GENEL - 25 Mayıs 2018 Cuma 11:32

Binlerce Maltepeli Sevgi Sofrası’nda buluştu

A
A
A
Binlerce Maltepeli Sevgi Sofrası’nda buluştu

Maltepe Belediyesi tarafından İdealtepe’de düzenlenen iftara katılan Belediye Başkanı Ali Kılıç, “Ramazan sevgidir, kardeşliktir, birliktir.

Maltepe Belediyesi tarafından İdealtepe’de düzenlenen iftara katılan Belediye Başkanı Ali Kılıç, “Ramazan sevgidir, kardeşliktir, birliktir. Sofranızda ne varsa olmayanlarla lütfen paylaşınız. Çorbayı siz için, yemeği başka arkadaşınıza verin” dedi.


Maltepe Belediyesi sevgi sofrasını bu kez, İdealtepe Mahallesi’nde kurdu. Dostluğun ve kardeşliğin ayı Ramazan kapsamında kurulan sofrada 3 bin kişi, dualarla orucunu açtı. İftar öncesi ve sonrasında, eski Ramazan eğlenceleri gerçekleştirildi. Nedim Çağlar’ın meddah gösterisinin ardından, illüzyonist Burak Parlı sahne aldı. Neşe-i Muhabbet ekibi de, orta oyunu performansıyla büyük beğeni topladı. Gecede, vatandaşlara Osmanlı şerbeti ve patlamış mısır dağıtıldı. İdealtepe’de düzenlenen iftar öncesi bir konuşma yapan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, iftara katılanları duygulandırdı. Ramazan’ın önemine değinerek konuşmasına başlayan Ali Kılıç, “Bütün İslam âleminde bu akşamlar çok önemli ve değerlidir. Maltepe’de Türkiye’nin dört bir yanından gelen hemşerilerim, Tokat’tan, Rize’den, Trabzon’dan, Ordu’dan, Samsun’dan, Erzincan’dan, Sivas’tan gelen bütün hemşerilerim burada birliği ve dirliği sembolize ediyorlar. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Ola ki eksiğimiz oldu, ola ki yanlışımız oldu, hepinizden peşinen özür diliyorum. Kolay değil bu organizasyonlar, amaç burada yemek yemek değil, amaç bir arada olmak, bir olmak, diri olmak, dosta düşmana birliğimizi göstermek değil mi?” diye konuştu.



“Suyu siz için, çorbayı başkasına verin”


Konuşması alkışlarla kesilen Başkan Kılıç, konuşmasına şöyle devam etti:


“Siz burada, bu çınar ağaçlarının altında, yemyeşil bir ortamda, sofranızda iftarınızı açmak için beklerken, bugün Türkiye’nin birçok şehrinde, hatta sınırda 18-20 yaşlarındaki Mehmetçiklerimiz, Türkiye’nin birliği ve bütünlüğü için, bizim güvenliğimiz için, canlarını siper ediyor. O nedenle sakın ola ki alınma yok, gönül koymak yok. Ramazan sevgidir, kardeşliktir, birliktir. Sofranızda ne varsa olmayanlarla lütfen paylaşınız. Çorbayı siz için, yemeği başka arkadaşınıza verin. Çorbayı siz alıp, suyu başka arkadaşınızla paylaşacaksınız ki güzellik olsun. Bu duygularla hepinizin Ramazan ayını bir kez daha kutluyorum. Cenabı Allah birliğimizi, dirliğimizi bozmasın inşallah. Rabbim bedenlerinizden sağlığı, yüreklerinizden sevgiyi eksik etmesin.”


Ayrıca Küçükyalı Süreyya İlmen Paşa Kültür Merkezi Kubbealtı Salonu’nda Demokrat Parti Maltepe İlçe Teşkilatı üyelerine, Kadın Girişimcilik Mutfağı’nda da inanç turuna katılan kadınlara iftar verildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Tırın çarptığı 15 yaşındaki çocuk kurtarılamadı Antalya’nın Manavgat ilçesinde yola çıkan 15 yaşındaki çocuğa tır çarptı. Ağır yaralanan çocuk, hastanedeki müdahalelere rağmen kurtarılamazken, kaza anı güvenlik kamerasına yansıdı. Kaza, Alanya-Antalya D-400 kara yolunda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Antalya istikametine seyir halindeki Aykut Ulutaş’ın kullandığı 06 ESC 910 plaka 06 DSV 348 dorse plakalı tır, aniden yola çıkan 15 yaşındaki Hasan Türker İşbilir isimli çocuğa çarptı. Ağır yaralanan ve 112 Sağlık ekibinin olay yerindeki müdahalesinin ardından ambulansla Manavgat Devlet Hastanesine kaldırılan çocuk, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak yaşamını yitirdi. Tır sürücüsü: "Aniden yola fırladı kurtaramadım" Tur sürücüsü Aykut Ulutaş, köprülü kavşaktan indiği an aniden yola bir kişinin fırladığını, frene basıp direksiyonu kırmasına rağmen çocuğa aracın çarpmasını engelleyemediğini söyledi. Baba fenalık geçirdi Manavgat Belediyesi Side Zabıta Amiri İbrahim İşbilir’in oğlu olan çocuğun ölüm haberi büyük üzüntü oluşturdu. Kazayı duyan yakınları Manavgat Devlet Hastanesine akın ederken fenalık geçiren baba müşahede altına alındı. Kazanın ardından yolda trafik uzun süre tek şeritten kontrollü olarak sağlanırken trafik ekiplerinin çalışmasını tamamlayarak tırın kaldırılmasının ardından trafik akışı normale döndü. Kaza sırasında çocuğun kulağından fırlayan kulaklık dikkatlerden kaçmazken, tır sürücüsü jandarma ekipleri tarafından gözaltına alındı.
İstanbul 23 Nisan coşkusu Gaziosmanpaşa’da doyasıya yaşanacak Gaziosmanpaşa Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı birbirinden renkli etkinliklerle festival havasında kutlamaya hazırlanıyor. Belediye bahçesinde konserler ve atölye etkinlikleriyle başlayacak olan coşku, Küçükköy Meydanı’nda yapılacak kortej yürüyüşüyle zirveye ulaşacak. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla belediye bahçesinde düzenlenecek etkinlikte, Gaziosmanpaşa Belediyesi Sanat Akademisi’nin yetenekli çocukları, vatandaşlara unutulmaz bir müzik ziyafeti sunacak. Akademi bünyesinde eğitim gören öğrenciler tarafından hazırlanan 3 farklı tiyatro oyunu da seyircilerle buluşacak. Eğlenceli ve eğitici atölye etkinlikleri de belediye bahçesinde çocukları bekliyor olacak. Kurulacak stantlarda kuru boya, heykel, ebru, akıl oyunları, model uçak, çanta tasarım, VR deneyimi, doğa ve teknoloji gibi çok sayıda atölye etkinliği miniklere heyecanlı anlar yaşatacak. Öte yandan pamuk şeker, patlamış mısır, limonata ikramlarının yanı sıra yüz boyama ve balon stantları ile çocuklar unutulmaz bir festival yaşayacak. Küçükköy’de 23 Nisan kortej yürüyüşü düzenlenecek Gaziosmanpaşa’da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarının ikinci adresi ise Küçükköy Meydanı olacak. Saat 19.00’da, Sokullu Mehmet Paşa Caddesi üzerinden başlayacak olan kortejde binlerce vatandaş, Türk bayrakları ve marşlar eşliğinde Küçükköy Meydanı’na yürüyecek. Etkinlikler meydanda düzenlenecek olan sahne programı ile son bulacak.