GENEL - 13 Temmuz 2018 Cuma 15:50

15 Temmuz Darbe Girişimi’nin 2.yıldönümü

A
A
A
15 Temmuz Darbe Girişimi’nin 2.yıldönümü

15 Temmuz darbe girişiminin 2.

15 Temmuz darbe girişiminin 2.yıldönümü Isparta ve ilçelerinde Milli Birlik Günü etkinlikleriyle kutlanacak.


Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması’nın (FETÖ/PDY) 15 Temmuz 2016’daki kanlı darbe girişimi karşısında destan yazan Türk Milleti’nin ‘Demokrasi ve Milli Birlik Günü’ olarak kutladığı yıldönümünde Isparta’da şehitleri anma programları ve çeşitli etkinlikler yapılacak.


Darbe girişiminin ikinci yıldönümünde, tüm Türkiye’de olduğu gibi Isparta’da da Valilik koordinesinde gerçekleştirilecek olan Demokrasi ve Milli Birlik Günü programı belli oldu. Isparta Valiliği’nden yapılan açıklamaya göre, kentteki etkinlikler kapsamında 14 Temmuz 2018 günü saat 08.00’den itibaren halkın duygu ve düşüncelerini ifade edebilmesi adına, Valilik önündeki 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı’na 15 Temmuz Anı Defteri konulacak. Aynı günün akşamında saat 20.20’da ise Modapark’ta şehit yakınları, gaziler ve ailelerine yönelik yemek programı organize edilecek.


Girişimin ikinci yıldönümünde ilk olarak saat 10.00’da 15 Temmuz Hatıra Ormanı’nda fidan dikimi, saat 11.00’de şehit kabirlerinin ziyaret edilmesi ile Kur’an-ı Kerim tilavetinin sunulması, şehit yakınları -gazi ve gazi ailelerinin ziyaret edilmesi etkinlikleri gerçekleştirilecek.


Öğle saatlerinde Valilik yanındaki Ulu Camii’de hatim duası ve ikramların yapılacağı anma etkinlikleri kapsamında, saat 19.00’da 15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı’ndaki dev ekranda 15 Temmuz 2016’da yaşananların görselleri sunumu ve sonrasında 19.30’da Şehit Ahmet Hilmi Yiğit Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden hareket edilecek olan Milli birlik yürüyüşü gerçekleştirilecek.


Meydandaki etkinlikler saygı duruşu ve istiklal Marşı, Kur’an-ı Kerim tilaveti ve dua yapılması sonrasında Vali Şehmus Günaydın’ın konuşması ve şiirlerin okunması ile Mehteran gösterileri ile devam edecek. 15 Temmuz’u 16 Temmuz’a bağlayan gece saat 00.13’te ise kentteki tüm camilerde selalar okunacak.



Isparta Belediyesi’nden Mustafa Yıldızdoğan konseri


Öte yandan, 15 Temmuz Milli Birlik Günü etkinlikleri çerçevesinde ayrıca, Isparta Belediyesi tarafından 16 Temmuz Pazartesi günü Şehitlere Saygı Yürüyüşü ile Kaymakkapı Meydanı’nda Mustafa Yıldızdoğan Konseri düzenlenecek.



Eğirdir’de 15 Temmuz etkinlikleri


15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Eğirdir’de de anma programı düzenlendi.


15 Temmuz Şehitleri Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla 14 Temmuz 2018 Cumartesi akşamından 16 Temmuz 2018 Pazartesi günü sabahına kadar kamu binaları Türk bayrakları ile donatılacak. 15 Temmuz 2018 Pazar günü Saat 11.00’de tüm protokolün katılımı ile Garnizon Şehitliği Ziyareti yapılacağı açıklandı.


Ziyarette İlçe Müftüsü tarafından Kur’an-ı Kerim tilaveti sunulmasından sonra öğle namazı öncesi Hızırbey Camii’nde şehitler için Mevlid-i Şerif okutularak, helva ikramında bulunacağı belirtildi. Eğirdir Kaymakamığı koordinesinde gerçekleştirilecek program çerçevesinde, 15 Temmuz 2018 Pazar günü saat 14.00’te Kale Mahallesi Ata Yolu üzerindeki Liman girişinde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli İrade Sergisi’nin açılışı gerçekleştirilecek.


15 Temmuz Pazar günü saat 20.00’de ilçedeki Hükümet Meydanı’nda tören düzenlendikten sonra kurulan barkovizyonda 15 Temmuz’u anlatan film gösterimi yapılacak. 15 Temmuz’u 16 Temmuz’a bağlayan gece ise tüm kentte olduğu gibi Eğirdir’de de saat 00.13’te tüm camilerde selalar okunacak.



Senirkent’te Milli Birlik Günü programı


Senirkent ilçesinde ise 15 Temmuz gecesi Kaymakamlık tarafından düzenlenen etkinlik ve anma programları saat 20.30’da Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilecek. Tüm vatandaşların davet edildiği program çerçevesinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ikramlar yapılacağı belirtildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir