SPOR - 19 Şubat 2017 Pazar 21:42

Ahmet Nur Çebi: “Galatasaray’a ne gibi zararı var bilmiyorum”

A
A
A
Ahmet Nur Çebi: “Galatasaray’a ne gibi zararı var bilmiyorum”

Beşiktaş İkinci Başkanı Ahmet Nur Çebi, gelecek hafta ligde oynanacak derbinin tarihinin değiştirilmesiyle ilgili Galatasaray Başkanı Dursun Özbek’in açıklamalarına, “Galatasaray’a ne gibi zararı var bilmiyorum” diye cevap verdi.
Beşiktaş, Spor Toto Süper Lig’in 21. haftasında Vodafone Arena’da karşılaştığı Akhisar Belediyespor’u 3-1 mağlup etti. Karşılaşma sonrasında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Beşiktaş İkinci Başkanı Ahmet Nur Çebi, “Şampiyonluk kelimesi muhteşem kelime. Şu an kullanmak doğru değil. Daha çok önemli maçlarımız var. Ligin altından çok yakın puanlar var. Her maçı alarak devam etmek zorundayız. Konuşmak çok erken. Şampiyonluk kadar kolay bir şey değil. Aşağıdakilerin küme düşme mücadelesi verdiği yerde sabırla devam etmemiz gerekiyor” diye konuştu.

“Hakemlere yapılmış saygısızlıktır”
Beşiktaş’ın hakemler tarafından kollandığı yönünde çıkan haberlerin hatırlatılması üzerine Çebi şöyle konuştu:
“Bu konularda konuşmaya rakip takımların yöneticileri, onlarda yetmedi hocaları başladı. Bunları doğru bulmuyorum. Hakemleri baskı altına almak adına yapılan cümleler. Hakemlerin kasıtlı hata yapmaları söz konusu değil. Hepimiz canı bundan yanıyor. Dönüp baktığımız zaman Fenerbahçe ve Karabük maçlar, Beşiktaş’ın kaybettiği maçlardır. Bunların dönüp baktığımızda hakemlerin kollamadığını göreceksiniz. Hakemlere yapılmış saygısızlıktır. Beşiktaş aleyhinde karar versinler diye söylenmiş sözlerdir. Yöneticileri kendi işlerine bakacak. Teknik direktörleri kendi takımlarıyla uğraşacak. Kısacası herkes kendi işine bakacak. Biz hakemle uğraşmıyoruz.”

“Farkı avantaj olarak görmüyoruz”
Ligde zirve yarışındaki rakipleri açılan puan durumu için Çebi, “Bunları avantaj olarak gördüğümüzü söylersek hata yapmış oluruz. Avantaj olarak görmüyoruz. Şampiyon olana kadar bu tip cümleleri kurmamız saygısızlık olur” şeklinde konuştu.

“Galatasaray’a ne gibi zararı var bilmiyorum”
Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, gelecek hafta TT Arena’da oynanan Beşiktaş derbisinin tarihinin değiştirilmesiyle yaptığı açıklamalara cevap veren Çebi, “Sayın Dursun Özbek’i çok iyi tanıyorum. Onun etrafındakiler baskı kurmuştur. Bunları söyleyin diye. Bizim konumuz değil. Türkiye Futbol Federasyonu o tespit etmiş, pazartesi oynanmasına karar vermiş. Sonuç itibariyle bunun Galatasaray’a ne gibi zararı var bilmiyorum. Bu konuşmalarla maçların güzelliğini bozmaya gerek yok. Dursun Bey’in bunu yakındakilerin baskısıyla söylediğine inanıyorum. Bu tip şeylere kafasını takmaz o” ifadelerini kullandı.
Ahmet Nur Çebi, ayrıca Türkiye Futbol Federasyonu’ndan derbinin değişmesiyle ilgili bir talepte olmadıklarını vurguladı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Polisin alkollü sürücü ile imtihanı: Üfleme eğitimi verilen kadın 44. seferde başardı Aksaray-Konya Karayolunda jandarmanın "dur" ihtarına uymayarak kaçan kadın sürücü, jandarma ve emniyeti alarma geçirdi. 53 kilometre kaçan kadın sürücü E-90 Karayolunda kovalamaca sonucu yakalandı. Alkolmetreye üflermiş gibi yapıp üflemeyen ve 3 alkolmetre değiştirerek kadına üfleme eğitimi veren polis, üfletme imtihanına girdiği kadın sürücünün 44. üflemesinde promilini alabildi. 0.97 promil alkollü çıkan kadın sürücüye ceza kesilerek ehliyetine el konuldu. Olay Aksaray - Konya Karayolu Eşmekaya Kavşağı’nda yaşandı. Edinilen bilgiye göre, Aksaray Konya Karayolunda yol kontrolü yapan İl Jandarma Komutanlığı ekipleri durumundan şüphelendikleri kadın sürücünün kullandığı 68 AAN 849 plakalı otomobile ‘dur’ ihtarında bulundu. İhtara uymayan kadın sürücü hızla denetim noktasından kaçtı. Aksaray istikametine kaçan kadın sürücünün plakası jandarma ekipleri tarafından hem jandarma hem de emniyet haber merkezine bildirildi. Bunun üzerine jandarma ve polis ekipleri karayolu ve aracın geldiği istikamete yönelik adeta bölgeyi abluka altına aldı. Jandarma ekipleriyle kısa süre kovalamacaya giren kadın sürücü 53 kilometre kaçtıktan sonra şehir merkezi girişinde polis ekiplerinin de "dur" ihtarına uymadı. Ekiplerin kaza riskine karşı kontrollü bir şekilde takip ettiği kadın sürücü çok gidemeden Tacin Mahallesi E-90 Karayolu üzerinde yakalandı. 44. üflemesinde pes eden kadın sürücü 0.97 promil alkollü çıktı Durdurulduktan sonra araçtan indirilen ve isminin Gülten Nas Y. (49) olduğu belirlenen kadın sürücü rahat tavır ve hareketleriyle dikkat çekti. Ehliyet ve ruhsat kontrolünden geçirilen kadın sürücüye alkol kontrolü yapmak isteyen polis memurlarının üfleme eğitimi ile imtihanı burada başladı. Alkol kontrolünden geçirilmek istenen kadına polis memurlarınca alkolmetre üfletilmek istendi. Alkolmetreyi üflemeye çalışan kadın üflermiş gibi yapıp üflemekten çekinirken, polis memurları kadına adeta üfleme eğitimi verdi. Bir polis memuru ağzıyla kadına üflemeyi gösterirken, bir değir polis memuru da elindeki üfleme çubuğunun poşetiyle üflemeyi anlattı. Eğitimin ardından polis memurlarının üfletme imtihanı başladı. Kadına defalarca alkolmetreyi üfletmeye çalışan polis memurları kadının üflemeyip üflüyormuş gibi göstermesiyle büyük bir sınav verdi. Alkolmetreye de güvenmeyen kadın sürücüye 3 farklı alkolmetre üfletildi. Zaman zaman su içen ve dinlenmeye geçen kadın sürücü 1 saat boyunca polis memurlarına ecel teri döktürdü. 43 kez alkolmetreyi üflemeyerek kandırmaya çalışan kadın sürücü 44. üflemesinde pes ederek normal bir şekilde üfledi. Üflemenin ardından kadının 0.97 promil alkollü olduğu belirlendi. Polis ve kadın arasındaki yaşanan ilginç diyaloglar ise anbean kameralara yansıdı. Alkollü araç kullanmaktan 6 bin 439 TL para cezası kesilen kadın sürücünün ehliyetine de 6 ay süreyle el konuldu. Araç ise olay yerine çağırılan bir yakınına teslim edildi.