GENEL - 08 Kasım 2018 Perşembe 16:11

Ataşehirli kadınlar meslek sahibi oluyor

A
A
A
Ataşehirli kadınlar meslek sahibi oluyor

Ataşehir Belediyesi, kuaförlükten pastacılığa, el sanatlarından cilt bakımına kadar, çeşitli alanlarda eğitim verdiği 157 kursiyere Milli Eğitim Bakanlığı’ndan onaylı sertifikalarını vererek meslek sahibi olmalarına katkıda bulundu.

Ataşehir Belediyesi, kuaförlükten pastacılığa, el sanatlarından cilt bakımına kadar, çeşitli alanlarda eğitim verdiği 157 kursiyere Milli Eğitim Bakanlığı’ndan onaylı sertifikalarını vererek meslek sahibi olmalarına katkıda bulundu.


Ataşehir Belediyesi bünyesine bulunan ve hayatın her alanına dokunan Ataşehir Meslek Edindirme Merkezi (Yenisahra ATAMEM), Ataşehirli kadınlara çeşitli alanlarda hizmetler vermeye devam ediyor. Mesleki becerinin, sosyal dayanışmanın, eğitimin, bilgi ve beceriyle harmanlandığı bu merkezde her yıl; pastacılıktan kuaförlüğe, iğne oyasından tel kırmaya, kurdele nakışından cilt bakımına kadar çeşitli alanlarda eğitim programları aralıksız olarak düzenleniyor.


Bu kapsamda 2017-2018 Yenisahra ATAMEM kursiyerleri düzenlenen törenle Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifikalarını almaya hak kazandı.Sertifika törenine Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı Orhan Çerkez, Ataşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Volkan Aslan, Yenisahra ATAMEM Birim Sorumlusu Elif Sarıkaya Kıyıcı, Yenisahra Muhtarı Saadettin Kahraman ile ATAMEM kursiyerleri ve öğretmenleri katıldı.


Eğitimlerde başarılı olan kadınlardan 37 yaşındaki ev hanımı ve 4 çocuk annesi Feride Öztürk, “Bu eğitimler bana cesaret verdi. Bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine 2 yıldır bu kurslara katılıyorum. Burası adeta bende alışkanlık yaptı. Gelmediğim zamanlarda kendimi mutsuz hissediyorum. Burası benim ikinci evim oldu. Ruhsal anlamda kendimi çok iyi hissediyorum. Ataşehir Belediyesi’ne böyle yararlı bir hizmet sundukları için çok teşekkür ediyorum” dedi.


37 yaşındaki Özbekistan vatandaşı Nargıza Abdullaeva ise kendi ülkesinde bu eğitimler için para verdiğini ama burada ATAMEM’de katıldığı kuaförlük kursu için hiçbir ücret ödemediğini belirterek çok mutlu olduğunu ifade etti. Abdullaeva, “Özbekistan’da da bu iş için eğitimler aldım. Meslek olarak devam etmek istediğimden dolayı bu kurs benim için inanılmaz bir imkân sağladı. Bebeğimin doğumundan sonra da eğitimime ara vermeden devam ettim. Her sabah bebeğimle birlikte geliyoruz. Burası benim ailem. Sıcak bir yuvadan farkı yok. Güvenle arkadaşlarımla eğitim alarak hem sosyalleşiyoruz hem de meslek sahibi olmak için çalışıyoruz. Her şey hayal ettiğimden daha hızlı gelişti. İnşallah bu sertifika sayesinde bir işim olacak” dedi.


Yenisahra Mahallesinde yaşayan Döndü Çetintaş ise 3 yıldır Ataşehir Belediyesi’nin farklı alanlarda açtığı kurslardan yararlandığını ifade ederken şunları söyledi.


“Tam 9 sertifikam oldu. Manikür, cilt bakımı, kuaförlük gibi alanlarda çalışmayı istediğim için bütün bu eğitimleri almak istedim. Benim çocukluk hayalimdi. Eşimin desteğiyle bu kurslara katıldığımda bendeki değişimi size nasıl anlatırım bilemiyorum ama tek bir cümle ile ifade edersem şu olurdu: Bitmek bilmeyen öğrenme heyecanım. Düşünün ki bu kursları dışarıdan almak istediğinizde ödeyeceğiniz paralar inanın bana çok yüksek. Burada her şey ama her şey ücretsiz olarak veriliyor. Sosyal belediyeciliğin en güzel örneği. Çocuğum aynı zamanda benim gibi buranın imkanlarından faydalanabiliyor. Hem ben eğitim alıyorum hem de çocuğum eğitmenler eşliğinde çeşitli faaliyetlere katılarak keyifli zaman geçiyor. ATAMEM’den aldığım eğitim ve Milli Eğitim Bakanlığı onaylı bu sertifika ile bir iş yeri açmayı planlıyorum” dedi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Fethiye’de Softbol Türkiye Şampiyonası başladı Muğla’nın Fethiye ilçesinde Küçük Kızlar ve Yıldız Kızlar Okul Sporları Türkiye Softbol Şampiyonası, açılış seremonisi ile başladı. Kız sporcular 5 gün boyunca mücadele edecek. Türkiye Okul Sporları Federasyonu tarafından Fethiye’de ilk defa düzenlenen Küçük Kızlar ve Yıldız Kızlar Okul Sporları Türkiye Softbol Şampiyonası törenle başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından tören geçişiyle başlayan şampiyonada, kız öğrenciler 5 gün boyunca mücadele edecek. 29 Nisan Pazartesi gününe kadar devam edecek karşılaşmaların ardından küçük kızlar ve yıldız kızlar Türkiye şampiyonları belli olacak. 16 ilden 33 takımla 500 sporcunun katıldığını söyleyen Fethiye Gençlik ve Spor Müdürü Harun Reşit Yiğit, “Bu tür organizasyonlar ilçenin tanıtım ve turizmine büyük katkı sağlıyor” dedi. Açılış töreninde sporculara hitap eden Fethiye Gençlik ve Spor Müdürü Harun Reşit Yiğit, “Geçen hafta okul sporları Beyzbol şampiyonasını ilçemizde tamamlamıştık. Farklı spor dallarının müsabakalarında öğrencilerimizi misafir ediyoruz. Bu tür organizasyonlar ilçenin tanıtım ve turizmine büyük katkı sağlıyor. Bu anlamda federasyon başkanımıza da teşekkür ediyoruz. 16 ilden 500 sporcumuz, 33 takımımız var. Pazartesi günü de Türkiye şampiyonlarımız için ödül töreni yapacağız” dedi.
Diyarbakır Diyarbakırlı öğrenciler NASA Conrad Challenge 2024 Finallerinde Türkiye’yi temsil ediyor Bahçeşehir Koleji Diyarbakır Hevsel Kampüsü öğrencilerinden oluşan Healthy Companions takımı, Houston NASA Uzay Merkezi’nde düzenlenen Conrad Challenge 2024’te Türkiye’yi temsil edecek tek takım olarak seçildi. Conrad Challenge, NASA bünyesinde düzenlenen prestijli bir yarışma olup, Healthy Companions takımı Türkiye’deki tek temsilci olarak 1000 takım arasından 5 finalistten biri olarak seçildi ve NASA’nın Houston Uzay Merkezi’ne gitmeye hak kazandı. Fen ve Teknoloji Lisesi öğrencileri Yağmur Delal Cengiz, Beyza Kaya, Dilvin Laçin, Adar Özalkak, Mir Baran Esen ve Diyar Karabulut tarafından oluşturulan Healthy Companions, NASA tarafından 13-18 yaş arasındaki öğrencilerin küresel etki oluşturmak, sorunları çözmek için bilim, teknoloji ve inovasyonu kullanarak projeler yürütüp, girişimcilik özelliklerini ortaya koymaları için düzenlediği Conrad Challenge’a Türkiye’yi temsil ediyor. Healthy Companions, evcil hayvan sahiplerinin hayvanlarının sağlık durumunu izlemelerine yardımcı olan yenilikçi bir cihaz geliştirdi. Nabız oksimetrisi ve rektal sıcaklık algılama gibi son teknolojileri kullanarak, projeleri kullanıcıların evcil dostlarının sağlık durumunu kapsamlı bir şekilde takip etmelerini sağlıyor. Ürünleri aynı zamanda telefon uygulamasıyla bütünleşmiş bir şekilde yapay zeka desteği de sunuyor, böylece evcil hayvan sahiplerine daha kişiselleştirilmiş çözümler sunabiliyor ve sağlık durumu ile ilgili önemli bilgiler sağlıyor. Healthy Companions takımı, "Türkiye’den bu aşamaya ulaşan tek takım olarak ülkemizi Amerika Birleşik Devletleri’nde temsil etmenin gururunu taşıyoruz. Uzun süredir çaba sarf ettiğimiz projemizi dünyaya tanıtmak bizi oldukça heyecanlandırıyor" dedi. Healthy Companions, tasarım sürecinde basit ve kullanıcı dostu bir arayüz oluşturmaya özellikle odaklandı ve prototip aşamasında birçok deneme ve test gerçekleştirerek en pratik tasarımı hayata geçirdi. Barınaklar ve veteriner ve sosyal hizmet kuruluşları gibi kurumlardan da geri bildirim alarak ürünlerini geliştirdi. Bahçeşehir Koleji Diyarbakır Kampüsü Kurucu Temsilcisi Zeki Esen, Bahçeşehir Koleji Diyarbakır Hevsel Kampüsü Liseleri’nde araştırmacı, bilimin gücüne inanan, yenilikçi, bilim ve teknoloji üreten, ülkemizin geleceğine yön verecek nesiller yetiştirmeyi hedeflediklerini belirterek, “Sevgili öğrencilerimizin göstermiş oldukları bu başarı uluslararası arenada inovasyon ve teknolojiye olan katkısını bir kez daha vurguluyor. Öğrencilerim adına mutlu ve gururluyum. NASA’nın Texas’taki Uzay Merkezi’nde gerçekleşecek finale katılmaya hak kazanan Healthy Companions değerli işler ortaya koyacaklarına inanıyorum ve onlara başarılar diliyorum” dedi.