- 20 Haziran 2018 Çarşamba 16:52

Discover Blockchain, kullanıcılar için blockchain tabanlı güvenli ağ geliştirecek

A
A
A
Discover Blockchain, kullanıcılar için blockchain tabanlı güvenli ağ geliştirecek

Discover Blockchain, kullanıcıların güvenli bir şekilde çalışmasını ve bilgi alışverişinde bulunmasını sağlayacak blockchain (block zinciri) tabanlı bir ağ geliştirmeyi planladığını duyurdu.

Discover Blockchain, kullanıcıların güvenli bir şekilde çalışmasını ve bilgi alışverişinde bulunmasını sağlayacak blockchain (block zinciri) tabanlı bir ağ geliştirmeyi planladığını duyurdu.



Dijital öğrenme şirketi Discover Blockchain, kullanıcıların güvenli bir şekilde çalışmasını ve bilgi alışverişinde bulunmasını sağlayacak blockchain tabanlı bir ağ geliştirmeyi planladığını duyurdu. Şirketin, hem blockchain bilgisinin teorik olarak büyümesine hem de blockchain girişimlerinin uygulamalı gelişimine hizmet edecek yeterince esnek bir ekosistem oluşturmayı amaçladığı ifade edildi.



Yapılan açıklamada, e-öğrenmeyi ve işe alımları kolaylaştıran platformlar uzun zamandır piyasada yer aldığı, ancak kontrolün kullanıcının elinde olduğu, yalnızca araştırma, geliştirme, eğitim ve işe alıma odaklanan bir ekosistemi destekleyen tek elden bir platform bulunmadığı belirtildi. Discover Blockchain’in doğrulama algoritmasının, katılımı adil olarak ölçmek ve öğrencilerin servis sağlayıcılığa ilerlemesini sağlamaya çalıştığı yer olduğu aktarıldı. Türkiye’de de blockhain teknolojisine ilginin her geçen gün arttığı, bu sebeple içerisinde Bankacılık Düzenleme Denetleme Kurumu, Sermaye Piyasası Kurulu, Hazine Müsteşarlığı ve Maliye Bakanlığı’nın yer aldığı bir blockhain çalışma grubu oluşturulduğu, bu sayede blockchain teknolojilerinin çok kısa sürede bankalar tarafından kullanılacağı öngörüldüğü ifade edildi.



’’Blockchain teknolojisi sadece finansla sınırlı değil’’


Discover Blockchain’in kurucusu ve CEO’su Melissa Yacoub, ’’Blockhain teknolojisi sadece finansla sınırlı değil. Her sektörde devrim oluşturmada umut vaat etmektedir. Ağ katılımcıları arasında belirli bir güvene ihtiyaç duymadan, ağ kullanıcılarının bilgi, uzmanlık ve izinleri güvenli ve kolay bir şekilde değiş tokuş etmesini sağlıyor. İçerik oluşturucular, eğitimciler, öğrenciler, API geliştiricileri ve moderatörler gibi farklı gruplar arasındaki bağlantıyı kolaylaştırmayı amaçlıyor. Herkese yönelik esnek bir deneyime inanıyoruz, deneyimli bir profesyonel bile daha genç bir geliştiriciden ek beceriler öğrenebilir. Blockchain endüstrisindeki dinamikleri değiştirecek bir pazar ve eğitim platformu da dahil olmak üzere şeffaf ve adil bir ağ oluşturduk’’ dedi.



Yacoub, sözlerini şöyle sonlandırdı: ’’Dünyanın blockchaine olan bağlılığı göz önüne alındığında, birkaç üniversite ve meslek örgütünün blockchain programları sunmaya başladığını görüyoruz. Şirketimiz, teknolojinin anlayışlarını ve uygulanmasını genişletmek isteyen bireylerin, liderlerin eğitim ve profesyonel ihtiyaçlarına katılarak bilgi boşluğunu doldurmayı amaçlayan bir kolaylaştırıcı olabilir. Bu şekilde bölgede bu platformu tanıtmaktan dolayı çok heyecanlıyız’’.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan Dağlarda çiriş otu bereketi Doğu Anadolu Bölgesinde ve Erzincan’da bu günlerde çarşı pazarda sıkça görülen çiriş otu dağlarda yaban hayvanlarının da ilgisini çekiyor. Bahar ayları ile birlikte Erzincan’ın yüksek kesimlerinde ortaya çıkan çiriş otu vatandaşlar tarafından toplanmaya başlandı. Munzur Dağlarında yerli ve yabancı birçok kişiye rehberlik yapan Murat Aydemir, yaptığı gözlemlerde dağ keçilerinin de çirişi yediğini ifade etti. Dağlarda doğal olarak yetişen çirişten birçok yemek yapıldığını anlatan Aydemir, çirişten yapılan turşunun ayrı bir lezzet olduğunu söyledi. İnsanlar yüzyıllardır yaşamın neredeyse her alanında bitkilerden faydalanıyor. Bazı bitkiler tıbbi faydaları sebebiyle sağlık alanında kullanılırken bazı bitkiler besin bazıları ise boya ya da süs bitkileri olarak kullanılıyor. Çiriş otu da bu bitkilerden bir tanesi. Latincede Asphodelus aestivus L. olarak bilinen ve Zambakgiller familyasına ait olan çiriş otu, çoğu bölgede güllük, dağ pırasası, kirkiş otu, sarı zambak, yabani pırasa ve yeling otu olarak biliniyor. Toplumun büyük bir kısmı bazı hastalıkların tedavisinde tıbbi bitkilere başvuruyor. Bitkisel tedavi yöntemlerinin yan etkilerinin olmadığı ya da daha az olduğu düşünülmesi buna büyük bir etken olarak gösteriliyor. Çiriş otu da bölgede halkın tercih edilen bitkilerin başında yer alır. Çirişten birçok yemek yapılıyor Meryem Badayman, Ekin Dinçel ve Ayla Ünver Alçay tarafından yapılan bir araştırmada çirişin; yabani bir ot olup yenilebilmesinin yanında vitamin, antioksidan, lif ve mineral içerikleri ile vücudu besleyen özelliğe sahip olması sebebiyle yaygın olarak tüketildiği belirtildi. Çiriş otu, Afrika, Arap ülkeleri, Türkiye, Mısır ve Avrupa’nın bazı bölgelerinde görülen bir bitki türü. Türkiye’de Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu, İç Anadolu Ege ve Akdeniz bölgelerinde yetişiyor. Çiriş otu genel olarak zararsız ve faydaları ile ön planda olan bir bitki olarak biliniyor. Bunun yanında çirişin yaprakları henüz tazeyken de yenilebiliyor. Ayrıca çirişten çorba ve birçok yemek de yapılıyor. Haşlandıktan sonra yumurta ile kavrulması ya da peynirle de karıştırılarak yufka ekmek içinde yeniliyor. Ayrıca kaşila diye adlandırılan bir yemeği de yapılıyor. Sevilen yemeklerden biri olan kaşila, çirişin kaynatılıp, içerisine bulgur katılarak, katılaşıncaya kadar pişirilmesiyle yapılıyor. Katılaştıktan sonra içi çukurlaştırılarak yağ dökülüp ve servis edilip yeniliyor.