GENEL - 30 Mart 2017 Perşembe 10:36

Hastane taşınınca esnaf zor durumda kaldı

A
A
A
Hastane taşınınca esnaf zor durumda kaldı

Isparta’da yarım asırdır sağlık hizmeti sunan devlet hastanesinin 755 yatak kapasiteli kamu özel ortaklığı modelinde yapılan Şehir Hastanesi’ne taşınmasının ardından eski hastane çevresinde uzun yıllardır hizmet veren esnafın işi durma noktasına geldi.

Isparta’da yarım asırdır sağlık hizmeti sunan devlet hastanesinin 755 yatak kapasiteli kamu özel ortaklığı modelinde yapılan Şehir Hastanesi’ne taşınmasının ardından eski hastane çevresinde uzun yıllardır hizmet veren esnafın işi durma noktasına geldi.


İHA muhabirine konuşan esnaf Ramazan Erol, “İşler yüzde 90 durdu. İnşallah buraya bir yer açılır ve biz de sebepleniriz” dedi. 31 yıldır hastane karşısında market işleten Süleyman Honaz, işlerin bittiğini söyleyerek, “Zararına dükkan açıyoruz. Yüzde 90 işlerde bir azalma var. Zaten kapatan esnaf da gün geçtikçe artıyor. Dayanmaya çalışıyoruz. Bir an evvel burada bir şeyler yapılmalı. Esnafımız faydalanmalı. Burası yurt olabilir. Isparta’da buna ihtiyaç var. Bir üniversite branşı ya da bir okul olabilir” diye konuştu.


Döner ustası Üstün Bakır da 15 senedir hastane karşısında dönercilik yaptığını ifade ederek, “Tabii hastane buradayken işlerimiz iyiydi. Şimdi yüzde 85 azaldı. En aza 30 dükkan kapandı. Bizim düşüncemiz buranın ne olacağı? Burası yurt yapılabilir. Üniversitenin bir branşı olabilir. Bir özel hastane olabilir. Bundan esnaf da faydalanır” açıklamasında bulundu.


Gülden Ateş de, “Çok üzücü bir durum. Burayı 15 yıldır çalıştıran biri olarak her gün bir esnafın dükkanı kapatmasına işçi çıkarmak zorunda kalmasına üzülüyorum. Çok sayıda esnaf bundan etkilendi. Yetkililerden ricamız en kısa sürede buranın nasıl değerlendirileceği. Çünkü esnaf her gün ne yapacağın bilmeden dükkanını açıyor. Burası ya bir sağlık kurumu, ya yurt ya da üniversite olacak şekilde değerlendirilmesini istiyoruz” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Öğrencilerin tasarladığı 18 proje sergilendi Manisa’nın Yunusemre ilçesindeki Şehit Mehmet Savunmaz Ortaokulunda 18 projenin yer aldığı TÜBİTAK 4006 Bilim Şenliği düzenlendi. Barbaros Şehit Mehmet Savunmaz Ortaokulunda 6 öğretmenin gözetiminde 36 öğrencinin aktif katılımıyla 18 projenin sunulduğu fuarın açılış programına Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürü Yıldıray Demirtaş ve Şube Müdürü Emel Bayer, okul müdürleri, diğer okullardan öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda davetli katıldı. TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarını gezen ziyaretçiler öğrencilerin hazırlamış oldukları projeleri inceleyerek detaylı bilgi aldı. Proje koordinatörü Didar Rübeyda Ramadan ve öğrencileri ile birlikte yapay zekanın etik olup olmadığının araştırılmasını, Scrach kodlama programında Matematik ders oyununu, 3 boyutlu düşünebilmenin yanında 3D dünyasında gezip keşif yapıp inşa etmeyi sağlayan ve kendi mahalle tasarımını yapan, buğday ununa alternatif muz kabuğundan un elde ederek atık gıdanın engellenmesi, Metaverse evrenlerinin meta alışveriş gibi evrenlerin tanıtımını, geometrik şekillerin somutlaştırmayı amaçlayan projeleri; Fen Bilimleri Öğretmeni Dudu Durğan ve öğrencileri rüzgar enerjisinden ev elektriği enerjisi üreten projesi; Türkçe Öğretmeni Özlem Cabbar Gül ve öğrencileri Manisa iline ait yöresel kelimelerle sözlük ve oyun projesi; İngilizce Öğretmeni Nesibe Öztürk Gürlekoğlu ve öğrencileri İngilizce dil eğitiminde web2 araçlarının kullanımı ile ilgili ve değerler eğitimi konulu projeleri; Teknoloji Tasarım Öğretmeni Dilek Zoroğlu ve öğrencileri yaşanabilir, yenilenebilir enerji ile sürdürülebilir yaşam merkezleri projeleri; Bilişim Öğretmeni Metehan Başpınar ve öğrencileri hassas sensör ile park eden araç ve robot tasarımları; Fen Bilimleri Öğretmeni Mehmet Çiçek ve öğrencileri soba (karbonmonoksit) gazını bildiren cihazın kullanımı, tarımda sulama için elektrik enerjisine alternatif güneş enerjisi kullanma ve güneş enerjisi ile hareket eden araç tasarladı. İlçe Müdürü Yıldıray Demirtaş projeler hakkında bilgi alırken, ziyaret toplu hatıra fotoğrafının çekilmesinin ardından sona erdi.