YEREL HABERLER - 08 Ekim 2015 Perşembe 09:13

Yeni Atanan Öğretmenlere Uyum Semineri

A
A
A
Yeni Atanan Öğretmenlere Uyum Semineri

Iğdır Milli Eğitim Müdürlüğü, yeni atanan öğretmenlere yönelik uyum semineri düzenledi.
Iğdır İl Kültür Sarayı Konferans Salonu’nda düzenlenen ve üç gün sürecek seminere, eylül döneminde ataması gerçekleştirilen 359 öğretmen katıldı. 3 gün sürecek olan seminerde İl Milli Eğitim Şube Müdürü Sedat Bilir, yeni göreve başlayacak olan öğretmenlere Iğdır ve çalışma ortamı hakkında detaylı bilgiler verdi. Iğdır’ın üç ülkeye sınır olduğuna vurgu yapan Bilir, kentin Doğu Anadolu Bölgesi’nin en huzurlu bir il olduğuna vurgu yaptı. Bilir, “Okuma yazma oranı yüzde 90 civarındadır. İlimiz huzur içinde görev yapabileceğiniz Doğu Anadolu Bölgesi’nde güzel bir yerdir. Iğdır, Antalya gibi bir yerdir; havası, yeşilliği ile mutlu yaşayacağınız yerdir. Iğdır insanı misafirperver bir halktır. Burada Azeri Türkleri ile Kürt kökenli vatandaşlarımız yaşar. Iğdır Türkiye mozaiğinin en güzel örneğidir. Size düşen görev, hiç kimseyi ötekileştirmeden hizmet etmenizdir. Iğdır’da insanlar birbiriyle barışık olarak yaşar, misafirperver, eğitime ve aydınlanmaya açık ve yürekten destek veren güzel bir ilimizdir” dedi.
Sedat Bilir, yeni atanan stajyer ve aday öğretmenlerle tek tek konuşarak Iğdır hakkında görüşlerini aldı. Stajyer ve aday öğretmenlerin kalacak yerle ilgili sıkıntıları olup olmadığını da soran Bilir, ellerine gelen yardımı yapacaklarını söyledi.
Öğretmenlere Iğdır’ın tanıtım film izlettirildikten sonra konuşan İl Milli Eğitim Şube Müdürü Cabbar Turan da, “İllere yeni atanan öğretmenler ile diğer personelin çalıştıkları bölgelerin sosyal ve kültürel yapısını tanımak, bölge halkıyla etkili bir iletişim kurmak ve çevre koşullarına uyum sağlamak için Çevreye Uyum Eğitimi Seminerleri tüm illerde düzenleniyor. Bizde 3 gün sürecek seminer düzenledik. Arkadaşlar her yerde öğretmen olduğunuzu unutmayın. Çünkü sizler pastanede de postanede de öğretmensiniz. Hal ve hareketlerinizle giyim kuşamınızla her zaman örnek olmak zorundasınız. Sizler toplumun nazarında çok farklısınız, sizi her zaman insanlar örnek alırlar. Dışarıya da birinin yaptığını sizler yapamazsınız ve onlar gibi davranamazsınız. Bunun için dikkatli, çalışkan ve doğruluktan hiç bir zaman ayrılmayın” şeklinde konuştu.
Öğretmenlerin tanışmasının ardından EBA üzerinden verilen uzaktan eğitim sonrası seminerin ilk günü sona erdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir