YEREL HABERLER - 04 Mayıs 2017 Perşembe 12:47

5 bin kişilik yurt Ağustos ayında bitiyor

A
A
A
5 bin kişilik  yurt Ağustos ayında bitiyor

Isparta Valisi Şehmus Günaydın, Çünür Mahallesinde kamu özel sektör işbirliğinde 2015 yılı Ağustos ayında inşaatına başlanan 5 bin kişilik yükseköğrenim yurdunda incelemelerde bulundu.

Isparta Valisi Şehmus Günaydın, Çünür Mahallesinde kamu özel sektör işbirliğinde 2015 yılı Ağustos ayında inşaatına başlanan 5 bin kişilik yükseköğrenim yurdunda incelemelerde bulundu. İnşaat firması yetkililerinden ve Kredi Yurtlar İl Müdüründen yürütülen çalışmalar hakkında bilgi alan Vali Şehmus Günaydın yurdun önümüzdeki eğitim öğretim yılına yetiştirileceğinin müjdesini verdi.


“Bu yıl toplam 9 bin 500 kişilik yurt faaliyete geçecek”


5 bin öğrenciye modern bir şekilde hizmet verecek yurt inşaatında çalışmaları yerinde inceleyen Vali Günaydın yaptığı açıklamada öğrenci şehri olan Isparta’da yaklaşık 85 bin yükseköğrenim öğrencisi bulunduğunu ve öğrencilerin barınmalarının kendileri için çok önemli olduğunu vurgulayarak önümüzdeki yıl 9 bin 500 kişilik ilave kapasiteye ulaşılacağını söyledi.


“Öğrenciler gönül rahatlığıyla Isparta’ya gelebilir”


Vali Günaydın “ Öğrencilerimizin kalacak yer bulamadım gerekçesiyle kayıt yaptıramıyor olmaları bizleri ziyadesiyle üzüyor. Bu nedenle bu sene Isparta’mızda yaklaşık 9 bin 500 kişilik kapasiteli öğrenci yurtlarını faaliyete geçireceğiz. Bunun için çalışmaları yakından takip ediyoruz. Kredi Yurtlar Kurumu ve Özel İdare yetkililerimiz tarafından çalışmaları her gün yakından takip edilen yurtlarımızın bir an önce tamamlanması en büyük hedefimiz. Bugün itibariyle yurtlarımızın tamamlanması Isparta’mızda yurt sorununu önemli ölçüde bitirecektir. Şu anda mevcut yurt kapasitemiz 6 bin 500 civarında, bu seneki yurtlarımız da faaliyete geçtiği zaman bu kapasiteye ilave olarak 9 bin 500 kişilik kapasiteyi eklediğimizde Türkiye ortalamasının da üstüne çıkmış olacağız. Bu nedenle öğrencilerimizin Isparta’da kalacak yer bulamama endişesi taşımasıyla tercih yapamamalarının da önüne geçmiş olacağız. Öğrencilerimiz gönül rahatlığıyla Isparta’da ki üniversitemizi tercih ederek ilimizde öğrenim hayatlarını devam ettirebilirler.” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Gaziantep SANKO Park 23 Nisan’a özel ödüllü resim yarışması düzenliyor Gaziantep’in yaşam alanı Sanko Park Alışveriş Merkezi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na özel ödüllü resim yarışması düzenliyor. Sanko Park AVM 11. Geleneksel 23 Nisan Resim Yarışması kayıtları 18 Nisan’da itibariyle başladı. 5-8 ve 9-12 yaş grupları olmak üzere iki kategoride düzenlenecek yarışmada 5-8 yaş grubunda birinci bisiklet, ikinci tablet, üçüncü akıllı saat ile ödüllendirilecek. 9-12 yaş kategorisinde ise birinciye oyun konsolu, ikinciye elektrikli scooter, üçüncüye laptop armağan edilecek. Yarışmaya başvurular, 26 Nisan 2024 tarihine kadar Sanko Park AVM danışma bankosundan yapılabilecek. Resim yarışması katılım şartları Gaziantep Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Cevat Atalay, Dr. Öğretim Üyesi Tuğrul Alparslan Damgacı, Arş. Gör. Bekir Baba ve Sanko Holding Basın Yayın Müdürü Cengiz Halil Çiçek’in jüri üyeliğinde gerçekleştirilecek Sanko Park 11. Geleneksel Resim Yarışmasının şartları ise şöyle, Yarışmaya 5-12 yaş arası çocuklar katılabilecek. Her katılımcının yalnız bir resimle katılabileceği yarışmanın teması serbest olarak belirlendi. Resimler pastel boya kullanarak 35x50 boyutlu kağıda çizilecek. Katılımcıların ad, soyad ve yaş bilgilerinin eksiksiz olarak resim kağıdının arkasına yazılması gerekmektedir. Yarışma başvuruları 18-26 Nisan tarihleri arası Sanko Park AVM danışma bankosundan yapılacaktır. Yarışmaya son başvuru tarihi olan 26 Nisan 2024 itibarı ile 5 yaşından küçük, 12 yaşından büyük olmamak kaydıyla; (doğum tarihi 1 Ocak 2012’den sonra doğanlar ve 31 Aralık 2019’dan önce doğanlar) katılabilecektir. Yarışma 27 Nisan tarihinde 11.00-18.00 saatleri arasında Sanko Park Ana Etkinlik Alanında canlı gerçekleştirilecektir. (Katılımcıya seansı kayıt sırasında bildirilecektir). Yarışmanın sonucu 2 Mayıs 2024 tarihinde açıklanacaktır. Kazanan yarışmacılara ödülleri 6-7 Mayıs 2024 tarihlerinde teslim edilecektir.