POLİTİKA - 19 Ekim 2015 Pazartesi 19:45

Gümrük Ve Ticaret Bakanı Aşçı Iğdır'da İlkokulun Açılışını Yaptı

A
A
A
Gümrük Ve Ticaret Bakanı Aşçı Iğdır'da İlkokulun Açılışını Yaptı

Iğdır’da Gümrük ve Ticaret Bakanı Cenap Aşçı, TOBB tarafından yapılan okulun açılışını gerçekleştirildi.
Modernizasyonu tamamlanan Iğdır Dilucu Sınır Kapısının açılış töreni için Iğdır’da gelen Gümrük ve Ticaret Bakanı Cenap Aşçı, buradan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, ile birlikte TOBB tarafından Aralık ilçesine bağlı Orta köyde yaptırılan okulun açılış törenine katıldı.
Açılış töreninde konuşana TOBB Başkanı RifatHisarcıklıoğlu, Iğdır’ın üç ülkeye sınır komşusu olduğuna vurgu yaparak, üç ülkeye komşu olmanın ticari hacminin büyük olması demek olduğuna dikkat çekti.
Hisarcıoğlu, “Ticaretin olduğu yerde zenginlikte olur. İşte bu kapsamda Iğdır’ın önü açıktır. Iğdır’ın ekonomik göstergeleri de zaten bunu söylüyor. Bakıldığında Türkiye’nin birçok yerin değerlerinde Iğdır’ın ekonomik verileri üstün görülüyor. Sevgili Öğrenci kardeşlerimi burada kutlamak istiyorum Türkiye’nin en uç noktasında yaşıyorsunuz Aralık’ta yaşıyorsunuz; O zaman buradaki öğrenci kardeşlerimize annelere çok iş düşüyor. Çünkü diğer bölgelere göre daha çok çalışmaları, daha çok çaba göstermeleri gerekiyor ve onların yürümek yerine koşmaları gerekiyor. Burada okumanın şansızlık yerine tam tersine bir şans olarak görmek gerekiyor. O zaman başarıya ulaşma şansımız daha büyük olur. Bu bölgelerden yetişen çok büyük şahsiyetleri örnek göstere biliriz” dedi.
Iğdır’da büyüyen okuyan gençlerimiz ileride ülkeyi yöneten önemli bir şahsiyet olmasından bir engel olmadığını, bunun iyi çalışmakla gelebileceğine vurgu yapan Gümrük ve Ticaret Bakanı Cenap Aşçı da, “2002 yılından buyana eğiteme ve sağlığa büyük bütçe ayıran tek hükümetiz. Fatih projemiz dünya ya örnek olmuş bir proje, ücretsiz kitaplar dağıtıyoruz, bunun yanında eğitim yardımlarımız devam ediyor. Nerede eğitim ve öğretim ihtiyacı bir yer olmuşsa hükümetimiz bütün imkanlarını seferber etmiştir, olmaya da devam edecektir, yeni projeler de var, Bu projelerde İnşallah hayata geçirildiğinde eğitim kalitemiz yükselmiş, okullaşma oranımız yüzde yüzlere yükselmiş olacaktır. Şimdi TOBB başkanımız nereye yatırım yapıyor? Tabi ticaret erbabı olduğu için teknik liselere yatırım yapıyor. Bizde bunu destekliyoruz; katsayısı problemi kalktığından bu yana bizim şu adan meslek liselerine giden öğrencilerimizin sayısı bir milyon 900 bin olmuş. Bizim en çok ihtiyacımız olan bölüm bu işte ara eleman ihtiyacımız karşılayacağız çok üreten bir Türkiye olacağız ki dünya ile rekabet edelim, kaliteli mallar üretelim dünyanın her yerine satabilelim. Ticaret erbabından ne beklenir? Kendilerine yatırımı yapmaları beklenir, Allah razı olsun okullar yaptırarak yapıyorsunuz zaten burada emeği geçen herkese teşekkür ederim bu okulun Iğdır ve Aralık ilçesine hayırlı uğurlu olamasını diliyorum” diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından kurdelesi kesilerek açılışı yapılan okulda ilk derse bakan ve berberindekiler katıldı.
Buradaki programın ardından Iğdır’da hareket eden Bakan Aşçı ve beraberindeki heyet geçtiğimiz ay içerinde yapılan bombalı terör saldırısında 13 polisin şehit düştüğü alandan şehitleri için karanfiller bırakılarak şehitlerin ruhlarına dualar okundu.
Doğu Anadolu Gümrük müdürlüğü binasını ziyaret eden Bakan Aşçı, katıldığı yemekli programın ardından hava yolu ile Ankara’ya hareket etti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir