EKONOMİ - 18 Şubat 2018 Pazar 12:26

‘Dijital Anadolu’ projesi 1 Mart’ta start alacak

A
A
A
‘Dijital Anadolu’ projesi 1 Mart’ta start alacak

TÜRKONFED, Anadolu’da üretime odaklanmış sektörlerin günümüzde büyük bir hızla yaşanan dijital dönüşüme entegre olabilmesini sağlamak ve bu sektörlerin dijitalleşmesi sürecine katkıda bulunabilmek amacıyla, Türkiye İş Bankası’nın desteğiyle ‘Dijital Anadolı’ projesini başlattı.

TÜRKONFED, Anadolu’da üretime odaklanmış sektörlerin günümüzde büyük bir hızla yaşanan dijital dönüşüme entegre olabilmesini sağlamak ve bu sektörlerin dijitalleşmesi sürecine katkıda bulunabilmek amacıyla, Türkiye İş Bankası’nın desteğiyle ‘Dijital Anadolı’ projesini başlattı.


Bölgelerarası gelişmişlik farkının azaltılması ve sürdürülebilir kalkınmada KOBİ odaklı politikaların uygulanmasıyla ilgili faaliyetler yürüten Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED), Türkiye İş Bankası işbirliğiyle yeni bir proje başlatıyor. KOBİ’lerin dijitalleşme sürecine yardımcı olmak, Dijitalleşmenin Liderleri’ni Anadolu ile buluşturmak ve farkındalık oluşturmak amacıyla ‘Dijital Anadolu’ adıyla başlatılan proje, sanayinin ve üretimin dijitalleşmesi sürecinde üreticilere destek olmayı hedefliyor.


‘Dijital Anadolu’ adıyla ilk olarak 1 Mart’ta Antalya’dan başlatılacak projeyle; 5 ayrı ilde, ilin öne çıkmış sektörleriyle ilgili seminerler düzenlenecek, yaşanan teknolojik değişim ve atılması gereken adımlar tartışılacak ve proje sonunda açıklanacak raporla çözüm önerileri sunulacak.


TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Tarkan Kadooğlu ve Türkiye İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı Şahismail Şimşek ev sahipliğinde gerçekleştirilecek Dijital Anadolu etkinlikleri, konusunda uzman dijital liderlerin de KOBİ’lerle bir araya gelmesini sağlayacak.


MEF Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Erhan Erkut, Bankalar Arası Kart Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Soner Canko, Microsoft Ortadoğu Sorumlusu Mehmet Üner, Fujitsu Kanal Satış Direktörü Emin Çalıklı, E-Ticaret Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Ümit Öncel gibi isimler KOBİ’lere dijitalleşme süreçlerinde dijital dönüşümü ve oluşturduğu yeni araçların iş yapma süreçlerini nasıl kolaylaştırdığını aktaracak.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Van Van YYÜ’de TÜBİTAK sergisi Van Yüzüncü Yıl Üniversite ev sahipliğinde TÜBİTAK 18. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Van Bölge Yarışması’nın sergi açılışı yapıldı. TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı tarafından düzenlenen 18. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması kapsamında gerçekleştirilen bölge sergisi açılış töreni; Ağrı, Batman, Bitlis, Hakkâri, Muş, Siirt, Şırnak ve Van illerinin katılımıyla yapıldı. 3 bin 915 başvuru sayısıyla Türkiye’deki 12 bölge arasında en çok başvuru sayısına sahip Van bölgesinde gerekli değerlendirmeler sonucunda bölge sergisine katılmaya hak kazanan 105 proje, jüri değerlendirmenin ardından birinci gelenler ülke finalinde gönderilecek. Program açılışında konuşan TÜBİTAK Van Bölge Koordinatörü Doç. Dr. Hayati Çavuş, bölge sergisinin öğrencilerin projelerini daha ayrıntılı ortaya koyma, sunma ve jüri üyeleri önünde savunması için gerçekleştirilen bir organizasyon olduğunu belirtti. Çavuş, “Bölge sergisi esnasında projeler, jüri üyeleri tarafından bir kez daha sözlü ve uygulamalı olarak değerlendirilecek ve daha sonra yapılacak ülke finalinde bölgeyi temsil edecek projeler belirlenecek. Yarışmanın gerçekleştirilmesinde Van Yüzüncü Yıl Üniversitesine katkı ve desteklerinden dolayı çok teşekkür ederim” dedi. TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal’ın tebrik ve başarı temennilerine dair açılış mesajının da okunmasının ardından sergilenen projeleri tek tek inceleyerek öğrencilerden bilgi alan Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli ise, “Bu program, Van bölgesinde yer alan illerden ve okullardan öğrencilerin gelmeleri ve birbirleri ile tanışma, kaynaşma, arkadaşlıklar kurma, kültürel ve bilimsel pek çok paylaşımlarda ve kazanımlarda bulunma imkânı sağlıyor. Bölge sergisine davet edilen proje sahibi öğrencileri, öğretmenlerini ve ailelerini kutluyor, sağlamış oldukları her türlü desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum” ifadelerinde bulundu. Van YYÜ Mühendislik Fakültesi sergi salonunda düzenlenen 18. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Sergisinin 3 gün boyunca jüri üyelerinin yapacağı bilgilendirmenin ardından 25 Nisan Çarşamba günü ödül töreni ile son bulacağı belirtildi. Açılış törenine Rektör Prof. Dr. Hamdullah Şevli, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Şenay Baydaş ile Prof. Dr. Murat Kayri, TÜBİTAK Van Bölge Koordinatörü Doç. Dr. Hayati Çavuş, akademisyenler, Van İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, öğrenciler ve öğretmenler katıldı.