GENEL - 28 Mayıs 2017 Pazar 00:33

5 bin kişi ilk orucu aynı sofrada açtı

A
A
A
5 bin kişi ilk orucu aynı sofrada açtı

Ramazan’ın ilk günü Bağcılar Belediyesi’nin etkinliğinde bir araya gelen 5 bin Bağcılarlı, ilk orucu dev iftar sofrasında hep birlikte açtı.

Ramazan’ın ilk günü Bağcılar Belediyesi’nin etkinliğinde bir araya gelen 5 bin Bağcılarlı, ilk orucu dev iftar sofrasında hep birlikte açtı. İftarın ardından çeşitli etkinliklerle eğlenen vatandaşlar, Eşref Ziya konseriyle coşkunun doruğunu yaşadı.


Yurdun dört bir köşesinde bu yılki ilk Ramazan orucunu tutan Müslümanlar, ilk teravih ve ilk sahur heyecanının ardından akşam ezanının okunmasıyla beraber ilk iftarı da yaşadılar. Bağcılar Belediyesi’nin etkinliğinde bir araya gelen 5 bin Bağcılarlı, ilk iftarı kurulan dev iftar sofrasında hep birlikte açtı. Bir hayırseverin verdiği iftar yemeği Kirazlı Meydanı’na kurulurken, 7’den 70’e binlerce Bağcılar sakini, Ramazan heyecanını bir arada yaşadı.


İftar yemeğine Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı, Bağcılar Kaymakamı Orhan Çiftçi, Bağcılar Müftüsü Musa Uzun ve çok sayıda yetkili katıldı. İlk iftarın yapılmasının ardından vatandaşlar, iftar sofrasının çevresine kurulan ve yöresel ürünlerin satıldığı stantları gezerek, ürünlerden tatma ve satın alma şansı buldu. Teravih namazına kadar Nasreddin Hoca ile Karagöz ve Hacivat gösterisi yapılırken, özellikle çocuklar gönüllerince eğlendi. Teravih namazının ardından etkinlik Kur’an-ı Kerim tilavetiyle devam etti.


“Kıl çadırlarla başlayan iftarlar klimalı çadırlarla devam ediyor”


Bağcılar sakinlerine hitaben bir konuşma yapan Belediye Başkanı Çağrıcı, toplu iftar organizasyonun yıllar süren serüvenine değinerek, “Yıllar önce Bağcılar Meydanı’nda başlamıştı serüven. Kıl çadırlarla başlayan Ramazan daha sonra klimalı çadırlarla devam ederken, mevsim dolayısıyla şimdi böyle açık hava programlarıyla devam ediyor. Ramazan’ın bereketiyle ve rahmetiyle birlik ve beraberlik duygusunun en yüksek noktalara uğradığı yerlerden birisi de Bağcılar. Bağcılar’a hizmet etme konusunda Rabb’im hepimizin yar ve yardımcımız olsun diyor, hepinizi Allah’a emanet ediyorum” dedi.


Başkan Çağrıcı’nın konuşmasının ardından özgün müziğin güçlü seslerinden Eşref Ziya sahne alırken, ezgilere eşlik eden binlerce Bağcılarlı coşkunun doruğunu yaşadı. Ramazan’ın ilk gününde Kirazlı’da başlayan etkinlik, her gün Bağcılar’ın başka bir mahallesinde kurulan dev iftar sofralarıyla, fuar alanlarıyla ve konserlerle devam edecek.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Esenyurt’ta bir vatandaş yangından kaçıp çatı katında kurtarılmayı bekledi Esenyurt’ta 5 katlı bir binada iddiaya göre engelli küçük çocuğun çakmakla oynaması sonucu çıkan yangında apartmanda mahsur kalan 4 kişi kurtarıldı. Dumanlar yükselince çatıya çıkan bir adam ise uzun süre yardım beklerken o anlar dron ile havadan da görüntülendi. Yangın, saat 10.00 sıralarında Esenyurt Necip Fazıl Kısakürek Mahallesi’nde 5 katlı bir apartmanın bodrum katında çıktı. İddiaya göre, bahçe katında oturan engelli küçük yaşta bir çocuk çakmakla oynarken yatak odasındaki eşyaları yaktı. Evden dumanlar çıktığını gören vatandaşlar itfaiye, polis ve sağlık ekiplerine haber verdi. Yangının dumanları kısa sürede tüm apartmanı sardı. Binanın üst katlarında dumanlar nedeniyle mahsur kalan 3’ü kadın toplam 4 kişi itfaiye tarafından kurtarıldı. Yangın çıkardığı söylenen çocuğun 3 ay öncede yine benzer şekilde yangın çıkardığı söylenirken çocuğun durumunun iyi olduğu öğrenildi. Yangından etkilenen 3 vatandaş tedbir amaçlı hastaneye kaldırılırken itfaiyenin müdahalesi ile dumanlar apartmandan tahliye edildi. Yangın sırasında sinir krizi geçiren bir daire sahibine ise yine ambulans ekipleri tarafından ilk yardımda bulunuldu. Çatı kenarında hayata tutunuş Apartmanın en üst katında oturan 36 yaşındaki Kudret Kulaver isimli vatandaş ise uzun süre kurtarılmayı bekledi. İtfaiye ekipleri yangın merdiveni ile çatıdaki Kulaver’i kurtardı. Yaşananları anlatan Kulaver, “Üst kattaydım zaten çatı tarafına çıktım orada nefes almaya başladım yoksa içerde boğulabilirdim dumandan. Bir anda geldi dumanlar. Yakın nasıl çıktı bilmiyorum” dedi. Mahsur kalan adamın kurtarılma anları ise dron ile havadan görüntülendi. Apartman sakinlerinden Hasan Çamyar ise, “Engelli bir çocuk var burada. 3 ay öncede burayı yaktı. Komşular geçerken dumanları görüp haber veriyorlar. Şimdi çocuk yatak odasında yangın çıkardı tüm binayı sarmış her yer is olmuş. Defalarca uyardık ama kadın çocuğu ile ilgilenmiyor” diye konuştu.
Konya KTO Karatay Üniversitesi, ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi Belgesi aldı Geleceğe yönelik sürdürülebilir enerji politikaları benimseyen ve enerji yönetimi alanında kalite odaklı yaklaşımlar sürdüren Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi, enerji yönetimi uygulamaları ile "ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi Belgesi” almaya hak kazandı. Enerji verimliliği, çevre dostu politikalar ve kalite standartlarına yönelik benimsediği yenilikçi uygulamalarıyla KTO Karatay Üniversitesi, “ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi Belgesi” aldı. KTO Karatay Üniversitesi’nde gerçekleşen törende, Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Başkanı Mahmut Sami Şahin, KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fevzi Rifat Ortaç’a ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi Belgesi’ni takdim etti. “Üniversitemiz enerji verimliliğinde lider konumda” Kalite yönetimine üniversite olarak büyük önem verdiklerini ve ISO 50001 Sertifikası ile yeni bir alanda kalitelerinin tescil edilmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti ifade eden KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fevzi Rifat Ortaç, “Üniversite olarak, eğitim ve akademik başarıya odaklanmanın yanı sıra sürdürülebilirlik ve enerji verimliliği konularında da Türkiye’de öncü olmak istiyoruz. ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi Belgesi almak, bu misyonun bir yansımasıdır. Kurumumuzda sürdürülebilirlik ilkelerine uygun olarak hareket ediyor, enerji kullanımımızı optimize etmek ve çevresel etkilerimizi en aza indirmek için yoğun çaba sarf ediyoruz. Üniversitemizde kapsamlı enerji etütleri gerçekleştirerek, etkili enerji yönetimi uygulamalarına olan bağlılığımızı gösteriyoruz. Bu etütler, üniversitemizin iyileştirme alanlarını belirlemesine, enerji kullanımını optimize etmesine ve sürdürülebilirlik çabalarını geliştirmesine imkan tanıyor. Enerji verimliliğinin artırılması adına yapılan yatırımlar ve uygulanan stratejiler sayesinde hem maliyetlerimizi azaltıyor hem de öğrencilerimize ve personelimize daha sürdürülebilir bir çevre sunuyoruz” dedi. TSE Başkanı Mahmut Sami Şahin ise “ISO 50001 Enerji Yönetim Sistemi Sertifikası, enerji yönetimi konusundaki en yüksek uluslararası standartlardan biridir. KTO Karatay Üniversitesi’nin bu alandaki çalışmaları tescillenmiş oldu. Kalite yönetimi anlamında yüksek bir bilince sahip olan üniversitemizin rektörü başta olmak üzere tüm çalışanlarını tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.