YEREL HABERLER - 29 Nisan 2015 Çarşamba 17:59

Iğdır'da Kaçak Sigara İmhası

A
A
A
Iğdır'da Kaçak Sigara İmhası

Iğdır Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yapılan çalışmalar sonucu ele geçirilen kaçak sigaralar yakılarak imha edildi.
Iğdır Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince sürdürülen iki aylık çalışmalar sonucunda yaklaşık 370 bin karton kaçak sigara ele geçirildi. Gerekli yasal işlemlerin ardından kamyonlara yüklenen kaçak sigaralar, Tuzluca ilçesindeki bir tuğla fabrikasına getirildi. Burada ocaklara atılan kaçak sigaralar yakılarak imha edildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Barış Alper Yılmaz ’dalya’ demeye hazırlanıyor Galatasaraylı futbolcu Barış Alper Yılmaz, Hatayspor maçında oynaması durumunda sarı-kırmızılı formayla 100. resmi karşılaşmasına çıkacak. Trendyol Süper Lig’in 31. haftasında salı günü Hatayspor ile evinde mücadele edecek olan Galatasaray’da Barış Alper Yılmaz, sarı-kırmızılılardaki kariyerinde önemli bir eşiği geçecek. Barış Alper, bordo-beyazlılar karşısında görev alması durumda Galatasaray ile 100. resmi maçına çıkacak. 2021 yılında 1. Lig ekiplerinden Ankara Keçiörengücü’nden transfer edilen 23 yaşındaki futbolcu, gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çekiyor. Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk’un ona farklı pozisyonlarda verdiği görevleri de başarılı bir şekilde uygulayan Barış Alper Yılmaz, sarı-kırmızılılarda santrfor, sağ kanat, sol kanat, orta saha, sol bek ve sağ bek bölgelerinde oynadı. 99 maç, 8 gol, 1 şampiyonluk Barış Alper, Galatasaray ile Trendyol Süper Lig’de 71, UEFA Şampiyonlar Ligi grupları ve elemelerinde 13, Ziraat Türkiye Kupası’nda 9 ve UEFA Avrupa Ligi’nde ve elemelerinde de 6 olmak üzere toplam 99 resmi müsabakaya çıktı. Başarılı futbolcu söz konusu karşılaşmalarda da 8 kez rakip fileleri havalandırdı. 23 yaşındaki futbolcu geçtiğimiz sezon sarı-kırmızılılar ile Süper Lig’de şampiyonluk da yaşadı. Bu sezonun en istikrarlı futbolcusu Barış Alper Yılmaz ayrıca bu sezon Galatasaray’ın en istikrarlı futbolcusu oldu. Yılmaz, Galatasaray’ın Trendyol Süper Lig, UEFA Şampiyonlar Ligi grupları ve elemeleri, UEFA Avrupa Ligi ve Ziraat Türkiye Kupası’nda oynadığı 47 resmi mücadelenin 46’ında süre aldı. 23 yaşındaki futbolcu oynamadığı tek mücadele olan Sivasspor deplasmanında da sarı kart cezalısıydı. Galatasaray, Barış Alper Yılmaz’ın sözleşmesini geçtiğimiz yıl 2026-2027 sezonu sonuna kadar uzattı.
Kayseri Başkan Büyükkılıç vatandaşla buluştu, kale surlarından Kayseri’ye mesaj verdi Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri’nin merkezi olarak nitelendirilen Türkiye’nin en büyük meydanlarından biri olan Cumhuriyet Meydanı’nda vatandaşlarla bir araya geldi. Kalenin surlarında seyir alanına çıkarak, Kayseri’yi ve Erciyes dağını seyreden Büyükkılıç, “Bu güzel şehrimize hizmet etmek için vatandaşlarımızı bir kez daha sandığa davet ediyorum” dedi. Başkan Büyükkılıç, sık sık Kayserililerin talep ve önerilerini yerinde dinlemeye devam ederken, bu kapsamda Cumhuriyet Meydanı’nda esnaf ve vatandaşla bir araya geldi. Meydanda tarihi Kayseri Kalesi ve çevresini ziyaret eden Büyükkılıç, burada esnaf ve vatandaşlarla sohbet etti. Onların talep ve önerilerini de dinleyen Başkan Büyükkılıç, esnafa da hayırlı işler ve bereketli kazançlar diledi. Esnaflar ve vatandaşlar da sıcak ve samimi ilgi gösterdikleri Büyükkılıç’a hizmetlerinden dolayı teşekkür ederek memnuniyetlerini dile getirdiler. Kendisiyle fotoğraf çektirmek isteyenleri geri çevirmeyen Başkan Büyükkılıç, vatandaşlarla ve esnaflarla bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Tarihi Kayseri Kalesi’ni de ziyaret edip, kalenin surlarında seyir alanına çıkarak, Kayseri’yi ve Erciyes dağını seyretti. “Vatandaşlarımızı bir kez daha sandığa davet ediyorum” Burada açıklamalarda bulunan Büyükkılıç, vatandaşlara sandığa gitmeleri çağrısında bulunarak, “Bir seçim sürecinin daha sonlarına yaklaştık. Güzel, muhteşem şehrimiz, büyükşehirlerin konforunu yaşatan, büyükşehirlerin sıkıntısını yaşatmayan Kayseri’miz. Bu güzel şehrimize hizmet etmek için vatandaşlarımızı bir kez daha sandığa davet ediyorum, demokratik haklarınızı kullanın değerli hemşehrilerim” dedi. Başkan Büyükkılıç, istikrar vurgusu yaparak, şunları söyledi: “Umuyorum ve inanıyorum ki, istikrarı önemseyen, sağduyusuyla şehrimizi maceraya sürüklemek istemeyen ve bu güzel şehrimizi gençlerimizle, hanım kardeşlerimizle, büyüklerimizle geleceğe taşıyacak olan ve çocuklarımıza, gençlerimize güzel bir gelecek bırakacak olan seçimin son günlerindeyiz. Kayseri’mizin güzel insanlarının sağlıklı bir şekilde kararlarını verip, Kayseri’mize hizmet etme fırsatı vereceğine inanıyorum. Şimdiden Kadir Gecesi’ni ve bayramlarını tebrik ediyorum.”
İstanbul Sporcular, Suudi Arabistan’da uçurum dalışı yapılabilecek alanları keşfetti Red Bull Cliff Diving Dünya Serisi 2024 sezonu öncesinde uçurum dalışçıları Catalin Preda ve David Colturi, dünyada yüzölçümü en büyük nehirsiz ülke Suudi Arabistan’ın Cazan bölgesinde dalış deneyimi arayışına çıktı. 5 gün boyunca zorlu ve engebeli yolları aşarak keşif yapan ikili, Suudi Arabistan’ın vadi içlerinde dalış yapan ilk sporcular oldu. Red Bull sporcusu Catalin Preda ve ABD’li uçurum dalışçısı David Colturi, Red Bull Cliff Diving 2024 sezonu öncesi Suudi Arabistan’da bir araya geldi. İkili, Suudi Arabistan’ın Cazan eyaletinde 5 gün boyunca Lajab ve Al-Rough Vadisi’nin güzel kanyonları, derin vadileri, şelaleleri ve balıklara ev sahipliği yapacak kadar derin tatlı su havuzlarını ve uçurum dalışı yapılabilecek alanları keşfetti. Red Bull Ciff Diving Dünya Seri’sinde iki kez etap birinciliği elde eden genç sporcu Catalin Preda yeni sezonun başlamasına az bir zaman kala yaşadıkları deneyimle ilgili, “Doğayı ve görkemli manzarayı yerinde görmek çok güzeldi. Öncesinde birkaç resim gördükten sonra çıplak gözle bu güzelliğe yakından şahitlik etmek kesinlikle akıl almazdı. Alanı test etmek, tüm koşulları kontrol etmek ve buraya yapmak için geldiğimiz şeyin gerçekleştirilebilir olup olmadığını belirlemek benzersiz bir deneyimdi” dedi. Başarılı sporcular, 2,15 milyon kilometrekarelik yüzölçümüyle dünyanın en büyük nehirsiz ülkesi olan ve yağışların yok denecek kadar az olması nedeniyle göllerin ya da gür doğal bitki örtüsüne sahip alanların bulunmadığı Suudi Arabistan’da, dalmak için gizli havuzlar aradı. Sporcular, ülkenin tarımsal kalbi olan ve yüksek kaliteli meyve üretimiyle dikkat çeken Cazan’da, aradıkları saklı cenneti, tatlı su sağlayan iki vadi ve bazı dramatik manzara noktaları şeklinde buldu. 34 yaşındaki ABD’li sporcu David Colturi deneyimleriyle ilgili, “Al Rough Vadisi’nde yukarı doğru dikkatli ilerlemeyi gerektiren eğimli bir uçurum varken Lajab Vadisi’nde ise çok daha kontrollü ilerlenebiliyordu. Kayalıklar, 13 metrelik eğimli duvarlar ve sonra da 20 metre civarında yüksek bir tünek vardı. 15 yıldır uçurum dalışı yapıyorum, sanatımızı böylesine güzel bir yerde icra etmek eşsiz ve harika bir fırsattı” şeklinde konuştu. Suudi Arabistan deneyimini “Zorlu ve macera dolu bir yolculuk. Gerçekten unutulmaz bir deneyim” olarak özetleyen Rumen sporcu Preda, bu yaz Red Bull Cliff Diving Dünya Serisi’nin 15. sezonuna hazırlanacak.
Bilecik Osmaneli’de mahalle iftarları sona erdi Osmaneli Belediyesi tarafından Ramazan ayının başından bu yana devam eden mahalle iftarları Haceloğlu Mahallesi’nde son buldu. İftar öncesi masaları tek tek dolaşıp genç, yaşlı herkesle bizzat görüşerek hoş sohbet içerisinde ’hayırlı ramazanlar’ dileyen Kaymakam Yüksel Ünal ve Belediye Başkanı Münür Şahin, yoğun ilgi ile karşılandı. Yaklaşık 2 bin 500 kişinin katıldığı iftar sonrası konuşma yapan Belediye Başkanı Şahin, "Ramazan ayı kapsamında düzenlediğimiz mahalle iftarlarının amacı birlikte kardeşlik iftarı yapmaktır. Bugün burada kardeşlerimiz, gençlerimiz, çocuklarımız ve büyüklerimizle, zengin, fakir aynı sofrada oruç açmanın huzuru içindeyiz. Bu akşam son iftarımıza katılan herkese ve bu iftar programlarını düzenlememizde bizlere destek olanlara emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Başta Osmaneli halkımın ve İslam aleminin Ramazan bayramlarını şimdiden kutluyorum” dedi. İftar yemeğinde konuşan Kaymakam Yüksel Ünal “Bugün burada benimde sakini olduğum Haceloğlu Mahalle halkımız ile iftar yemeğinde bir araya geldiğimiz için son derece mutluyuz. Ramazan ayı yardımlaşma ve dayanışmanın en güzel örneklerinin sergilendiği bir ay. Ramazan ayı birlik ve beraberliğin pekiştiği bir ay. Bu iftar yemeğinde de yardımlaşmanın ve dayanışmanın en güzel örneği sergilenmektedir. Bu nedenle Mahalle İftar yemeğini düzenleyen Belediye Başkanımıza, emeği geçenlere ve katılan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Yaklaşan Ramazan Bayramı dolaysıyla şimdiden Bayramınızı kutluyorum" dedi. İftar programına Kaymakam Yüksel Ünal, Belediye Başkanı Münür Şahin siyasi parti Başkanları, sivil toplum kuruluşları, kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.