ASAYİŞ - 07 Aralık 2017 Perşembe 12:33

Isparta’daki ilk FETÖ/PDY çatı davasında nihai karar 11 Aralık’ta verilecek

A
A
A
Isparta’daki ilk FETÖ/PDY çatı davasında nihai karar 11 Aralık’ta verilecek

Isparta’da FETÖ/PDY’ye yönelik yürütülen ve Türkiye’deki ilk çatı davası olma özelliğini taşıyan davada, 48’i tutuklu 129 sanığın yargılanmasında sona gelindi.

Isparta’da FETÖ/PDY’ye yönelik yürütülen ve Türkiye’deki ilk çatı davası olma özelliğini taşıyan davada, 48’i tutuklu 129 sanığın yargılanmasında sona gelindi. Nihai kararın 11 Aralık Pazartesi günü verileceği açıklanan davada en dikkat çekici son söz ise tutuklu sanık iş adamı Ali İhsan Altunok’un, “Osman Demirhan il imamı olduğunu kabul etmedikten sonra sözün bittiği yerdeyiz” ifadeleri oldu.


Türkiye’de FETÖ/PDY soruşturması kapsamında ilk çatı davası olma özelliği taşıyan ve aralarında eski Isparta Valisi Memduh Oğuz, eski SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu, örgütün sözde Isparta sorumlusu Osman Demirhan, sözde üniversite sorumlusu Cabir Doğan ile çok sayıda iş adamı ve akademisyenlerin bulunduğu 48’i tutuklu 129 sanıklı davada sona gelindi.


Isparta Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 2016 yılı Mart ayında düzenlenen, FETÖ/PDY operasyonunun ardından haklarında "silahlı terör örgütü kurma ve yönetme", "silahlı terör örgütüne üye olma", "hukuka aykırı kişisel verileri kaydetme", "şantaj", "özel hayatın gizliliğini ihlal", "resmi belgede sahtecilik", "zimmet", "icbar suretiyle irtikap", "görevi kötüye kullanma", "6415 sayılı Terörizmin Finansmanının Önlenmesi hakkındaki kanuna muhalefet" ve "kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek ve yaymak" suçlamalarıyla dava açılan 48’i tutuklu, 75’i tutuksuz, terör örgütü elebaşı Fethullah Gülen ile birlikte 6’sı firari toplam 129 sanığın Isparta 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki yargılanmasında bugün son duruşma görüldü.


Sanık fazlalığı ve güvenlik gerekçesiyle adliyenin konferans salonunda gerçekleştirilen duruşmaya, tutuklu sanıklardan örgütün sözde Isparta sorumlusu Osman Demirhan, eski Isparta Valisi Memduh Oğuz, örgütün sözde üniversite sorumlusu Cabir Doğan ile eski SDÜ Bilgi İşlem Daire Başkanı Halil Karakoç Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı.



“Demirhan ‘il imamı’ olduğunu kabul etmiyorsa, sözün bittiği yerdeyiz”


Hacı Mustafa Yazıcı başkanlığındaki Isparta 2. Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, geçtiğimiz gün esasa ilişkin savunmaları tamamlanan tutuklu sanıklara son sözlerini sordu. Davanın son duruşmasında tutuklu sanıklardan iş adamı Ali İhsan Altınok, "Osman Demirhan ’il imamı’ olduğunu kabul etmedikten sonra sözün bittiği yerdeyiz. Adalete güveniyor, tahliyemi talep ediyorum" diye konuştu.



“Bir anda kendimi terörist olarak buldum”


Tutuklu sanıklardan eski SDÜ Rektörü Hasan İbicioğlu ise mahkeme başkanına, 4 ay önce gördüğü rüyayı hatırlattı. İbicioğlu, "4 ay önce gördüğüm rüyamı size daha önce arz etmiştim. Hayırlı bir rüyaydı ama halen tutukluyum. 20 aydır hapisteyim. Bir anda kendimi terörist olarak buldum. Tahliyemi talep ediyorum" ifadelerini kullandı.



“Benim için kurulan bir kumpastı”


Tutuklu sanık eski Isparta Valisi Memduh Oğuz da 70 yaşında olduğunu ve hiçbir dönem bir gruba, cemaate, tarikata mensup olmadığını belirterek, "Vatana canım feda olsun. Bu benim için kurulan bir kumpastı. Yüce mahkeme bu kumpası aydınlatacaktır. Burada aydınlanmasa bile tarih aydınlatacaktır. Size ve yüce adalete güveniyorum" şeklinde konuştu.



Nihai karar 11 Aralık’ta verilecek


Öte yandan, diğer tutuklu ve tutuksuz sanıkların tamamı da suçsuz olduklarını beyan ederek, tahliye talebinde bulundular. Mahkeme Başkanı Hacı Mustafa Yazıcı, bu aşamadan sonra mahkeme heyetinin kendi aralarında bir değerlendirme yapacağını ifade ederek, nihai kararın 11 Aralık Pazartesi günü saat 14.00’de verileceğini dile getirdi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kocaeli Gündem olan görüntülerin sahibinden açıklama İzmit Belediyesi ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi çalışanları arasında çevre düzenlemesi sebebiyle çıkan kargaşada bir kişinin AK Parti İzmit Belediyesi Meclis Üyesi İbrahim Efe’yi ittirmesi neticesinde yere düşerek yuvarlanmıştı. Konuya ilişkin açıklama yapan Efe, "İzmit Belediyesi ekiplerinin olay yerinde engel çıkardığı şeklinde haberi aldığımda öfkeme yenik düştüm, kontrolümü kaybettim. Ailemi, dostlarımı, dava arkadaşlarımı ve bizlere güvenen herkesi hayal kırıklığına uğratan görüntülerin yaşanmasına neden oldum. Çok üzgünüm" dedi. Şehir hastanesinin çevresinde yapılan düzenlemeler sırasında İzmit Belediyesi ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi çalışanları karşı karşıya gelmişti. İddiaya göre İzmit Belediyesi ekipleri, şehir hastanesi yanında bulunan ve Tavşantepe Mahallesi’nde kalan sokağın asfalt çalışması için bölgeye gitti. Bu sırada aynı sokakta çalışma yapan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ekipleri ile İzmit Belediyesi çalışları arasında kavga çıktı. Olay sebebiyle İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet de bölgeye gitti. İzmit Belediyesi ekibi ile gelen grupta yer alan bir kişi İzmit Belediyesi Meclis Üyesi İbrahim Efe’yi ittirmesi ile yere düşerek yuvarlandı. İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet ile yanında bulunanlar, yere düşen İbrahim Efe’ye "Kendini yere atıyorsun, numara yapma" diye tepki gösterdi. "Öfkeme yenik düştüm" Sosyal medya hesaplarından yazılı açıklama yapan İbrahim Efe, "Doğup büyüdüğüm mahallem Tavşantepe başta olmak üzere, şehrimize hizmet etmek için çocuk denecek yaşlarda siyasetin içine girdim. Benden hiçbir zaman desteğini esirgemeyen komşularım, dostlarım, arkadaşlarım sayesinde önce mahallemde muhtar olarak bu yüce duyguyu yaşamayı Rabbim bana nasip etti. Çok şükür ki şimdi de İzmit Belediye Meclis Üyesi olarak milletimize hizmet etmek nasip oldu. Bu yeni görevimin verdiği sorumlulukla ve aynı zamanda mahallemin hemen yanı başındaki bir talep ve ihtiyaç olarak Kocaeli Şehir Hastanesi’ne yaya geçişi yapılması için farklı kurumlarla temas halindeydim. Bu sabah İzmit Belediyesi ekiplerinin olay yerinde engel çıkardığı şeklinde haberi aldığımda öfkeme yenik düştüm, kontrolümü kaybettim. Ailemi, dostlarımı, dava arkadaşlarımı ve bizlere güvenen herkesi hayal kırıklığına uğratan görüntülerin yaşanmasına neden oldum. Çok üzgünüm. Yaşadığım üzüntüyü ifade edecek kelime bulamıyorum. Özellikle bana çok güvenen ve desteğini hiçbir zaman eksik etmeyen ailem ve dostlarım başta olmak üzere, değerli dava arkadaşlarımdan, il ve ilçe başkanlarımdan, belediye başkanlarımdan, çok kıymetli hemşehrilerimden hiçbir mazerete sığınmadan özür diliyorum" ifadelerini kullandı.
İstanbul Şenes Erzik: "Seçimle ilgili tarih tartışmalarını anlamsız buluyorum" Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Onursal Başkanı Şenes Erzik, seçimle ilgili tarih tartışmalarını anlamsız bulduğunu söyledi. TFF Onursal Başkanı Şenes Erzik gündeme dair açıklamalarda bulundu. Erzik, "Çok uzun yıllar FIFA ve UEFA’da üst düzey yöneticilik yaptım. FIFA Zürih’de müzesinin içinde bana özel bir köşe ayırdı. Ben de onlara elimdeki önemli fotoğraf ve objeleri karşılıksız verdim. Bu benim için çok önemliydi, Levent’te içinde bulunduğumuz binayı da Türk futboluna kazandırdık. Burası da müze gibi diyen Şenes Erzik, bugün de TFF ile FIFA ve UEFA ilişkileri son derece sağlam. Biz onlarla aile gibiyiz dedi. Avrupa Futbol Şampiyonası’na ev sahipliği yapmak için çok uzun zamandır çalışıyoruz. Daha önce 1 oy ile kaybetmiştik. Bu kez kazandık. Sayın Mehmet Büyükekşi 2032 Avrupa Futbol Şampiyonası’nın ev sahipliğini aldığımız gün beni onore etti. Bana TFF Onursal Başkanı akreditasyon kartımı kendi elleri ile takdim etti. O günün hatırasını evimde baş köşede saklıyorum. Ayrıca bana o gün hep birlikte çektirdiğimiz fotoğrafı hediye etti. Onu da evimde saklıyorum. Çok mutlu olduğum bir gündü. Gözlerim doldu" dedi. 18 Temmuz’da yapılacak TFF seçimli mali genel kurulu ile ilgili de konuşan Erzik, "Seçimle ilgili tarih tartışmalarını anlamsız buluyorum" diye konuştu. "A Milli Futbol Takımı ile ilgili iyi bir ekip kuruldu başarılı buluyorum. Montella tercihi çok doğru bir tercihti" diyen Şenes Erzik, Türk futbolunun geleceği ve kurtuluşu için altyapıya önem verilmesi gerektiğini vurguladı.