ASAYİŞ - 24 Şubat 2018 Cumartesi 20:41

Isparta’da ’torbacı’ operasyonunda 2 tutuklama

A
A
A
Isparta’da ’torbacı’ operasyonunda 2 tutuklama

Isparta’da bir apart ve eve düzenlenen uyuşturucu operasyonunda satışa hazır uyuşturucu madde ele geçirilirken, yakalanan 9 kişiden 2’si ‘uyuşturucu madde ticareti yapmak’ suçundan tutuklandı.

Isparta’da bir apart ve eve düzenlenen uyuşturucu operasyonunda satışa hazır uyuşturucu madde ele geçirilirken, yakalanan 9 kişiden 2’si ‘uyuşturucu madde ticareti yapmak’ suçundan tutuklandı.


Edinilen bilgiye göre, kentte uyuşturucu madde ticareti ve satışını engellemek için çalışmalarını sürdüren Isparta Emniyeti Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Fatih Mahallesi’nde bir apart ve eve ‘torbacı’ tabir edilen sokak satıcılarına yönelik operasyon düzenlendi. Operasyonda 7 paket satışa hazır eroin, 1 paket metamfetamin, 12 adet suboxone tablet, 100 adet kilitli poşet ve uyuşturucu kullanımına yarayan aparat ele geçirildi. Uyuşturucu kullanımı için özel olarak içki şişesinden yapılan aparat ise şaşırttı.


Operasyonda gözaltına alınan şahıslardan 7’sine ‘uyuşturucu madde kullanmak’ suçundan işlem yapıldığı öğrenildi. ‘Uyuşturucu madde ticareti yapmak’ suçundan gözaltına alınan B.T. ve Y.Ö. ise sevk edildikleri mahkemece tutuklandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara TBMM Başkanı Kurtulmuş’tan "yeni anayasa" açıklaması TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, "Bütün siyasi partilerin çoğunluğunun kabul edebileceği yöntemi olması gerekiyor. İnşallah bu samimi gayretleri ortaya koyduktan sonra TBMM’de büyük bir çoğunlukla referanduma gitmeden bir çoğunlukla anayasa değişikliği yapılır” dedi. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve TBMM’nin açılışının 104. yıl dönümü dolayısıyla Tören Salonu’nda verilen resepsiyonda konuştu. Kurtulmuş, yeni anayasa çalışmalarına ilişkin, en kısa zamanda Meclis’te grubu olan partilerle başlayacaklarını belirterek, “Temasları arttıracağız, partiler birbirlerine gidecekler. Meclis Başkanı olarak grubu olan partileri ve grubu olmayan partilerin görüşlerini, Türkiye’de STK’ların, üniversitelerin, hukuk camiasının görüşlerini alarak, fikri olan herkesin bu sürece katkı sağlamasını temin edeceğiz. Burada birlik ve bütünleşmeyi sağlayacak Anayasa çalışmalarının, bir ayrışma vesilesi olmamasını tercih ederiz” ifadelerini kullandı. Kurtulmuş, Anayasa’nın yöntemine ilişkin soruya, “Bütün siyasi partilerin çoğunluğunun kabul edebileceği yöntemi olması gerekiyor. İnşallah bu samimi gayretleri ortaya koyduktan sonra TBMM’de büyük bir çoğunlukla referanduma gitmeden bir çoğunlukla anayasa değişikliği yapılır” dedi. Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özel’in görüşmesine ilişkin soru üzerine, “Sayın Cumhurbaşkanı en kısa süre içinde, muhtemelen önümüzdeki hafta Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel’i kabul edecektir. Gayet güzel samimi Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ruhuna uygun biçimde gerçekleşti” diye konuştu. Kurtulmuş, 1921 Anayasasının bir benzetme olduğunu belirterek, 64 maddeyi esas alma gibi konuşması olmadığını ifade etti.