GENEL - 07 Mart 2018 Çarşamba 13:00

2. Isparta Kitap Fuarına

A
A
A
2. Isparta Kitap Fuarına

Isparta Belediyesinin Gökkubbe Fuar ve Kongre Merkezinde devam eden 2.

Isparta Belediyesinin Gökkubbe Fuar ve Kongre Merkezinde devam eden 2. Isparta Kitap Fuarına kitapseverler büyük ilgi gösteriyor.


Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, 2. Isparta Kitap Fuarında, yazarlar ve yayınevleri temsilcileriyle bir araya geliyor. Başkan Günaydın ve eşi Dilek Günaydın son olarak Alternatif Tıp Uzmanı Necla Batum’un beslenme ile ilgili söyleşisine katıldı. Batum, salonu dolduran vatandaşlara ‘Turfandanın önemi’, ‘Sağlıklı beslenmek mümkün mü?’, ‘Nasıl bulacağız’, ‘Köylerde yok oldu’, ‘Vücudumuzu etkileyen hastalıklar’, ‘Gerçek anlamda sağlıklı beslenme’ konularında bilgiler verdi. Hormonlu gıdaların insan sağlığı üzerine etkilerinden bahseden Necla Batum, 10 yıl önce bu durumu dile getirdiğini ve bunun şu an için gerçekleştiğini, bir on yıl sonra işin içinden çıkılamayacak hastalıkların ortaya çıkacağını savundu.


2. Isparta Kitap Fuarının 8 Mart 2018 Perşembe gününde Gökkubbe Fuar ve Kongre Merkezinde şu yazarlar, okurlarıyla buluşacak:


Erol Altun, Mavisel Yener, İbrahim Ünsal, Tuncel Altınköprü, Suat Turgut, Hasan Basri Bilgin, Mehmet Kemal Erdoğan, Hasan Tanrıverdi, Erol Büyükmeriç, Burcu Bahar, Firket Eroğlu, Barış Şimşek, Feride İlgün, Bilal Özbay, Yahya Türkeli, Bekir Manav, Erkan İşeri, Gülşen Gazel ve Bahadır Yenişehirlioğlu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Bandırma’da kapalı yöntemle prostat ameliyatı Balıkesir’in Bandırma ilçesinde Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tıp fakültesi kurulmasıyla birlikte üroloji kliniği güncel sağlık hizmetlerine devam ediyor. Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tıp fakültesinin kurulması ve hastanenin eğitim ve araştırma hastanesi statüsüne geçmesiyle birlikte üroloji kliniği, en güncel sağlık hizmetlerini sunmaya devam ediyor. Daha önce açık cerrahi ile Bandırma’da çeşitli ilklere imza atan üroloji kliniği, bölgede önemli bir üroloji merkezi haline gelmeye devam ediyor. Son olarak, laparoskopik (kapalı yöntem ile) prostat kanseri ameliyatı başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. Üroloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Aykut Başer, hastanenin Bandırma ve çevresine en güncel tedavi yöntemleriyle yüksek kalitede sağlık hizmeti sunduğunu belirterek laparoskopik cerrahi hakkında şunları söyledi: "Laparoskopik radikal prostatektomi, prostat kanseri tedavisinde sıkça kullanılan bir cerrahi yöntemdir. Bu yöntemde, cerrah küçük kesiler yaparak bir kamera ve cerrahi aletler aracılığıyla prostat bezini çıkarır. Laparoskopik cerrahi, geleneksel açık cerrahiye kıyasla daha az invazif bir yöntemdir, bu da daha az kan kaybı, daha az ağrı ve daha hızlı iyileşme süreci anlamına gelir. Laparoskopik radikal prostatektomi, prostat kanseri olan erkekler için etkili bir tedavi seçeneği olabilir. Ancak, her hasta için uygun olmayabilir ve tedavi seçenekleri, hastanın bireysel durumuna ve kanserin evresine bağlı olarak değişebilir. Bu nedenle, prostat kanseri teşhisi konmuş hastaların, hatta tüm ürolojik kanserlerinde dahil tedavi seçenekleri hakkında hastanemize başvurarak detaylı bir şekilde bilgi almaları önemlidir."