GENEL - 27 Eylül 2017 Çarşamba 13:50

Şehidin adının verildiği baraj 28 bin 500 dekarı sulayacak

A
A
A
Şehidin adının verildiği baraj 28 bin 500 dekarı sulayacak

Orman ve Su İşleri Bakanlığınca büyük sulama projeleri alanları dışında kalan kırsal kesimlerde sulu tarıma geçilmesi amacıyla başlatılan “GÖLSU” projesi kapsamında Isparta Yenişarbademli ilçesinde baraj inşaatı devam ediyor.

Orman ve Su İşleri Bakanlığınca büyük sulama projeleri alanları dışında kalan kırsal kesimlerde sulu tarıma geçilmesi amacıyla başlatılan “GÖLSU” projesi kapsamında Isparta Yenişarbademli ilçesinde baraj inşaatı devam ediyor. Baraja, 2012 yılında Afyonkarahisar’da meydana gelen patlamada şehit düşen Piyade Onbaşı Hüseyin Gökhan Eriç’in adı verildi.


DSİ Genel Müdürü Murat Acu tarafından yapılan yazılı açıklamada Akdeniz Bölgesi Gelişim Projesi (AKDENİZ GEP) kapsamında bulunan Isparta’da şehir merkezine yıllık 10 milyon metreküp içmesuyu sağladıklarını hatırlatıldı. Açıklamada 12 baraj ve 5 gölet inşa ettiklerini kaydıdın Murat Acu, 374 bin 123dekar araziyi sulamaya açtıklarını ve çiftçilere yıllık 560 milyon TL zirai gelir artışı sağladıkları bilgisini paylaştı. Acu şöyle devam etti: " Ayrıca 115 derenin ıslahını tamamladık.Bu kapsamda çalışmaları hızla devam eden Isparta Yenişarbademli Şehit Hüseyin Gökhan Eriç Barajı’nda depolanacak su ile 28 bin 500 dekar zirai arazinin cazibe ile sulanması sağlanacak" dedi. Projede dolgu çalışmalarının devam ettiğini belirten Acu, "Temelden yüksekliği 44 metre olacak barajın tamamlanması ile 2017 birim fiyatları ile ülke ekonomisine yıllık 42milyon 750 bin TL katkı sağlanması hedeflenmektedir. Proje ile birlikte bölgede tarıma dayalı sanayi gelişecek olup buda bölge halkının sosyo-ekonomik olarak gelişim göstermesine olanak sağlayacak ve refah düzeyini artıracaktır"

Bunlar Da İlginizi Çekebilir