GENEL - 25 Mayıs 2018 Cuma 11:07

Başkan Gülbey, MHP Gevaş Başkanı Altıntaş’ı ziyaret etti

A
A
A
Başkan Gülbey, MHP Gevaş Başkanı Altıntaş’ı ziyaret etti

Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Genel Başkanı Göksel Gülbey, Van Gevaş MHP İlçe Başkanı Remzi Altıntaş’ı makamında ziyaret etti.

Uluslararası Asılsız Ermeni İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMDER) Genel Başkanı Göksel Gülbey, Van Gevaş MHP İlçe Başkanı Remzi Altıntaş’ı makamında ziyaret etti.


Asimder Genel Başkanı Göksel Gülbey, Asimder Van İl ve Güneydoğu Bölge Temsilcisi İrfan Ermiş ve Azerbaycan Elmi Araştırmalar İçtimai Birliği Başkanı Telman Qasımov ile birlikte Van Gevaş MHP İlçe Başkanı Remzi Altıntaş’ı ziyaret ederek dernek hakkında bilgi verdi.


Ermeni lobisi ile Ermenistan devletinin anayasasının bağımsızlık bildirgesinin 11. maddesinde Türkiye’nin sınırlarını tanımadıklarını ve Doğu Anadolu ile Güneydoğuyu sözde Batı Ermenistan ilan etiklerini Van’ı da sözde başkenti olarak tanıdığına değinen Asimder Genel Başkanı Göksel Gülbey, “Avrupa, Ermenistan ve İran’da yaşayan faşist Ermenilerin Türkiye’deki Ermeni cemaati içerisinde ki faşist düşünceye sahip din adamları veya kişilerle temasa geçerek kiliselerde ayin yapacağız diye resmi izin alarak o kiliselerde ayin yaptıktan sonra siyasi hareketler ve açıklamalar içerisine girerek siyasallaşmış ayinler yapılmaktadır. Bu siyasallaşmış ayinlerden biride Van Gevaş İlçesi sınırlarında bulunan Akdamar adası kilisesidir. Akdamar kilisesi o tarihlerde Hıristiyan Peçenek Türklerine aittir. Ancak Ermeniler buraya sahip çıkarak uyduruk bir yapılış tarihi uydurarak Akdamar kilisesinin Ermeni kilisesi olduğu yalanına karşı gerçek tarihi ortaya çıkartmalıyız. Bölgede PKK terör örgütüne de maddi manevi ve lojistik destek veren Ermenistan devlet yetkilileri Van şehri üzerinde gizli planlarını hayata geçirmek peşindedir” dedi.


Van Gevaş MHP İlçe Başkanı Remzi Altıntaş ise, “Asimder yöneticileri ile Azerbaycan’dan ilçemize gelerek teşkilatımızı ziyaret etmeniz bizleri onurlandırmıştır. Bizler Ermeni cemaatinin gelip kilisede ayin yaparak inançlarını yerine getirmelerine hiçbir zaman itiraz etmedik veya engel olmadık. Ancak Akdamar adasında kilise dışında ayin bittikten sonra Ermenistan bayrağı ile Ermenistan tarafından işgal olunmuş Azerbaycan toprağı olan Dağlık Karabağ’ın sözde bayraklarını açarak siyasi sloganlar atmaları bizleri rahatsızlık vermektedir. Biz Gevaş ilçesinde Asimder Genel Merkezinin yapacağı tüm faaliyetlere destek olmaya hazırız” şeklinde konuştu.


Ziyaretin sonunda Asimder Genel Başkanı Göksel Gülbey, Van Gevaş MHP İlçe Başkanı Remzi Altıntaş’a Türk-Azerbaycan bayrağı ile dernek logosunun bulunduğu masa bayrağı hediye etti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Eskişehir Bu proje ile istilacı balık türlerinin popülasyonu azaltılacak Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından hazırlanarak Tarım ve Orman Bakanlığınca onaylanan ‘Sakaryabaşı Mevkiindeki İstilacı Balık Türlerinin Son Durumu ve İstilacı Türlerle Mücadelede Etkin Av Araçlarının Belirlenmesi Projesi’ çalışmaları başladı. Türkiye’de göl, baraj gölü, gölet ve akarsular genelinde 1980’li yılların ikinci yarısından itibaren yapılan bilimsel çalışmalarda, istilacı balık türleri tespit edilmeye başlanmıştı. 2000’li yılların ilk yarısından itibaren ise mevcut su kaynaklarında istilacı balık türlerinin popülasyon yoğunluklarının hızla arttığı görülmüştü. Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Çifteler ilçesinde bulunan Sakarya Nehri’ndeki istilacı türleri önleyebilmek için ‘Sakaryabaşı Mevkiindeki İstilacı Balık Türlerinin Son Durumu ve İstilacı Türlerle Mücadelede Etkin Av Araçlarının Belirlenmesi Projesi’ni hazırladı. Tarım ve Orman Bakanlığınca onaylanan proje çerçevesinde 15 Nisan 2024 tarihi itibariyle, Çifteler ilçesi sınırları dâhilinde bulunan Sakarya Nehri’nin Sakaryabaşı mevkii ile Eminekin bendi arasındaki yaklaşık 12 kilometre ve su yüzey alanı 200 hektar olarak belirlenen bölgede başladı. Çalışmalarına başlanan proje ile; Çifteler ilçesi Sakaryabaşı mevkiindeki istilacı ve doğal türlerin kompozisyon dağılımları belirleneceği, istilacı türlerin yaş, boy, ağırlık dağılımları; büyüme, kondisyon gibi temel parametreleri ile mide içeriği analizleri yapılacağı, balıkçılık biyolojisi açısından değerlendirilmesi gerçekleştirileceği ve istilacı türlere yönelik en verimli av aracı tespit edilerek, istilacı türlerin popülasyon yoğunluğunun azaltılmasında kullanımı sağlanacağı belirtildi. Proje sonunda istilacı türlerin popülasyonunu azaltmak, böylelikle mevcutta bulunan doğal türlerin beslenme, büyüme ve üreme şartları üzerindeki istilacı tür baskısının ortadan kaldırılacağının hedeflendiği açıklandı.