EKONOMİ - 24 Mart 2017 Cuma 18:01

Coca-Cola Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Bölümü Başkanı Molinas: "Şirketler sadece hissedarları için değildir"

A
A
A
Coca-Cola Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Bölümü Başkanı Molinas: "Şirketler sadece hissedarları için değildir"

Coca-Cola Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Bölümü Başkanı Galya Frayman Molinas, Uludağ Ekonomi Zirvesinde yaptığı konuşmada, şirketlerin sadece hissedarları için değil aynı zamanda tüketici için, doğa için, toplumlar için de değer oluşturması gerektiğini söyledi.

Coca-Cola Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Bölümü Başkanı Galya Frayman Molinas, Uludağ Ekonomi Zirvesinde yaptığı konuşmada, şirketlerin sadece hissedarları için değil aynı zamanda tüketici için, doğa için, toplumlar için de değer oluşturması gerektiğini söyledi.


Coca-Cola Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Bölümü Başkanı Galya Frayman Molinas, bu yıl altıncı kez dünyadan ve Türkiye’den önemli konuşmacıları ve iş insanların yer aldığı Uludağ Ekonomi Zirvesinde konuşmacı olarak yer aldı. Zirvenin ’İyi Şirket ve Y Kuşağında Liderlik’ oturumunda yaptığı konuşmada Molinas, "İyi bir dünya için iyi bir şirket lazım. Şirketler sadece hissedarları için değil aynı zamanda tüketici için, doğa için, toplumlar için de değer oluşturmalı" dedi.


"Gençlerin sesini dinleyerek topluma daha fazla değer sunabiliriz"


Y kuşağının hedefinin anlamlı bir etki oluşturmak olduğunu söyleyen Molinas, "Hem tüketicilerimiz hem de çalışanlarımızı oluşturan Y kuşağı ile diyaloğu kuvvetli tutmaya çalışıyoruz. Genç neslin potansiyelini kullanmamız gerekiyor, bunu kaybedemeyiz. O nedenle şirket olarak gençlerin sesini dinleyerek birbirimizden öğreniyor ve toplumsal etkimizi derinleştiriyoruz. Bunun için gençlerle etkileşime geçmemizi sağlayacak platformlar, sosyal projeler oluşturmaya devam edeceğiz" diye konuştu.


Coca-Cola sistemi içerisindeki en iyi örneklerden biri olan Career Express uzun dönem staj programından edinilen deneyimlere göre Y kuşağının beklentilerini; "Potansiyellerini kullanabilecekleri, kendilerini geliştirebilecekleri, farklı projelerde yer alabilecekleri, uluslararası deneyim ve kariyer olanaklarıyla birlikte iş ve özel yaşam dengelerini koruyabilecekleri esnek bir çalışma hayatı" olarak özetleyen Molinas, şirket içindeki gençlerin sesini dinledikleri Y Kuşağının Sesi Platformu ve Global Shapers ile yapılan iş birliğinin de kendileri için oldukça değerli olduğunu söyledi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Sakarya Meyve bahçelerinde artık bungalov yetişiyor, ne denetim var ne estetik Para kazanma hırsı, belediyenin denetim yapmaması, eskiden tarımla anılan Sapanca’yı adeta mahvetti. Meyvesi ile ünlü ilçede artık tarlalardan bungalov yetişiyor. Ağaçların yok edildiği Sapanca beton yığınına dönmüş durumda. Geçmişte doğası ile Türkiye’nin en güzel bölgelerinden olan Sapanca, eski güzelliğini mumla arıyor. Sosyal medyanın da gelişmesiyle daha da bilinir hale gelen Sapanca bir zamanlar meyvesi ile Türkiye’nin en önemli ilçeleri arasındaydı. İstanbul ve Ankara başta olmak üzere büyükşehirlere yakınlığıyla her yıl çok sayıda yerli ve yabancı tatilciyi ağırlayan Sapanca beton yığınına dönmüş durumda. Denetim yok, para kazanma hırsı var Zamanın meyve bahçeleriyle ünlenen ilçede şimdilerde ise bilinçsizce yapılan bungalovlar, bazı sıkıntıları da beraberinde getirdi. Ağaçların yok edilerek bungalova dönüştüğü ve bungalov dolandırıcılığının da arttığı ilçede, bölge halkı Sapanca Belediyesi’nin bu duruma bir an evvel önlem almasını istiyor. Para kazanma hırsı, Sapanca Belediyesi’nin hiç bir önlem almaması doğası ile dikkat çeken ilçeyi adeta bungalov mezarlığına çevirdi. "Eskiden buradan 12 kamyon meyve yüklenirdi" İlçede yaşayıp arsası, tarlası olan, şehir dışında yaşayıp Sapanca’dan arsa alan çok sayıda kişi para kazanma hırsı uğruna adeta ilçenin güzelliğine kurşun sıkıyor. Ağaçlar tek tek kesilirken, ormanların içine bile bungalovlar yapılıyor. Bungalovların hemen hemen her yerde yapıldığını anlatan 67 yaşındaki ilçe sakini Ahmet Memi, “Eskiden Sapanca’nın nüfusu azdı. Her taraf ağaçlarla dolu ve Sapanca, şehrin meyve merkeziydi. Eskiden buradan 12 kamyon meyve yüklenirdi hatta bir kamyon 600 kasa meyve alırdı" dedi. "Ne ormanın güzelliği ne de ilçenin güzelliği kaldı" O halden bu hale geldiklerini ifade eden Memi, "Bundan sonra istikbali hiç yok, imar falan verilmemesi lazım. Bungalovlarda herkesin bir geliri var ama bunlarda kontrol kaçtı. Yabancılara satıldı, kiraya verildi bu şekilde olmamalıydı. Sapanca’nın kendi insanı faydalansaydı kabulümdü ama geliyor adam 20 tane yapıyor, tel örgüsünü çekiyor. Geliri var, para kazanıyor ama görüntüyü de bozmaması lazım bakıyoruz her taraf doldu, geceleri ışıl ışıl oluyor. Ne ormanın güzelliği ne de ilçenin güzelliği kaldı. Tamam yapacaksan da çeki düzen vereceksin böyle olmaması lazım” diye konuştu.