YEREL HABERLER - 28 Kasım 2015 Cumartesi 09:16

Iğdır Üniversitesi'nde ‘Insan Ve Hakikat' Konulu Konferans

A
A
A
Iğdır Üniversitesi'nde ‘Insan Ve Hakikat' Konulu Konferans

Iğdır Üniversitesi’nin düzenlediği ‘İnsan ve Hakikat’ konulu konferans büyük ilgi gördü.
‘Çantacı Necmi’ olarak bilinen Necmettin İlgen’in konuşmacı olarak katıldığı konferansa Iğdır Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Faik Yılmaz, İlahiyat Fakültesi Dekanı Şadi Eren ve Iğdır Üniversitesi Genel Sekreteri Ahmet Kızılkurt’un yanı sıra öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Konferansta ilk olarak açılış konuşmasını yapan İnan Karakuş tarafından Necmettin İlgen’in öz geçmişi anlatıldı.
İnsan ve hakikat hakkında önemli yerlere değinen Çantacı Necmi ise, kendine özgü esprili tavırlarıyla Risale-i Nurlar’dan insan hakikatlerini anlattı. Necmettin İlgen, her şeyin kendi dilinde Allah’ı zikredip O’nun varlığını gösterdiğini ifade etti. Büyük bir kitap hükmünde bulunan kainatın Allah’ın varlığını insanlara anlattığına işaret eden Necmi İlgen, "Kainatta olan her şey Allah’ındır. Her şey O’nundur, biz buraya O’nu tanımaya geldik. Görevimiz O’nu tanıyıp, tanıtacağız. Kainattaki her şey Allah’ın varlığını bize haykırıyor" dedi.
Konferans hatıra fotoğraflarının çekilmesinden sonra sona erdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muş Muş’ta kar kalınlığının 7 metreyi bulduğu yolda çalışma Muş’ta kar kalınlığının yer yer 7 metreyi bulduğu Üçevler grup köy yolunun açılması için 7/24 esasına göre çalışmalar devam ediyor. İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğüne bağlı ekiplerin mart ayının son günlerinde kar kalınlığının yer yer 7 metreyi bulduğu Üçevler grup köy yolunun açılması için başlattığı çalışma tüm hızıyla devam ediyor. Zorlu coğrafyada çığ riskine rağmen 2 bin 500 rakımlı Çavuştepe mevkisinde 3 gündür görev yapan ekipler, yolu kısa sürede açmayı hedefliyor. 10 köy ve 21 mezraya ulaşımın sağlandığı ve köylülerin alternatif olarak kullandığı Üçevler grup köy yolunu açmak için gece gündüz çaba gösteren ekipler, yaklaşık 3 aydır kapalı olan ve kar tabakasının oldukça sertleştiği yolda ilerlemekte güçlük çekiyor. Karın iş makinesinin boyunu aştığı yolda çalışmalarını sürdüren iş makinesi operatörü Kerem Çakır, 25 yıldır karla mücadelede yer aldığını belirterek, "Ben 25 yıldır iş makinesi operatörlüğü yapıyorum. Burada çığ tehlikesi var. Geçen günlerde bir çığ tehlikesi geçirdik. Üçevler grup köy yolunun Çavuştepe mevkisinde karla mücadele çalışmasını yürütüyoruz. Şu anda ovada çiçekler açmış, biz de burada karla mücadelemize devam ediyoruz. Yer yer 6-7 metre kar var. Kar çok sert. Makine çok zorlanıyor. Günde 2-3 kilometre yol açabiliyoruz. Burası rampa. Gece gündüz çift vardiya çalışıyoruz. Biz saat 18.00’dan sonra işi bırakacağız, gece vardiyası gelecek. İki güne kadar yolu ulaşıma açmayı hedefliyoruz. Gördüğünüz gibi iş makinesine 4 zincir taktık. İş makinesi zincirli olmasa gidemeyiz. Aşırı bir rampamız var. Her yerde ilkbahar mevsimi yaşanırken biz karla mücadele ediyoruz. Muş’un en yüksek mevkilerinden biri" şeklinde konuştu.