ASAYİŞ - 11 Ocak 2015 Pazar 11:14

(Özel Haber) Kalpleri Uzun Süre Duran Hastalar Hayata Döndürüldü

A
A
A
(Özel Haber) Kalpleri Uzun Süre Duran Hastalar Hayata Döndürüldü

Iğdır Devlet Hastanesi’ndeki yapılan başarılı müdahaleyle kalpleri uzun süre duran 3 hasta, kalp masajı ve pıhtı eritici tedavi uygulanarak hayata döndürüldü.
Kalp krizi sonrası 85 dakika boyunca kalbi duran Şamil Akpulat (35), 60 dakika boyunca kalbi duran Nezahat Yıldırım (45) ve 60 dakika boyunca kalbi duran Yusuf Ergen (65 ) isimli hastalara, Iğdır Devlet Hastanesi’ndeki Kardiyoloji Kliniği ve Yoğun Bakım ekiplerince, yapılan kalp masajı ve pıhtı eritici tedavi yöntemiyle mucizevi bir şekilde hayata döndürüldü. Konu hakkında açıklamada bulunan Iğdır Devlet Hastanesi’nde görevli Kardiyoloji Uzmanı Dr. Abdullah Cirit, bu seviyede uzun sureli kalp durması sonrası hayata yeniden dönme oranının düşük olasılıklı olduğunu söyledi. Cirit, “Her üç hastamız farklı tarihlerde uzun süre kalpleri durdu. Biz ekip olarak üç hastamıza da pes etmeden kalpleri durduğu 85 ile 60 dakika boyunca kalp masajı ve pıhtı eritici tedavi uygulayarak müdahale ettik ve kendilerini hayata döndürdük. Hastalarımızın hem etkili bir canlandırma işlemi ve akılcı tedavilerle yaşama dönmüş olmaları, hem de beyin işlevleri açısından herhangi bir kayıp yaşamamaları, hasta ve hasta yakınları için sevindirici, Iğdır Devlet Hastanesi Yoğun Bakım ve Kardiyoloji Kliniği çalışanları için de gurur vericidir” dedi.
“BU TÜR MÜDAHALELER BÜYÜK MERKEZLERDE ANCAK YAPILABİLİNİYOR”
Bu tür müdahalenin Iğdır’da yapılmasının gurur verici olduğunu belirten Iğdır Devlet Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Aydın Çağaç, “Bu tür müdahaleler büyük merkezlerde ancak yapılabiliniyor. Hastanemizde arkadaşlarımız bunu başararak üç hastamızın hayatını kurtardılar. Bu da hastanemizde sağlık anlamında ciddi tedavilerin yapıldığının önemli bir göstergesidir. Bundan dolayı arkadaşlara teşekkür ediyoruz. Bu anlamda hastane yönetimi olarak da kendilerine teşekkür belgesi verdik” şeklinde konuştu.
Iğdır Devlet Hastanesi Yoğun Bakım ve Kardiyoloji Kliniği ekiplerini yakınları ile birlikte ellerinde çiçeklerle teşekkür etmek için gelen hastalar ise, yeniden hayata döneminin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, Iğdır’da böyle başarılı müdahalelerin yapılmasının takdire şayan olduğunu belirttiler.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Bandırma’da kapalı yöntemle prostat ameliyatı Balıkesir’in Bandırma ilçesinde Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tıp fakültesi kurulmasıyla birlikte üroloji kliniği güncel sağlık hizmetlerine devam ediyor. Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tıp fakültesinin kurulması ve hastanenin eğitim ve araştırma hastanesi statüsüne geçmesiyle birlikte üroloji kliniği, en güncel sağlık hizmetlerini sunmaya devam ediyor. Daha önce açık cerrahi ile Bandırma’da çeşitli ilklere imza atan üroloji kliniği, bölgede önemli bir üroloji merkezi haline gelmeye devam ediyor. Son olarak, laparoskopik (kapalı yöntem ile) prostat kanseri ameliyatı başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. Üroloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Aykut Başer, hastanenin Bandırma ve çevresine en güncel tedavi yöntemleriyle yüksek kalitede sağlık hizmeti sunduğunu belirterek laparoskopik cerrahi hakkında şunları söyledi: "Laparoskopik radikal prostatektomi, prostat kanseri tedavisinde sıkça kullanılan bir cerrahi yöntemdir. Bu yöntemde, cerrah küçük kesiler yaparak bir kamera ve cerrahi aletler aracılığıyla prostat bezini çıkarır. Laparoskopik cerrahi, geleneksel açık cerrahiye kıyasla daha az invazif bir yöntemdir, bu da daha az kan kaybı, daha az ağrı ve daha hızlı iyileşme süreci anlamına gelir. Laparoskopik radikal prostatektomi, prostat kanseri olan erkekler için etkili bir tedavi seçeneği olabilir. Ancak, her hasta için uygun olmayabilir ve tedavi seçenekleri, hastanın bireysel durumuna ve kanserin evresine bağlı olarak değişebilir. Bu nedenle, prostat kanseri teşhisi konmuş hastaların, hatta tüm ürolojik kanserlerinde dahil tedavi seçenekleri hakkında hastanemize başvurarak detaylı bir şekilde bilgi almaları önemlidir."