YEREL HABERLER - 05 Nisan 2016 Salı 17:15

Kaçak Keklik Avcıları Yakaladı

A
A
A
Kaçak Keklik Avcıları Yakaladı

Iğdır’da fahri av müfettişi tarafından yakalan kaçak keklik avcılarına idari para cezası verildi.
Edinilen bilgilere göre; Orman ve Su İşleri Bakanlığı Iğdır İl Şube Müdürlüğü’nce doğal hayatın korunması ve yasak avcılığın önlenmesi amacıyla 4915 Sayılı Kara Avcılığının 20. Maddesine göre görevlendirilen fahri av müfettişi İsmet Çapar, iki kaçak avcının Örüşmüş köyü dağlık arazide kafes içinde iki adet canlı mühre kullanarak kaçak avlanma yaptıklarını tespit etti. Çapar’ın bilgileri doğrultusunda Orman ve Su İşleri Iğdır İl Şube Müdürlüğü yetkileri; H.B (52) ve Y.K. (43) adlı şahıslar hakkında 4915 Sayılı Kara Avcılığı ve 2015-2016 Merkez Av Komisyon Kararlarına Muhalefetten gerekli işlemleri yaptı. Yapılan işlem doğrultusunda kaçak avlanma yapan şahıslara, hayvanların üreme döneminde ve yasadışı avlandıkları gerekçesi ile 2 bin 972 TL idari ve bin TL tazminat cezası olmak üzere 3 bin 972 TL idari para cezası kesildi.
Orman ve Su İşleri Iğdır İl Şube Müdürlüğü ekiplerince teslim alınan canlı mühre keklikler, veteriner kontrolünden geçirildikten sonra Aras Kuş Halkalama İstasyonu’nda kayıt altına alındı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Seç Market 9 ilde mahalle iftarları düzenliyor Seç Market, Anadolu’nun 9 farklı şehrinde iftar sofraları kurarak iş ortakları ve müşterileriyle mahalle iftarlarında buluşuyor. Mardin’den Amasya’ya, Uşak’tan Erzincan’a Türkiye’nin dört bir yanında kurulan sofralarda eski mahalle iftarları geleneği yaşatılıyor ve paylaşmanın önemi vurgulanıyor. Geleneksel esnaf kültürünü modern marketçilikle bir araya getiren Seç Market; bereket ve dayanışma ayı Ramazan’da iş ortakları ve müşterileriyle Seç Market mahalle iftarlarında buluşuyor. Mardin, Erzincan, Amasya, Uşak, Samsun, Adana, Antalya, Balıkesir ve Kayseri olmak üzere Türkiye’nin dört bir yanındaki 9 farklı ilde mağazalar önünde kurulan sofralarda Seç Market yöneticileri, iş ortakları ve mahalle sakinleri birlikte iftar yapıyor. Seç Marketler’de satılan öz markalı ürünler kullanılarak hazırlanan özel yemeklerin ikram edildiği iftar buluşmaları mahalleliden büyük ilgi görüyor. “Ramazan’da paylaşmayı seçiyor, eski mahalle iftarlarının sıcaklığını yaşatıyoruz” Bugün Türkiye’nin 81 ilinde 2 bin 700’ü aşan iş ortağıyla perakende sektöründe önemli bir konuma geldiklerini belirten Seç Market Genel Müdürü Altan Sekmen sözlerine şöyle devam etti: “Seç Market iş modelimiz sayesinde esnaf kendi işinin sahibi olmaya devam ederken Seç Market tabelası altında mağazası modern bir görünüme ve işleyişe kavuşuyor. Mahalle sakinleri de ‘mahalleden biri’ olan, tanıyıp güvendikleri esnaftan, ulusal çapta bilinen kurumsal bir marka altında, uygun fiyatlarla alışveriş yapıyor. Seç Market olarak sürekli destek olduğumuz esnaf kültürümüzün de bir parçası olan dayanışmayı bu yıl birlik, bereket ve paylaşım ayı olan Ramazan’da pekiştirmek istedik. Türkiye’nin 9 güzide şehrinde Seç Market iş ortağı olan esnafımız, aileleri ve müşterileriyle eski mahalle iftar sofralarının sıcaklığını birlikte tekrar yaşıyoruz. Seç Market olarak ‘Ramazan’da paylaşmayı seç’ diyerek güzel sohbetler eşliğinde Ramazan sofrasının bereketini iş ortaklarımız ve mahalle sakinleriyle paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz.”