- 09 Mayıs 2018 Çarşamba 15:10

Isparta’daki köy okulunda bilim fuarı

A
A
A
Isparta’daki köy okulunda bilim fuarı

Isparta’nın Gelendost ilçesinde TÜBİTAK 4006 projesi kapsamında Afşar Köyü Orta Okulu tarafından bilim fuarı düzenlendi.

Isparta’nın Gelendost ilçesinde TÜBİTAK 4006 projesi kapsamında Afşar Köyü Orta Okulu tarafından bilim fuarı düzenlendi. Fuarda sergilenen projeler, katılan davetliler tarafından büyük ilgi gördü.


“Geleceğin bilim insanları gümbür gümbür geliyor”


"Biz bu ülkenin geleceğiyiz" sloganıyla yola çıktıklarını dile getirerek, öğrencilerin birbirinden güzel ve özgün 20 adet proje hazırladığını kaydeden Bilim Fuarı Yürütücüsü Derya Aydoslu, "Öğrencilerimiz için çok iyi bir etkinlik oldu. Bilimsel proje basamaklarını bizzat yaparak yaşayarak öğrendiler. Tek tek verileri topladılar, hipotezleri için kontrollü deneyler, literatür taraması yaptılar ve her biri ürünlerini ortaya koydular. İnşallah, geleceğin bilim insanları gümbür gümbür geliyor" dedi.


Aydoslu, fuarın düzenlenmesinde emeği geçen okul idaresi, danışmanlık ve rehberlik yapan öğretmenler, araştıran, sorgulayan ve üreten öğrenciler ile tüm velilere teşekkür ettiğini belirterek, “Bu bir ekip işidir” ifadelerini kullandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir