YEREL HABERLER - 19 Temmuz 2017 Çarşamba 16:00

Iğdır’da çeyrek asırdan sonra tekrar ekildi

A
A
A
Iğdır’da çeyrek asırdan sonra tekrar ekildi

Iğdır’da ekimi yapılmayan pamuk, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü girişimleri ve çalışmaları sonucunda ekilmeye başladı.

Iğdır’da ekimi yapılmayan pamuk, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü girişimleri ve çalışmaları sonucunda ekilmeye başladı.


İl genelinde yaklaşık 10 bin dönüm alana ekimi yapılan pamuk, şimdiden bütün çiftçilerin ilgisini çekmeyi başararak gelecek yıllarda yaygın bir şekilde ekim yapılacağının sinyallerini verdi.


İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Özkan Yolcu, Çeyrek asırdan sonra ekimi yapılmaya başlanan pamuğu yerinde inceleyerek değerlendirmelerde bulundu. Yolcu, “Ülkemiz için stratejik öneme sahip olan pamuğun İlimizde yaygınlaştırılması hem ülkemiz hem de çiftçilerimiz için önemli bir üründür. İlimizde yaygınlaşması pamuk ve tekstil sanayisinin ilimize gelmesi demektir. Hammaddeyi bulan yatırımcı o hammaddeyi işlemek için fabrikasını da kurarak istihdama katkı sağlayacaktır. Iğdır’da yetişen pamuk lif bakımından kaliteli olduğundan daha çok tercih edilen pamuk olacaktır. Bizim pamuğu Iğdır Ovasında yaygınlaştırmamız ve yatırımcıların ilimize gelmesi için cazip bir rekolteye ulaşmamız gerekmektedir. İl Müdürlüğü olarak pamuk üreticisine her türlü teknik bilgi ve desteği vermekteyiz. Bakanlığımızın uygun gördüğü her desteği de vermeye hazırız. Bu yıl yaklaşık olarak 10 bin dekar alana pamuk ekimi yapılmıştır. Üreticilerimize kolaylıklar diliyor diğer çiftçilerimize örnek olmasını ve pamuk ekiminin artarak yaygınlaşmasını ümit ediyoruz” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gaziantep Otizm spektrum bozukluğunda dünden bugüne etkinliği HKÜ’de gerçekleştirildi Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Eğitim Fakültesi, Özel Eğitim Bölümü, Özel Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (ÖZEUAM), Engelsiz Öğrenci Birimi ve Özel Eğitim Öğrenci Topluluğu iş birliği ile Otizm Farkındalık Ayı’na yönelik olarak, “Otizm Spektrum Bozukluğunda Dünden Bugüne Etkinliği” gerçekleştirdi. HKÜ Hukuk Amfi’de düzenlenen ve moderatörlüğünü Özel Eğitim Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Latife Özaydın’ın yaptığı ve Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Özel Eğitim Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ümit Şahbaz, HKÜ Özel Eğitim Bölümü Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Emine Erden ve HKÜ Özel Eğitim Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Merih Toker’in konuşmacı olarak katıldığı programa; HKÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şener Büyüköztürk, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı. Otizmli çocuklara yönelik davranış değiştirme süreçlerinden, zihin kuramı ve dil gelişimi üzerine çalışmalara kadar geniş bir yelpazede bilgi sunulan etkinlikte; Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Özel Eğitim Bölümü Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ümit Şahbaz “Otizm Spektrumu Bozukluğu Olan Çocuklarda Davranış Değiştirme Süreci”, HKÜ Özel Eğitim Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Merih Toker “Otizm Spektrum Bozukluğu Olan Çocuklarda Zihin Kuramı, Yürütücü İşlevler ve Dil” ve HKÜ Özel Eğitim Bölümü Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Emine Erden ise “Otizmli Küçük Çocuklarda Ebeveyn Aracılı Müdahaleler” konulu sunumlarını gerçekleştirdiler. Programın sonunda; Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Özel Eğitim Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ümit Şahbaz’a hediyesini HKÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şener Büyüköztürk takdim etti.