YEREL HABERLER - 27 Mart 2017 Pazartesi 12:03

Akgün: "Tiyatro, barışın, sevginin ve kardeşçe yaşamanın ortak dilidir"

A
A
A
Akgün: "Tiyatro, barışın, sevginin ve kardeşçe yaşamanın ortak dilidir"

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr.

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, ‘27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü’ dolayısıyla bir mesaj yayımladı.


Tiyatronun insanı, insana, insanla ve insanca anlatma sanatı olduğunu belirten Başkan Akgün, mesajında şu ifadelere yer verdi:


İnsanlığa dair her duyguyu içinde barındıran sanat dalı olan tiyatro uygarlık tarihi boyunca insanlık kültürünün gelişimine büyük katkılar sağlamıştır. Tiyatro barışın, sevginin, saygının, dostluğun ve kardeşçe bir arada yaşamanın ortak dilidir. Bugün her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduğumuz demokrasi, antik tiyatrolardan doğmuştur. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün "Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş olur” sözünü hatırlatırken 27 Mart Dünya Tiyatrolar Gününü kutluyor; bu önemli sanata emek veren ustalarımıza, sanatçılarımıza ve tüm emekçilere sevgi ve selamlarımı sunuyorum.


Ahmet Yazıcı’yı unutmadı


Başkan Akgün, Dünya Tiyatrolar Günü’nde "Arap Bacı" tiplemesiyle gönüllerde taht kuran Büyükçekmeceli tiyatro sanatçısı Ahmet Yazıcı’yı da unutmadı. Akgün, mesajını şöyle sürdürdü:


"Büyükçekmece’de tiyatro sahnesini açan ilk isim olarak bilinen merhum tiyatro sanatçısı Ahmet Yazıcı, Büyükçekmece’nin kültür ve sanat kenti olmasında katkısı çok büyüktür. Arap Bacı tiplemesiyle toplumumuzun gönlünde taht kuran Ahmet Yazıcı, Türk tiyatrosunun da çok önemli bir ismidir. Dünya Tiyatrolar Günü vesilesiyle bir kez daha değerli dostum ve kardeşim Ahmet Yazıcı’yı rahmet ve özlemle anıyorum."

Bunlar Da İlginizi Çekebilir