GENEL - 23 Kasım 2017 Perşembe 11:26

Isparta GTH’de çözüm toplantıları

A
A
A
Isparta GTH’de çözüm toplantıları

Gıda Tarım ve Hayvancılık (GTH) Isparta İl Müdürlüğü tarafından yapılan ‘Üretici ve Yetiştirici Birlikleri Çalışma Grubu Toplantısı’nda üreticilerin sorun ve talepleri masaya yatırılarak, alınan notlar ışığında çözüm önerilerinin bulunması kararlaştırıldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık (GTH) Isparta İl Müdürlüğü tarafından yapılan ‘Üretici ve Yetiştirici Birlikleri Çalışma Grubu Toplantısı’nda üreticilerin sorun ve talepleri masaya yatırılarak, alınan notlar ışığında çözüm önerilerinin bulunması kararlaştırıldı. Sektörün tüm ilgililerinin yer aldığı toplantıların bundan böyle 2 ayda bir kez tekrarlanacağı belirtildi.


Gıda Tarım ve Hayvancılık (GTH) Isparta İl Müdürlüğü’ne bağlı Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürlüğü tarafından organize edilen ‘Isparta İli Üretici ve Yetiştirici Birliklerinin Sorunları ve Çözüm Önerileri’ konulu çalışma grup toplantısı yapıldı.


Toplantıda, birliklerin mevcut durumu ile ilgili fikir alışverişinde bulunularak GTH Bakanlığı tarafından sağlanan desteklemeler hakkında detaylı bilgiler verildi. Toplantının devamında ise yetiştirici ve üretici birlik temsilcileri ayrı ayrı söz alarak sorun, talep ve çözüm önerilerini dile getirdi.


Yapılan toplantıda, gündeme gelen sorunlar ve çözüm önerileri, raportörler tarafından not alındıktan sonra, bu notlar ışığında hazırlanacak olan çalışma sonuç raporunun, Bakanlığın ilgili Genel Müdürlükleri ve ilgili paydaşlara gönderileceği belirtildi.


Toplantıda ayrıca, İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen çalışma grubu toplantılarının, 2 ayda bir yapılması kararı da alındı.


Toplantıya GTH İl Müdürü Mehmet Tuğrul, Tarım Reformu Genel Müdürlüğü konu uzmanları Sami Turan, Mehmet Taşçı, Hayvancılık Genel Müdürlüğü’nden Dr. Hilmi Çetin, İl Müdür Yardımcısı Önder Kaplan, Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şube Müdürü Mehmet Kobuk, İl Müdürlüğü’ne bağlı şube müdürleri, Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Ziraat Fakültesini temsilen Doç.Dr. Hacer Çelik Ateş, Orman Bölge Müdürlüğünden Kamuran Ertabak, Isparta Bölgesi Tarım Kooperatifleri Birlik Başkanı Mahmut Barış Aydın, Hayvancılık Kooperatifleri Birliği BaşkanıAbdülkadir Kurucu, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birlik Başkanı Hasan Hüseyin Özdemir, Koyun Keçi Yetiştiriciler Birlik Başkanı Süleyman Yaşar Köroğlu, Arı Yetiştiriciler Birlik Başkanı Mehmet Uslu, İç Su Ürünleri Yetiştiricileri Üretici Birliği Başkanı Mustafa Aydemir ve Kırmızı Et Üreticileri Birlik Başkanı Şenol Demirtaş, Merkez Süt Üretici Birliği Başkanı Şevki Kaya, Keçiborlu Süt Üretici Birliği Başkanı Mehmet Arı da katıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mardin Teknoloji çağında gün geçtikçe okuma oranı düşüyor Mardin’de öğrenciler, teknoloji çağında okuma oranının düştüğünü dile getirdiler. Mardin’de kütüphanelerde ders çalışan öğrenciler, okuma alışkanlıklarının her geçen gün düştüğünü söyledi. Okuma alışkanlığının ailede başlaması gerektiğine dikkat çeken Okan Hakan, "Kitap okumaya küçük yaşta başlanmalıdır. Ailenin vermesi gereken bir alışkanlık olması gerekiyor. Yaşa göre okunacak kitap değişir. Kitap okuma konuşma, diksiyon için çok yararlıdır. İlk başta aile, daha sonra okulda bununla ilgili bilgi verilmelidir. Teknolojiye göre kitap tercih edilmesi daha faydalı diye düşünüyorum" dedi. Okuma oranlarının düşmesini teknolojinin gelişmesine bağlayan Fahriye Kübra Teken ise, her türlü bilgiye internet yolu ile erişim sağladıklarını söyledi. Teken, "Her türlü bilgiye oradan ulaşmaya sahip olduk. İnsanlar teknolojiyi daha kolay bulduğu için oraya yöneliyor ama bence okumanın tadı daha farklı. Bu alışkanlığı pandemi döneminde edindim. O zamandan beri düzenli okumaya gayret ediyorum. Ayda üç kitap bitirmeye çalışıyorum. Okumadan önce olaylara daha düz bakıyordum. Kitap okuma alışkanlığı edindikten sonra insanlarla empati kurabildiğimi, hayata daha farklı baktığımı, duygusal ve manevi açıdan daha çok geliştiğimi fark ettim. Kitap okumak insanın bakış açısını genişletiyor. Kitap okumaya başlayan bir daha bırakamayacak. Çünkü kendi içinize çekiliyorsunuz ve bir nevi o karakterlerin hayatında yaşıyorsunuz. Sizin tanıdığınız insanlar gibi oluyorlar. Tanıştığınız her insan, giriştiğiniz her işte daha farklı bakmayı öğrendiğiniz için size bu tarz bir katkıda bulunuyor. Aynı zamanda Türkçemi geliştirmeme de katkısı oldu. Kitap okuyacak herkes bu şekilde faydalanabilir" diye konuştu.