EKONOMİ - 11 Ekim 2018 Perşembe 10:22

Çetmen istihdam sayısını ikiye katladı

A
A
A
Çetmen istihdam sayısını ikiye katladı

Mobilya sektörünün önemli markalarından Çetmen Mobilya, planladığı yatırım atağını istihdam ve güçlü bir İnsan Kaynağı stratejisi ile destekleyerek, son bir yılda 721 kişiye iş imkanı sunarak çalışan sayısını ikiye katladı.

Mobilya sektörünün önemli markalarından Çetmen Mobilya, planladığı yatırım atağını istihdam ve güçlü bir İnsan Kaynağı stratejisi ile destekleyerek, son bir yılda 721 kişiye iş imkanı sunarak çalışan sayısını ikiye katladı.



Türkiye’nin önemli mobilya üreticilerinden Çetmen Mobilya, 5 yıllık yatırım planı kapsamında istihdam çalışmalarına hız verdi. Son bir yılda 721 kişiye iş olanağı sağlayan şirket, böylece çalışan sayısını yüzde 100’den fazla artırarak bin 300’e ulaştırdı. Çalışanlarını farklı eğitim programlarıyla destekleyerek gelişimlerinde aktif rol alan Çetmen Mobilya, kadınların çalışma yaşamında daha aktif olmalarının sağlanması için de çalışmalarını sürdürme kararı aldı. Şirketin çalışanlarının yüzde 25’ini kadınların oluştururken; yönetici kadrosunda kadınlar yüzde 39’luk güçlü bir oranla varlık gösteriyor.



"Tamamlamayı planladığımız büyüme atağında odağımıza insanı alıyoruz"


Çetmen Mobilya’nın güçlü bir dönüşüm içerisinde olduğunu belirten Çetmen Mobilya İK Direktörü Serap Haznedaroğlu; "İzmir’de doğmuş, 56 yıllık köklü bir mobilya markası olan şirketimiz, büyüme hedeflerine paralel olarak İnsan Kaynakları alanında da önemli çalışmalara imza atıyor. Hedeflerimiz doğrultusunda üretim tesislerimizi yeniliyoruz, ürün çeşitliliği ve kalitesine yatırım yapıyoruz, mağaza sayımızı hızla artırıyoruz, depo ve lojistik ağımızı güçlendiriyoruz. Elbette tüm bunlar çalışanlarımızla mümkün. Bu doğrultuda hedef illerde gerçekleştirdiğimiz iş birlikleri ile istihdamımızı bir yılda iki katından fazla artırdık. İş oluşturma kapasitemizi güçlendirirken, İnsan Kaynakları alanına da yatırım yapmaya özen gösteriyoruz. 5 yıllık süreçte tamamlamayı planladığımız bu büyüme atağında odağımıza insanı alıyoruz. Gerek işte eşitlik çalışmalarımız gerek eğitim programlarımızla hem sektörümüze hem de ülkemize sunduğumuz değeri artırmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.



Yapılan bilgilendirmede; 2019 yılında istihdam ettiği kişi sayısını bin 600’e yükseltmeyi planlayan şirket, işe alım sürecinde büyükşehir belediyeleri, İŞKUR gibi kurumlarla çalışmalar gerçekleştiriyor. Aynı zamanda sosyal medya platformlarından, iş arama portallarından ve şirketin web sitesi üzerinden işe alım süreçlerini yürütmeye devam ediyor. 2017-2018 döneminde 32 yeni mobilya mağazası açan şirket, özellikle İstanbul, Ankara gibi işsizlik oranının yüksek olduğu büyükşehirlerde istihdama katkı sunuyor. Bugün Türkiye genelinde 52 mağaza ile hizmet sunan şirketin 5 yıl sonunda hedefi ise mağaza sayısını 250’nin üzerine çıkarmak ve hizmet ağını daha da genişletmek.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Yalova Yalova’da bisiklet yolu ağı genişliyor Yalova Belediyesi’nin Gaziosmanpaşa Mahallesi’nde başlattığı yeni bisiklet ve yürüyüş yolu çalışmaları, Kemer Köprü Caddesi’nden başlayıp 8. sokağa kadar devam edecek olan asfalt ve baskı işlemleri devam ediyor. Yalova Belediyesi, yeni bisiklet ve yürüyüş yolları için çalışmalarını sürdürüyor. Sağlıklı yaşamı ve kent içinde bisiklet kullanımını teşvik etmek amacıyla başlatılan bisiklet yolu projesinde Gaziosmanpaşa Mahallesi’ndeki 8. Sokak’ta asfalt serimi devam ediyor. Toplam 770 metrelik yol güzergâhında çalışmalar, Kemer Köprü Caddesi’nden Gaziosmanpaşa Caddesi’ne kadar devam edecek. Kemer Köprü Caddesi ile Şelale Sokak arasında kalan alanda ise dekoratif aydınlatmalar kullanılarak göze hitap edecek bir çalışmaya imza atılmak isteniyor. Çalışmalarla ilgili bilgi veren belediye yetkilileri, “Bisiklet ve yürüyüş yolu çalışmalarımızda aşınma tabakasının serimi ile baskı işlemleri eş zamanlı olarak devam ediyor. İlk olarak Kemer Köprü Caddesi’nden başlayan çalışmalar, yaklaşık 590 m uzunluğundaki Gaziosmanpaşa Caddesi’ne kadar devam ediyor. Akabinde yaklaşık 180 metre uzunluğundaki 8. Sokak’ta da çalışmalarımızı da kısa sürede tamamlayacağız. Baskı çalışmamızın tamamlanması sonrasında dekoratif boyama asfalt boyama, çizgi çalışmaları, dekoratif aydınlatma ve peyzaj çalışmalarını da tamamlayarak yolumuzu hemşehrilerimizin hizmetine sunacağız” ifadelerine yer verdi.