YEREL HABERLER - 24 Ocak 2017 Salı 18:02

Vali Günaydın, muhtarlarla buluştu

A
A
A
Vali Günaydın, muhtarlarla buluştu

Isparta Valisi Şehmus Günaydın, 2017 yılının ilk merkez mahalle ve köy muhtarları toplantısını yaptı.
Valisi Şehmus Günaydın, 2017 yılının ilk muhtarlar buluşması toplantısını düzenledi. Toplantıya merkez mahalle ve köy muhtarlarının yanı sıra Sav ve Kuleönü Kasabasının mahalle muhtarlarından 70 muhtar katıldı.

“Toplantılarımız hız kesmeden devam edecek”
Toplantıda Vali Günaydın, “Bildiğiniz gibi uzun süredir sizlerle bir araya gelip sorunlarınızı konuşalım istiyorduk. Geçtiğimiz yıl başlayan muhtarlar toplantılarımızı bu yılda devam ettiriyoruz. Bu uygulama nedeniyle gerek muhtar arkadaşlarımızdan gerekse vatandaşlarımızdan çok olumlu tepkiler alıyoruz. Özellikle muhtarlarımızın kendi köyleri ve mahalleleriyle yapmış oldukları değerlendirmeler bu toplantılarda ele alınıyor ve o köyümüzün o mahallemizin sorununu gidermek adına burada gerekli görüşmeleri yapıyoruz. Bundan sonra da havalar düzeldiğinde inşallah bu toplantılarımızı yakın mahalle ve köylerimizde yaparak sizlerin misafiri olacağız" dedi
Muhtarların yaşadığı bölgedeki sorunlarla ilgili tecrübelerini, kendileriyle paylaşmalarından son derece memnuniyet duyduklarını aktaran Vali Günaydın, "Bunun da ilimize, mahallelerimize ve köylerimize önemli artıları olduğunu düşünüyorum. Hep ifade ediyoruz sizler bizim için çok önemlisiniz. Mahallinde yaşanan her olayın doğru, tarafsız ve tereddütsüz bir şekilde bizlere ulaştırılması için sizlerin yapmış olduğu görev çok önemli. Muhtarlarımız herhangi bir konuyla ilgili bizden randevu istediği zaman gecikmeksizin görüşmemizi gerçekleştiriyoruz. Bundan sonra da aynı şekilde ivedi bir sorununuz olduğu zaman çözülmesi gereken bir husus olduğu zaman gelmeden de bizlere telefonla ulaşabilirsiniz. Ancak yüz yüze görüşmek gerekiyorsa da kapılarımız her zaman açık, hiç çekinmeden gelebilirsiniz. Biz inanıyoruz ki eğer sorunları ötelersek çözümü de o derece zorlaşır. Sıcağı sıcağına olayları bize iletirseniz bizler sizleri ilgili birimlere yâda kurumlara yönlendirerek sorunları en kısa sürede çözebiliriz. Burada tüm muhtarlarımıza bize vermiş oldukları desteklerden ötürü teşekkür ediyorum. İnşallah hep beraber güzel Isparta’mız için mahallelerimiz ve köylerimiz için çalışarak iyi şeyleri ortaya koyacağız.”
Toplantıda muhtarlara tek tek söz veren Vali Şehmus Günaydın, muhtarların talep ve önerilerini toplantıda hazır bulunan ilgililere ileterek çözümü konusunda talimat verdi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Yozgat Depremden etkilenen Yozgat’ta 200’ün üzerinde ev ve ahırda hasar oluştu Tokat’ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki depremin ardından Yozgat’ın Kadışehri ve Aydıncık ilçelerinde 200’ün üzerinde ev ve ahırda hasar oluşurken vatandaşlar geceyi evlerinin bahçelerinde geçiriyor. Tokat’ın Sulusaray ilçesinde saat 18.11 sıralarında meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki sarsıntı, Yozgat merkez ve ilçelerinde de hissedildi. Özellikle Kadışehri ilçesinde ve köylerinde hissedilen deprem nedeniyle vatandaşlar büyük panik yaşadı. Özellikle Kadışehri ilçesine bağlı Gümüşsu, Elmalı Çiftliği, Halı köy ve Yeltenli köylerinde deprem nedeniyle evlerde ve ahırlarda hasar oluştu. Evleri zarar gören vatandaşlar geceyi evlerinin bahçelerinde geçirirken jandarma ekipleri de artçı sarsıntıların devam ettiğini ve vatandaşların geceyi evlerinde geçirmemeleri konusunda uyardı. Sokaklara çıkan vatandaşlar, evlerinin bahçelerinde ve uygun arazilerde ateş yakarak ısınmaya çalışırken geceyi dışarıda geçireceklerini ifade ettiler. Öte yandan Yozgat Valiliğince sarsıntıdan etkilenen Aydıncık, Kadışehri ve Çekerek ilçelerinde eğitim ve öğretime bir gün süre ile ara verildiği duyuruldu. Geceyi sokakta geçiren vatandaşlardan Nazlı Doğan, "Önce bir gürültü geldi. Daha sonra sallanmaya başladı. Çocuklarımı yanıma aldım ama dışarı çıkamadım. Ayaklarımın bağı çözüldü. Sonra küçük oğlumu alıp dışarı çıkabildim. Şok oldum, çok şiddetliydi. Evimiz küçük bir hasar aldı, ahırımızda hasar var, hayvanlarımız dışarıda." dedi. Hacı Ahmet Gün de deprem dolayısıyla evlerinde hasar olduğunu söyleyerek, “Tavanlar kırıldı. Deprem olduğunda ben balkondaydım. Sallantı başladı. Tavanlar düşmeye başladı." şeklinde konuştu.