YEREL HABERLER - 28 Mart 2017 Salı 10:33

Iğdır Üniversitesi spor tesislerinin temel atma töreni

A
A
A
Iğdır Üniversitesi spor tesislerinin temel atma töreni

Iğdır Üniversitesi Suveren Kampüsünde yeni yapılacak olan açık spor tesislerinin temel atma törenine, Iğdır Valisi Ahmet Turgay Alpman, Iğdır Belediye Başkanı Murat Yikit, Ak Parti İl Başkanı Ahmet Tutulmaz, kurum amirleri, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Iğdır Üniversitesi Suveren Kampüsünde yeni yapılacak olan açık spor tesislerinin temel atma törenine, Iğdır Valisi Ahmet Turgay Alpman, Iğdır Belediye Başkanı Murat Yikit, Ak Parti İl Başkanı Ahmet Tutulmaz, kurum amirleri, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.


Iğdır Üniversitesi Suveren Kampüsünde gerçekleşen tören Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.


Iğdır Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Hakkı Alma, açık spor tesislerinin 56 bin metrekare alan üzerine, 1 adet sentetik çim saha, 1 adet tenis kortu, 2 adet basketbol sahası ve 2 adet halı saha ile hizmete gireceğini belirtti. Alma, “2014 yılında yapımı tamamlanan, 7 milyon 600 bin TL’ye mal olan 6 bin 660 metrekare kullanım alanına sahip tesis içerisinde bilardo, masa tenisi, fitness aletleri dahil toplam 79 farklı sportif alet ve ekipman ile donatılmış olan 6 adet jimnastik salonu bulunan, bin 300 seyirci kapasiteli kapalı spor salonumuz bulunuyor. Bunların dışında 56 bin metrekare alan üzerine kurulacak olan, 1 adet sentetik çim saha, 1 adet tenis kortu, 2 adet basketbol sahası ve 2 adet halı sahanın temel atma merasimini gerçekleştireceğiz. Temelini atacağımız bu sosyal donatıların tamamlanmasıyla birlikte, Suveren yerleşkemiz bir üniversite kampüsü olmanın yanı sıra öğrencilerimizin, çalışanlarımızın, lojman sakinlerimizin ve Iğdır halkımızın sürekli faydalanabilecekleri bir yaşam merkezi haline gelecektir. Toplam 5 milyon TL’ye mal olacak bu tesislerinin 2017 yılı içerisinde tamamlayıp hizmete açmayı planlıyoruz” dedi.


Iğdır Valisi Ahmet Turgay Alpman ise, yeni temeli atılan açık spor tesislerinin yapılması ile sadece Iğdır’da değil bölgede düzenlenecek olan birçok spor müsabakasının burada yapılabileceğini söyledi. Alpman, günümüzde üniversitelerin sadece uluslararası eğitim yapan kurumlar olmasına rağmen bölgelerine, yörelerine sosyal ve kültürel alanda katkı sağlayan kurumlar haline geldi. Açık spor tesislerinin Iğdır Üniversitesi’ne ve Iğdır halkına hayırlı olmasını dilerim” şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Köylerindeki asırlık bayram sabahı geleneğini İstanbul’da da sürdürüyorlar Arnavutköy’de Boğazköy İstiklal Mahallesi sakinleri, memleketlerinde asırlardır devam eden bayram sabahı geleneğini İstanbul’da sürdürüyor. Bayram namazının ardından çayırlık alanda tek sıralı kuyruklar oluşturan mahalleli köylerindeki bayramlaşma geleneğini İstanbul’a taşırken, o anlar havadan görüntülendi. Arnavutköy’ün Boğazköy İstiklal Mahallesi’nde yaşayan çok sayıda vatandaş, memleketlerinde asırlardır devam eden bayram sabahı geleneğini İstanbul’da da sürdürüyor. Köylerindeki tüm vatandaşların köy meydanında toplanarak birbirleriyle bayramlaşma geleneğini yıllar önce İstanbul’a gelen mahalle sakinleri burada da devam ettirdi. Bayram namazının ardından mahalledeki boş arazide tek sıralı kuyruklar oluşturan vatandaşların bayramlaştığı anlar ise havadan görüntülendi. Bayramlaşma sonrası yöresel lezzetlerden Herise yiyen vatandaşlar, ardından toplu mezarlık ziyaretleri ile ev ziyaretleri yapıyor. Bayramlaşma geleneğinin asırlardır memleketlerinde devam ettiğini söyleyen vatandaşlar, uzun yıllar bu geleneği İstanbul’da da sürdürmek istediklerini dile getirdiler. “Memlekette her ev ne yapıyorsa burada da aynısını yapmaya devam ediyoruz" Bayramlaşmayla ilgili konuşan Boğazköy İstiklal Mahallesi Muhtarı Ersin Esenboğa, “Geleneksel büyüklerimizden gördüğümüz bir bayramlaşma, biz de devam ettiriyoruz. İnşallah bizim gençlerimiz de devam edecek. Memlekette her ev ne yapıyorsa burada da aynısını yapmaya devam ediyoruz. Herkese hayırlı bayramlar diliyorum” şeklinde konuştu. Yıllardır bayramlaşmaya katılan Cevdet Kayan, “Öncelikle herkesin bayramını kutluyorum. Gördüğünüz gibi yüzyıllık geleneğimizi İstanbul’a getirdik. İlk önce bayram namazı, sonrasında bayramlaşma ve sonrasında yöresel yemeğimizi yiyoruz. Bu şekilde geleneğimizi sürdürüyoruz” ifadelerini kullandı.
Bitlis Hizan’da bayramlaşma BİTLİS (İHA) – Bitlis’in Hizan Kaymakamı Nurhalil Özçelik, Ramazan Bayramı münasebetiyle ilçedeki kurum amirleri ve vatandaşlar ile bayramlaştı. Öğretmenevinde düzenlenen bayramlaşma programına katılan vatandaşlar ile bayramlaşan Kaymakam Özçelik; insanları günlük kaygı ve sıkıntılardan uzaklaştırarak birbirine yakınlaştıran bayram günlerinin toplumda umut, sevgi, birlik ve beraberliği pekiştirdiğine değindi. Bugüne kadar el birliği ile yaşatılan birliktelik kültürünün en güzel örneklerinden birinin sergilendiği bayramlaşma törenine katılan tüm vatandaşlara teşekkür eden Özçelik, “Sevgi, saygı, hoşgörü ve huzur ortamının hakim olduğu bir dünya temennisiyle tüm vatandaşlarımıza hayırlı bayramlar diliyorum” dedi. Öğretmenevinde bayramlaşma programını bitiren Kaymakam Özçelik, daha sonra İlçe Emniyet Müdürlüğündeki personellerle bayramlaşıp, ardından İlçe Devlet Hastanesindeki personel ve hastaların bayramını kutladı. Daha sonra İlçe Jandarma Komutanlığı ve İlçe Jandarma Tabur Komutanlığını ziyaret ederek askerlerin bayramını kutlayan Kaymakam Özçelik, ardından Horozdere ve Gayda Yol Kontrol Noktalarına uğrayarak polis ve askerlerle bayramlaşıp başta şehit ve gazi aileleri olmak üzere tüm vatandaşlara hayırlı bayramlar dileğinde bulundu. Bayramlaşma programına Kaymakam Nurhalil Özçelik, Hizan Belediye Başkanı Yahya Şam, kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar katıldı.
Mersin Bayramlaşmak için kuyruk oluşturdular Mersin’in merkez Toroslar ilçesine bağlı Değirmendere köyünde vatandaşlar, geleneksel hale gelen bayramlaşma töreninde köy meydanında kuyruk oluşturdu. Bayram namazı için köy camisine gelen vatandaşlar, namazın ardından köy meydanında bayramlaştı. Birbirleriyle bayramlaşabilmek için sıraya girerek kuyruk oluşturan köylüler, meydanda birkaç tur atmak zorunda kaldı. Köylülerden Mustafa Ay, gelenek haline gelen bayramlaşmanın 40 yıla yakındır yapıldığını söyledi. Mustafa Gül ise bayramlaşma halkasının 1980’lerde başladığını ve gelenek haline geldiğini belirtti. Köy imamı Fahrettin Şentürk ise Değirmendere’de 5 yıldır görev yaptığını ifade ederek, "Bugün bayram. Köyümüzünü güzel adetleri var. Bunlardan biri de topluca selamlaşma kültürü. Memleketimizde bu var ama burada daha güzel uygulandığını görüyoruz. Bunun çeşitli vesilelere sebep olduğunu da görüyoruz. Mesela küs olanlar barışabiliyor" dedi. "Bu geleneği gelecek nesillere aktarmak istiyoruz" Değirmendere Mahallesi’nin 25 yaşındaki Muhtarı Harun Karagöz de köyde örf ve adetlerin devam ettiğini söyledi. Bayram namazının ardından camiden çıkan köylülerin meydanda topluca bayramlaştığını belirten Karagöz, yıllardan beri devam eden gelenek sayesinde hem birlik ve beraberliğin sağlandığını, hem de küs ve dargınların barıştığını kaydetti. Yıllardan beri süregelen bu geleneği gelecek nesillere aktarmak istediklerini vurgulayan Karagöz, "Şehirde veya başka yerlerde yaşayan hemşerilerimiz bayram dolayısıyla köye geldiklerinde birbirlerini görme imkanı da buluyor" dedi.
Bitlis 2 bin 250 rakımlı zirvede 6 metrelik karla mücadele çalışması Bitlis’in Tatvan ilçesinin 2 bin 250 rakım yükseklikteki Nemrut Kalderası’nın karla kaplı yolunun açılması için başlatılan çalışmalar devam ediyor. Zirvesinde kentin önemli turizm destinasyonlarından olan ve ‘Mükemmeliyet’ ödüllü Nemrut Krater Gölü’nün yer aldığı Nemrut Kalderası, yeni sezon için gün sayıyor. Dünyanın ikinci büyük krater gölü olma özelliğine sahip olan Nemrut Kraterinin karla kaplı yolunun açılması için Tatvan Kaymakamlığı koordinesinde yol açma çalışması başlatılmıştı. Özel idare ve karayolları ekipleri tarafından yaklaşık 3 gündür devam eden yol açma çalışmasında yolun büyük bir bölümü açıldı. Nisan ayında olmasına rağmen metrelerce karda hummalı bir mücadele yürüten ekipler, iş makineleri ile yolu açıp zirveye doğru ilerleyişini sürdürüyor. Ekiplerin yer yer 5 - 6 metre karla mücadele ettiği çalışmanın ilk etabında yolun zirveye kadar olan kısmının açılması hedefleniyor. Devam eden çalışmaları yerinde incelemek üzere ilgili kurum amirleriyle birlikte zirveye çıkan Tatvan Kaymakamı Dr. Remzi Demir, ekiplerden çalışmaların son durumuyla ilgili bilgi aldı. Zirveye kadar olan etabın açılması için başlatılan çalışmaların kısa sürede tamamlanarak Nemrut’un ziyaretçileriyle bulunacağını kaydeden Kaymakam Demir, "Zirvesinde ilçemizin önemli turizm destinasyonlarından olan Nemrut Krater Gölü’nün yer aldığı Nemrut Kalderamızın karla kaplı yolunu açma çalışmalarımız başladı. İlk etapta zirveye kadar ki yolu açılacak olan Nemrut, kısa sürede ziyaretçileri ile buluşacak" diye konuştu. Öte yandan, zirveden dronla görüntülenen dünyanın ikinci büyük krateri doğal güzelliğiyle kendine hayran bıraktı.