POLİTİKA - 22 Kasım 2017 Çarşamba 13:21

Cumhurbaşkanı Erdoğan: “ Dağlık Karabağ meselesi bizim de hususi meselemizdir”

A
A
A
Cumhurbaşkanı Erdoğan: “ Dağlık Karabağ meselesi bizim de hususi meselemizdir”

İSEDAK 33.

İSEDAK 33. Toplantısının sonunda ülke temsilcileriyle aile fotoğrafı çektiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Erdoğan, “Geçen gidişimde Dağlık Karabağ’ı konuşmuştuk ve bununla ilgili olarak sayın Putin elinden gelen ne varsa onu yapmaya gayret ettiğini söylemişti. Bugün de yine 3’lü bir görüşme olduğu için fırsat bulmam halinde tekrar gündeme getiririm. Çünkü Dağlık Karabağ meselesi bizim de hususi meselemizdir” dedi.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı Ekonomik ve Ticari İşbirliği Daimi Komitesi’nin (İSEDAK) 33. Toplantısına katıldı. Burada bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, program sonunda toplantıya katılan ülkelerin temsilcileriyle aile fotoğrafı çektirdi.


Aile fotoğrafının ardından basın mensupları Cumhurbaşkanı Erdoğan’a, “Rusya lideri Putin ile yapacağınız görüşmede Dağlık Karabağ gündeminizde olacak mı?” sorusunu yöneltti.


Bunun üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Geçen gidişimde Dağlık Karabağ’ı konuşmuştuk ve bununla ilgili olarak sayın Putin elinden gelen ne varsa onu yapmaya gayret ettiğini söylemişti. Ben 5 reyon meselesinde daha hassas olmalarını ve - çünkü artık süre neredeyse 30 yıla doğru gidiyor. Artık bu işi yine bu bölgede çözecek güç Rusya’dır- bu konuda Sayın Putin’e hassasiyetinizi özellikle bekliyorum demiştim. Bugün de yine 3’lü bir görüşme olduğu için fırsat bulmam halinde tekrar gündeme getiririm. Çünkü Dağlık Karabağ meselesi bizim de hususi meselemizdir” şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara 31 Mart Yerel Seçimlerine özel Ankara ve İstanbul’da basın merkezleri kuracak Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimlerini takip etmek isteyen ulusal ve uluslararası basın mensuplarına yönelik Ankara ve İstanbul’da “Basın Merkezi” kurulacak. 31 Mart tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler Genel Seçimlerinin Türkiye’nin yanı sıra uluslararası kamuoyunda da ilgi ile takip edilmesi bekleniyor. Başkanlık tarafından kurulacak basın merkezleri ile ulusal ve uluslararası basın mensuplarının seçime ilişkin gelişmeleri sağlıklı ve hızlı bir şekilde takip etmelerine katkı sunmak amaçlanıyor. Basın merkezleri gün boyunca, ulusal ve yerleşik uluslararası basın mensupları ile seçimleri izlemek üzere yurt dışından gelen uluslararası basın mensuplarının kullanımına açık olarak hizmet verecek. Basın mensuplarına seçim sonuçlarını anlık takip etme imkanının yanı sıra teknik altyapı, simültane tercüme ve canlı yayın imkânı sunulacak. Gün boyunca akademisyenler, kanaat önderleri, kamu kurum temsilcileri tarafından da ziyaret edilecek basın merkezlerinde, ulusal ve uluslararası basın mensupları konuklarla röportajlar yapabilecek. Öte yandan, basın merkezlerinde, Türkiye’nin geçmişten günümüze çok partili siyasi hayatı, demokrasi ve seçim tecrübeleri, seçim kampanyalarına ilişkin fotoğraf ve görüntüleri içeren “Türkiye’nin Seçim Tarihi ve Demokrasi Tecrübesi” temalı sergi yer alacak. Basın merkezleri 31 Mart Pazar günü saat 14.00’ten itibaren basın mensuplarının hizmetine açık olacak. Seçim basın merkezleri Ankara’da Point Hotel Ankara, İstanbul’da ise The Marmara Taksim Hotelde kurulacak.