandırma’da çeşitli ilklere imza atan üroloji kliniği, bölgede önemli bir üroloji merkezi haline gelmeye devam ediyor. Son olarak, laparoskopik (kapalı yöntem ile) prostat kanseri ameliyatı başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. Üroloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Aykut Başer, hastanenin Bandırma ve çevresine en güncel tedavi yöntemleriyle yüksek kalitede sağlık hizmeti sunduğunu belirterek laparoskopik cerrahi hakkında şunları söyledi: "Laparoskopik radikal prostatektomi, prostat kanseri tedavisinde sıkça kullanılan bir cerrahi yöntemdir. Bu yöntemde, cerrah küçük kesiler yaparak bir kamera ve cerrahi aletler aracılığıyla prostat bezini çıkarır. Laparoskopik cerrahi, geleneksel açık cerrahiye kıyasla daha az invazif bir yöntemdir, bu da daha az kan kaybı, daha az ağrı ve daha hızlı iyileşme süreci anlamına gelir. Laparoskopik radikal prostatektomi, prostat kanseri olan erkekler için etkili bir tedavi seçeneği olabilir. Ancak, her hasta için uygun olmayabilir ve tedavi seçenekleri, hastanın bireysel durumuna ve kanserin evresine bağlı olarak değişebilir. Bu nedenle, prostat kanseri teşhisi konmuş hastaların, hatta tüm ürolojik kanserlerinde dahil tedavi seçenekleri hakkında hastanemize başvurarak detaylı bir şekilde bilgi almaları önemlidir."