GENEL - 07 Aralık 2017 Perşembe 16:12

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın:

A
A
A
Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın:

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Emniyet Müdürlüğü’nden Çünür’e kadar devam eden ve Yenişehir bölgesinde sürdürülen yeni otogar inşaatı için devletin yapacağı bir kavşağı ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Emniyet Müdürlüğü’nden Çünür’e kadar devam eden ve Yenişehir bölgesinde sürdürülen yeni otogar inşaatı için devletin yapacağı bir kavşağı ihtiyaç duyulduğunu söyledi. Başkan Günaydın, “Isparta kazansın istiyoruz, gece-gündüz çalışıyoruz” dedi.


İstanbul yolu Emniyet Müdürlüğü binası önünden Çünür Kavşağına kadar olan servis yolundaki asfalt çalışmalarında sona yaklaşılıyor. İlk 3 kilometresi bitirilen, ancak diğer bölümlerde yol üzerinde kalan enerji hatlarının kaldırılması için uzun süre bekleyen Isparta Belediyesi bu elektrik direklerinin kaldırılmasıyla birlikte buradaki çalışmalarını da tamamlama aşamasına getirdi. Bu esnada mahallelerde sokak bazlı altyapı ve asfalt çalışmalarını da sürdüren Isparta Belediyesi, bazı mahalleri de altyapılarıyla birlikte tamamladı. Yine Çünür Yenişehir’in kurulması esnasında 40 bin kamyon toprak dolgu gerçekleştiren Isparta Belediyesi, Yeni Otogar ve Yaşam Merkezine kolay ulaşımı sağlayacak olan doğu bölümünde bulunan 4 metrelik yolun genişliğini de 25 metreye çıkararak, yolun tüm dolgu işlemlerini de bir hafta içerisinde tamamlamış oldu.


Tamamlanma aşamasına gelindi


Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, Çünür’e giden ve ITSO yeni hizmet binasının da yer aldığı 20 metre genişliğindeki servis yolunun tamamlanma aşamasına geldiğini söyledi.


Belediye Başkanı Günaydın, “Bu yolun Çünür bölümünde TEDAŞ’a ait elektrik direkleri karşımıza çıtı. Bu direklerin kaldırılması için uzun uğraş verdik. Bu konuda yardımcı olan Yolda kalan direkler kaldırıldı ve kalkar kalkmaz biz de 6 km’lik yolun kalan 3 km’lik bölümünü tamamladık. Böylece yine Mehmet Tönge Mahallemizde yoluna kavuşuyor” dedi.


“Yeni Otogar için devletimizin yapacağı kavşağa ihtiyaç var”


Yeni Otogar ve Yaşam Alanı ile ilgili olarak kavşak yapımı için Karayollarının proje çalışması sürdürdüğünü, belediye olarak kendilerinin de o bölgeye ulaşan yolları yaptıklarına değinen Başkan Günaydın, “Otogar inşaatımızın çalışmaları gece, gündüz devam ediyor. Otogarımızın hemen iç kısmında yer alan doğu bölümündeki ince 4 metre genişliğinde çevre yoluna çıkan bir yolumuz vardı. Bu yolda da dolgu işlemi gerçekleştirdik ve yol genişliğini de 25 metreye çıkardık. Bir hafta içerisinde bu 6 km’lik yolda da dolgu işlemleri tamamlandı. Bunun yanında Çünür Yenişehir’e 40 bin kamyon yol dolgusu gerçekleştirmiş ve yine 20 km uzunluğunda yağmur suyu başta olmak üzere diğer altyapı hizmetlerini de daha önce yapmıştık. Isparta Belediyesi çok hızlı, kaşla göz arasında bunca hizmeti tamamlıyor." dedi.


Yeni Otogar için devletin yapacağı kavşağa ihtiyaç olduğunu ve Karayolları Bölge Müdürü ile de konuyu görüştüğünü söyleyen başkan Günaydın , " Bizim yapmamız gereken yollarımız hazır, kavşak yapılması gerekiyor. Otogarımızın tamamlanmasına 14 ay var ve bizler belediye olarak yol hazırlıklarımızı tamamladık. Bu çalışmaları belediyemiz kendi iş makinesi, personeli ile kendi imkanlarıyla yapıyor. İşte biz parayı buralardan kazanıyoruz. Bayındırlık birim fiyatlarının çok altında mal ediyoruz. Gece, gündüz çalışıyoruz. Gecelerin bereketinden de faydalanıyoruz. Yaptığımız otogar ve yaşam merkezi sadece Isparta’ya değil, komşu illerimize, bölgemizde yaşayanlara da hizmet verecek. Isparta kazansın istiyoruz, gece gündüz çalışıyoruz. Bu çalışmaların Isparta’mıza, ülkemize, milletimize hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Balıkesir’de öğrenciler minyatür resim yapmayı öğrendi Burhaniye ilçesinde, Halk Eğitimi Müdürlüğünün başlattığı “Minik eller, büyük hayaller” projesi kapsamında Faruk Kızıklı İlkokulunda minyatür resim dersi verildi. Ressam Figen Köprülü’nün öncülüğünde bir araya gelen 3/B sınıfı öğrencileri minyatür resim yaptı. Minik eller, büyük hayaller projesi kapsamında Faruk Kızıklı İlkokuluna gelen ressam Figen Köprülü, 3/B sınıfı öğrencileri ile bir araya geldi. Öğrencilere minyatür resim dersi veren Köprülü, minyatür resimler yaptırdı. Etkinliğe katılan öğrenciler mutluluklarını dile getirirken, Figen Köprülü de, unutulmaya yüz tutmuş geleneksel sanatları yaşatmak istediklerini söyledi. Sınıf öğretmeni Şükriye Şıkdağ’ da ressam Figen Köprülü’ye teşekkür etti. Resim yapmayı sevdiğini anlatan Ali Rıza Türkoğlu, “Yaptığım işten çok zevk aldım. Zevkli bir işti” dedi. Bora Karagözoğlu da, “Zevkli ve güzeldi. Bunları yaptığım için çok mutluyum” dedi. Su Çiftçi ise, “Ben bu çalışmadan güzel şeyler öğrendim. Hem eğlendim, hem de çok güzel resimler yaptım. Minyatür resimler yaptım. Figen öğretmenine teşekkür ediyorum” dedi. Ressam Figen Köprülü de, “ Biz de bu projeye destek olmak için unutulmaya yüz tutmuş sanatlarımızdan minyatür konusunda bilgi vermek üzere Faruk Kızıklı İlkokuluna geldik. Çocuklar bu eğitimden çok mutlu oldu. Çocukların heyecanını gördük. Bu da bizi mutlu etti. İnşallah, böyle projelere devam ederiz” dedi. Ada Çakar ise, “ Bence bu etkinlik çok güzeldi. Herkesin yapmasını öneririm” dedi.