GENEL - 03 Aralık 2017 Pazar 14:53

Isparta Doğancı Mahallesi baştan aşağı yenileniyor

A
A
A
Isparta Doğancı Mahallesi baştan aşağı yenileniyor

Isparta Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü ile Fen İşleri Müdürlüğünce ortaklaşa gerçekleştirilen mahallelerdeki sokak bazlı altyapı ve asfalt çalışmaları Doğancı Mahallesinde devam ediyor.

Isparta Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü ile Fen İşleri Müdürlüğünce ortaklaşa gerçekleştirilen mahallelerdeki sokak bazlı altyapı ve asfalt çalışmaları Doğancı Mahallesinde devam ediyor. Isparta’nın en eski mahallerinden birisi olan Doğancı Mahallesi’nde dar sokaklarda altyapılar yenilenirken, açılması gereken yollarında açılması için çalışmalar başlatıldı. Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Doğancı Mahallemiz de şehrimizin yeni bir mahallesi olacak” dedi.


“Tüm sorunları bir bir çözüyoruz”


Doğancı Mahallesi’nde devam eden altyapı çalışmalarını yerinde inceleyen Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, sokaklarda A’dan, Z’ye incelemelerde bulundu. Doğancı Mahallesindeki çalışmaları bir hafta içerisinde tamamlamayı hedeflediklerini söyleyen Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Mahallemizde altyapı çökmüş durumda. Çok eski bir mahallemiz. Sokaklarda tek tek incelemeler yapıyoruz ve eksiklikleri tespit ediyoruz. Her mahallemizin kendisine göre sorunları var. Bu mahallemizin de kendisine has sorunları bulunuyor. Tüm sorunları bir bir çözüyoruz. Yine yaptığımız incelemelerde 128 Caddenin devamında bir yol açılması gerekiyor. Bu bölgemizde tesisat ve bağlantıların yapılmasında zorluklar yaşanıyor. Bunların hepsini teknik olarak düzeltiyoruz, açılması gerekli yolu da açacağız” dedi.


“Şehrimizin ‘Yeni’ bir mahallesi olacak”


Altyapının gözden geçirilmesi ve yenilenmesinin ardından asfalt çalışmalarının başlayacağını dile getiren Başkan Günaydın, “Doğancı Mahallemiz de şehrimizin yeni bir mahallesi olacak. Yapılan çalışmaların mahalle sakinlerimiz başta olmak üzere Isparta’mıza hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.


Kadın muhtardan başkana teşekkür


Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın incelemelerine eşlik eden Doğancı Mahallesi Muhtarı Melek Ağlasunlu da, “Doğancı Mahallemiz sakinleri ve şahsım adına mahallemizi rahatlattıkları, sorunları ortadan kaldırdıkları ve yeni yol açımı için verdikleri sözden dolayı Belediye Başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyorum” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Türkiye’ye kaçak yolla getirilen yaklaşık 100 bin adet tıbbi sülük ele geçirildi Kaçakçılık suçlarıyla mücadele ekipleri ile Arnavutköy İlçe Tarım Orman Müdürlüğü ekipleri tarafından bir otelde yapılan operasyon çerçevesinde Türkiye’ye kaçak yolla getirilen 28 kilogram ağırlığında ve yaklaşık 100 bin adet tıbbi sülük ele geçirildi. Operasyon çerçevesinde yakalanan 2 şahsa da 2 milyon lira ceza kesildi. İstanbul kaçakçılık suçlarıyla mücadele Şube Müdürlüğüne gelen bir ihbar doğrultusunda Savcılık talimatı ve alınan arama izniyle Arnavutköy İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Su Ürünleri Kontrol Görevlisi ekipleri Arnavutköy’de bulunan bir otele operasyon gerçekleştirildi. Operasyon çerçevesinde, 2 yabancı uyruklu şahsın bavulunda özel olarak hazırlanmış keseler bulundu. Keselerin içinde 28 kilogram ağırlığında ve yaklaşık olarak 100 bin adet civarındaki tıbbi sülük olduğu tespit edildi. Cites belgesine tabi olan ve kaçak yollarla İran’dan Türkiye’ye pazarlamak için getirildiği beyan edilen tıbbi sülüklerle ilgili herhangi bir evrak belge ibraz edilemediği öğrenildi. Ekipler, 1380 sayılı su ürünleri kanun kapsamında yasadışı yolla Türkiye’ye getirilen 28 kilogram civarındaki tıbbi sülüklere el koydu. Kaçak olarak tıbbi sülükleri Türkiye’ye getiren 2 yabancı uyruklu şahıs hakkında 2 milyon 624 bin 408 lira idari para cezası uygulandı.