POLİTİKA - 25 Mayıs 2017 Perşembe 14:56

Bakan Müezzinoğlu’ndan fabrika ziyareti

A
A
A
Bakan Müezzinoğlu’ndan fabrika ziyareti

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, GREİF fabrikasını ziyaret ederek işçilerle sohbet etti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, GREİF fabrikasını ziyaret ederek işçilerle sohbet etti. Bakan Müezzinoğlu, “(İşçiler) Onları seviyoruz. Onların yarınlarının bugünden daha güçlü olmasını arzu ediyoruz. Büyüyen bir Türkiye hepimizin ortak hedefi” dedi.


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Arnavutköy’de bulunan GREİF fabrikasını ziyaret etti. Bakan Müezinoğlu’nu Fabrika Müdürü İskender Önder, İnsan Kaynakları Yetkilisi Nilüfer Arıgül, DİSK Genel Başkanı Kani Beko, Tekstil İşçileri Sendikası Genel Başkanı Kazım Doğan ve işçiler karşıladı. Bakan Müezzinoğlu fabrikayı gezerek yetkililerden fabrika hakkında bilgi aldı. Daha sonra yemekhanede işçilerle bir araya gelen Bakan Müezzinoğlu, işçilerle birlikte yemek yedi, sohbet ederek sorun ve taleplerini dinledi. Geçinemediklerini dile getiren işçilerin zam talebine Bakan Müezzinoğlu, “Allah Sağlık versin çalışalım, İnşallah ,hep birlikte daha güzel olur. Binden Bin 300’e çıktı. Bu sene de Bin 400 oldu. Hep birlikte büyüteceğiz inşallah ” diye yanıt verdi.


Yemek sonrası basın mensuplarına değerlendirmelerde bulunan Bakan Müezzinoğlu, “Bizim için alın teri önemli. Emek önemli, emeğin geleceğe güvenle bakması önemli ama huzurlu ve güvenli iş yerleri de önemli. İşverenin de çalışanı ile birlikte bir bütün olması adına önemli bu tür yerlere sık sık geliyoruz. Ayda bir iki defa işçilerimizle bir araya geliyoruz, birlikte yemek yiyoruz. Burada arzu ettiğimiz şu, işverenimiz işin bir ayağı ise çalışanımız diğer ayağı. Sağ ve sol ayak birbiriyle ne kadar uyumlu ise ülke adına o kadar çok başarı demektir. Bir çok gittiğimiz iş yerlerinde sendikalarımızla işveren arasındaki hukuk, sendika temsilcilerimizle işçiler arasındaki hukuk bizi daha da mutlu ediyor. Bugün burada o fotoğrafı gördük” dedi.


Taleplerin olduğunu ve hep olacağına dikkat çeken Müezzinoğlu, “Daha iyinin, daha güzelin talepleri olacak ama büyük oranda huzur var, güven ve geleceğe umut var. Umutla beraber yeni yeni talepler var. Bizde ülkede istikrarlı ve güvenli bir yönetimle ülke ekonomisini büyüten, daha çok üreten ve daha çok ihraç eden, dünya ile rekabet eden bir ülke ve çalışanı ile iş vereni ile inşallah bu ülkenin yarınları hep birlikte daha güzel olacak. Onları seviyoruz. Onların yarınlarının bugünden daha güçlü olmasını arzu ediyoruz. Büyüyen bir Türkiye hepimizin ortak hedefi” şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Hentbol ve masa tenisinde kazananlar kupa ve madalyalarını aldı Nilüfer Uluslararası Spor Şenlikleri’nde hentbol ve masa tenisi heyecanı yaşandı. Minikler, yıldızlar ve gençler kategorilerinde gerçekleşen müsabakalarda dereceye giren okullar, kupa ve madalyalarını aldı. Nilüfer Belediyesi’nin organizasyonuyla düzenlenen 22. Nilüfer Uluslararası Spor Şenlikleri, dostluk ve kardeşlik içinde geçen karşılaşmalarla devam ediyor. 24 ayrı branşta müsabakaların yapıldığı şenliklerde voleybolun ardından bu defa hentbol ve masa tenisi heyecanı yaşandı. Üçevler Spor Tesisleri’nde oynanan hentbol maçlarına minikler ve yıldızlar kategorilerinde toplam 11 takım şampiyonluk mücadelesi verdi. Miniklerde 10, yıldızlarda 12’şer dakikalık iki devre üzerinden oynanan maçlarda takımlar, profesyonelleri aratmadı. Minik kızlar kategorisinde Özel Osmangazi Çamlıca A Takımı birinci olurken, Özel Osmangazi Çamlıca B Takımı ikinci sırada yer aldı. Özel Osmangazi Okulları’nın üçüncülük kürsüsüne çıktığı hentbol branşında, Cebir Okulları da dördüncü olmaya hak kazandı. Hazinedaroğlu Özkan İlkokulu A Takımı’nın şampiyon olduğu minik erkekler kategorisinde de, Ali Karası İlkokulu A Takımı ikinci, Özel Osmangazi Çamlıca A Takımı üçüncü, B Takımı da dördüncü sırada yer aldı. Hentbolda yıldız erkekler kategorisinde birinci Vahide Aktuğ Ortaokulu A Takımı, ikinci de aynı okulun B takımı oldu. Ali Durmaz Ortaokulu da, yıldız erkekler kategorisinde üçüncülük kürsüsüne çıktı. Spor şenliklerinin ilgi gören branşlarından biri de masa tenisi oldu. Gençler kategorisine 12 kız, 48 erkek olmak üzere toplam 60 takımın katıldığı masa tenisi müsabakaları da, büyük çekişmeye sahne oldu. Tekli ve çiftli maçlar oynayan takımlar, rakiplerini eleyip finale çıkma mücadelesi verdi. Federasyon kurallarının geçerli olduğu ve 11 sayı üzerinden oynanan karşılaşmalar sonunda genç kızlarda Ertuğrul Seyhan Anadolu Lisesi şampiyon olurken, Özel 3 Mart Azizoğlu Lisesi ikinci oldu. Otomotiv İhracatçılar Birliği MTAL ile Zeki Müren Güzel Sanatlar Lisesi de üçüncülüğü paylaşan takımlar oldu. Dereceye giren takımlar, kupa ve madalyalarını aldı.