GENEL - 25 Eylül 2017 Pazartesi 11:52

Iğdır Belediyesi, Okul bahçe ve yollarında tadilat yaptı

A
A
A
Iğdır Belediyesi, Okul bahçe ve yollarında tadilat yaptı

Iğdır Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü 2017-2018 eğitim öğretim yılının başlaması ile birlikte okulların bahçeleri ve okullara giden yollarda asfalt ve parke çalışması gerçekleştirdi.

Iğdır Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü 2017-2018 eğitim öğretim yılının başlaması ile birlikte okulların bahçeleri ve okullara giden yollarda asfalt ve parke çalışması gerçekleştirdi.


Iğdır Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü öğrencilerin daha elverişli bir ortamda eğitim öğretim hayatını sürdürebilmeleri amacıyla Iğdır şehir merkezinde bulunan bazı okulların tahribata uğrayan okul bahçelerinde parke çalışması gerçekleştirirken okullara giden yollarda asfalt çalışması başlattı.


Öğrencilerin daha sağlıklı ve elverişli ortamlarda eğitim hayatlarını sürdürmeleri için ellerinden gelen her şeyi yapmaya hazır olduklarını belirten Iğdır Belediye Başkanı Murat Yikit, "Ben öncelikle yeni eğitim öğretim yılının tüm öğrencilerimize hayırlı olmasını temenni ediyor ve hepsine başarılar diliyorum. Biz Iğdır Belediyesi olarak yeni eğitim yılımızın başlamasına yakın okul bahçeleri, okullara giden tahribata uğramış bazı yolları tespit ettik ve bu yolların onarımı için bir çalışma başlattık. Gençler ve öğrencilerimizin bizim için ne kadar değerli olduğunu her defasında dile getirdik. Bu doğrultuda onlar için çalışmaya devam edeceğiz. Onların daha elverişli ortamlarda eğitimlerini alabilmeleri için biz Iğdır Belediyesi olarak her şeyi yapmaya ve her türlü sorumluluğu almaya hazırız. Çocuklarımız bizim geleceğimizdir. Geleceğimizin daha parlak ve güzel olmasını istiyorsak çocuklarımıza, öğrencilerimize gereken değeri ve en iyi şartlarda eğitimi vermeliyiz. Ben tekrardan yeni eğitim, öğretim yılının tüm öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan Dağlarda çiriş otu bereketi Doğu Anadolu Bölgesinde ve Erzincan’da bu günlerde çarşı pazarda sıkça görülen çiriş otu dağlarda yaban hayvanlarının da ilgisini çekiyor. Bahar ayları ile birlikte Erzincan’ın yüksek kesimlerinde ortaya çıkan çiriş otu vatandaşlar tarafından toplanmaya başlandı. Munzur Dağlarında yerli ve yabancı birçok kişiye rehberlik yapan Murat Aydemir, yaptığı gözlemlerde dağ keçilerinin de çirişi yediğini ifade etti. Dağlarda doğal olarak yetişen çirişten birçok yemek yapıldığını anlatan Aydemir, çirişten yapılan turşunun ayrı bir lezzet olduğunu söyledi. İnsanlar yüzyıllardır yaşamın neredeyse her alanında bitkilerden faydalanıyor. Bazı bitkiler tıbbi faydaları sebebiyle sağlık alanında kullanılırken bazı bitkiler besin bazıları ise boya ya da süs bitkileri olarak kullanılıyor. Çiriş otu da bu bitkilerden bir tanesi. Latincede Asphodelus aestivus L. olarak bilinen ve Zambakgiller familyasına ait olan çiriş otu, çoğu bölgede güllük, dağ pırasası, kirkiş otu, sarı zambak, yabani pırasa ve yeling otu olarak biliniyor. Toplumun büyük bir kısmı bazı hastalıkların tedavisinde tıbbi bitkilere başvuruyor. Bitkisel tedavi yöntemlerinin yan etkilerinin olmadığı ya da daha az olduğu düşünülmesi buna büyük bir etken olarak gösteriliyor. Çiriş otu da bölgede halkın tercih edilen bitkilerin başında yer alır. Çirişten birçok yemek yapılıyor Meryem Badayman, Ekin Dinçel ve Ayla Ünver Alçay tarafından yapılan bir araştırmada çirişin; yabani bir ot olup yenilebilmesinin yanında vitamin, antioksidan, lif ve mineral içerikleri ile vücudu besleyen özelliğe sahip olması sebebiyle yaygın olarak tüketildiği belirtildi. Çiriş otu, Afrika, Arap ülkeleri, Türkiye, Mısır ve Avrupa’nın bazı bölgelerinde görülen bir bitki türü. Türkiye’de Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu Ege ve Akdeniz bölgelerinde yetişiyor. Çiriş otu genel olarak zararsız ve faydaları ile ön planda olan bir bitki olarak biliniyor. Bunun yanında çirişin yaprakları henüz tazeyken de yenilebiliyor. Ayrıca çirişten çorba ve birçok yemek de yapılıyor. Haşlandıktan sonra yumurta ile kavrulması ya da peynirle de karıştırılarak yufka ekmek içinde yeniliyor. Ayrıca kaşila diye adlandırılan bir yemeği de yapılıyor. Sevilen yemeklerden biri olan kaşila, çirişin kaynatılıp, içerisine bulgur katılarak, katılaşıncaya kadar pişirilmesiyle yapılıyor. Katılaştıktan sonra içi çukurlaştırılarak yağ dökülüp ve servis edilip yeniliyor.