POLİTİKA - 16 Nisan 2018 Pazartesi 16:05

Diyaret İşleri Başkanı Erbaş: "FETÖ terör örgütü, dine hizmet kisvesi altında yayılan dış güdümlü bir yapıdır"

A
A
A
Diyaret İşleri Başkanı Erbaş: "FETÖ terör örgütü, dine hizmet kisvesi altında yayılan dış güdümlü bir yapıdır"

Diyanet İşleri Başkanı Prof.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, FETÖ’nün terör örgütü, dine hizmet kisvesi altında yayılan dış güdümlü bir yapı olduğunu belirterek, "İslam’ın bütün değerlerini karanlık ve süfli emellerine alet eden, itikadi, ameli ve ahlaki bir sapma hareketidir" dedi.


Dünya Müslüman Azınlıklar Zirvesi Dolmabahçe Sarayı’nda gerçekleştirilen açılış töreniyle başladı. Zirvenin açılışına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım’ın yanı sıra Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş katıldı.


Dünya Müslüman Azınlıklar Zirvesi’nin açılış törenine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan’ın yanı sıra çok sayıda din adamı katıldı.


Zirvenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, "İslam dünyası da savaşlar, işgaller, şiddet ve yoksulluk altında zor ve sıkıntılı süreçlerden geçmektedir. İslam coğrafyasının Gazze, Doğu Guta, Şam, San’a, Kabil, Trablus, Mogadişu, Myanmar gibi şehirlerinden bugün acı ve gözyaşı içerisinde feryatlar yükselmektedir. Önemle vurgulamak isterim ki son iki asırdır İslam coğrafyasında etnik kimlikler, mezhep ve meşrep farklılığı üzerinden fitne ve tefrika üretilerek ümmetin kardeşlik, birlik ve beraberlik şuuru zayıflatılmaya çalışılmaktadır. Bir yandan terör ve şiddet diğer yandan fakirlik ve cehalet Müslüman dünyanın büyük çoğunluğunu etkileyen temel sorunlar olmaya devam etmektedir. Azınlık olarak varlığını sürdüren kardeşlerimizin durumu ise bazı ülkelerde daha da hassas bir hale gelebilmektedir’’ ifadelerini kullandı.


FETÖ’nün dine hizmet kisvesi altında dış güdümlü bir yapı olduğunu hatırlatan Erbaş, ’’Ülkemizin birliğini ve bütünlüğünü hedef alan, yüce milletimizin istiklaline ve istikbaline kurşun sıkan FETÖ terör örgütünden de bahsetmek istiyorum. 15 Temmuz 2016 gecesinde yaşadığımız hain darbe girişimini gerçekleştiren FETÖ terör örgütü, dine hizmet kisvesi altında yayılan dış güdümlü bir yapı olup, İslam’ın bütün değerlerini karanlık ve süfli emellerine alet eden, itikadi, ameli ve ahlaki bir sapma hareketidir. Bilindiği gibi Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde milletimiz bu terör örgütünün hain darbe girişimini tüm dünyaya örnek olacak şekilde cesur ve şanlı bir direnişle bertaraf etmiş; dinine, vatanına, milletine, özgürlüğüne ve hukuk düzenine sahip çıkmış; 251 şehidimiz ve 2196 gazimiz bu kalkışmanın derin izleri olarak tarihe geçmiştir’’ şeklinde konuştu.


FETÖ’nün gerçek yüzünü göstermek için elbirliğiyle mücadele edilmesi gerektiğini vurgulayan Erbaş, ’’Biliyoruz ki, FETÖ üyeleri, sizlerin de iyi niyetini istismar ederek kapınızı çaldılar, dini görünümlü eğitim faaliyetleri organize ederek okullar açtılar, üniversiteler kurdular. Sizler, haklı olarak milletimize karşı beslediğiniz samimi sevgiyi ve güveni onlara da gösterdiniz. Zira tarih boyunca, her türlü dünyevi, siyasi ve ekonomik çıkarını din perdesi arkasına saklayarak İslam’ı istismar eden böyle bir örgüte bizler gibi sizler de karşılaşmamıştınız. Ancak 15 Temmuz bir dönüm noktası olmuştur. Artık FETÖ’nün bir ihanet projesi olduğunun sizler tarafından da anlaşılması, hepimiz için büyük bir belanın defedilmesi anlamına gelmektedir. Zira bu hain terör örgütü güçlü ve zenginleri, fakirlere; gayri Müslimleri de Müslümanlara tercih etmiştir. Çocuklarımızın akıl ve iradelerini esir almış, onları ülkesine ve ailesine bağlı iyi birer Müslüman şahsiyet olarak eğitmeleri gerekirken, örgüte militan haline getirerek millet ve ümmet ülküsünden uzaklaştırmıştır. Netice itibariyle hala çevrenizde bu terör örgütünün İslam’a ve Müslümanlara verdiği zararı görmeyen veya göremeyenler varsa, hain din istismarcılarının gerçek yüzünü onlara göstermek için mücadelemizi hep birlikte sürdürmeliyiz’’ diyerek ortak mücadelenin önemini belirtti.


Dünya Müslüman Azınlıklar Zirvesi, ‘’Temel Sorunlar, Çözüm Önerileri ve İşbirliği İmkanları’’ doğrultusunda gerçekleştirilerek 3 gün sürecek. 19 Nisan’a kadar devam edecek olan zirvede dünyanın çeşitli noktalarından gelen temsilciler bir araya gelerek sorunlar ve çözüm önerileri üzerinde çalışacak.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun Öğrencilere Vezirköprü ormanlarında eğitim SAMSUN (İHA) – Samsun’un Vezirköprü ilçesinde öğrenciler, arazi tatbikatı uygulamaları dersini ormanda aldı. Vezirköprü Meslek Yüksek Okulu Ormancılık ve Orman Ürünleri Programı öğrencileri, arazi tatbikatı uygulamaları dersi kapsamında Vezirköprü Orman İşletme Müdürlüğünü ziyaret etti. Vezirköprü Orman İşletme Müdürlüğü İşletme Şefi Oğuzhan Cindoruk tarafından orman yangınları hakkında bilgi alan öğrencilere yangınlarında kullanılan ekipmanlar tanıtıldı. Orman sahalarında incelemede bulunan öğrenciler, Şahinkaya İşletme Şefi Ahmet Çelik tarafından orman zararlarına karşı kullanılan biyolojik ve biyoteknik mücadeleler hakkında bilgilendirildi. Dümrek İşletme Şefi M. Musab Parlak tarafından tohum bahçesi, yangın emniyet ve yangınlarda kullanılan havuzlar hakkında bilgi alan öğrenciler daha sonra Dümrek Yangın Gözetleme Kulesine giderek İşletme Şefi Ekin Akçay’dan da gözetleme kulesinde 7/24 yapılan gözetlemeler ve yangınlarda ilk müdahalenin önemi dersini aldılar. Vezirköprü merkez deposunda depo şefi Mine Çoruh tarafından depo işleri hakkında depolarda tutulan defterler, gelen orman emvallerini işleyişi hakkında bilgiler verdi. Arazi uygulamasına Ormancılık ve Orman Ürünleri Öğretim Görevlisi Dr. Cemile Çakır, Vezirköprü Orman İşletme Müdür Yardımcısı Ali Sürmen, Vezirköprü Orman İşletme Şefleri ve öğrenciler katıldı.
İstanbul Trendyol Süper Lig: Beşiktaş: 1 - MKE Ankaragücü: 0 (İlk yarı) Trendyol Süper Lig’in 33. haftasında Beşiktaş, sahasında MKE Ankaragücü ile karşılaşıyor. Müsabakanın ilk yarısı siyah-beyazlıların 1-0 üstünlüğü ile tamamlandı. Maçtan dakikalar (İlk yarı) 10. dakikada Muçi’nin pasında Milot Rashica’nın ceza sahasına girdikten sonra sol çaprazdan yaptığı vuruşta top uzak kale direğinin dibinden auta gitti. 13. dakikada Rashica’nın sol taraftan ortasında Ankaragücü savunmasında Kazımcan’ın ters kafa vuruşunda meşin yuvarlak kale direğine çarparak kornere gitti. 18. dakikada Rashica’nın pasında topla buluşan Gedson, bekletmeden pasını Muçi’ye verdi. Bu oyuncunun ceza yayı içerisinden vuruşunda top kaleci Bahadır’ın solundan filelerle buluştu. 1-0 22. dakikada Gedson’un ceza yayı gerisinden sert vuruşunda kaleci Bahadır sol köşeye gelen topu kornere çeldi. 39. dakikada Morutan’ın sağ taraftan ceza sahasına girdikten sonra yaptığı ortada kaleye yönelen top önce üst direğe çarptı ardından kaleci Ersin meşin yuvarlağı uzaklaştırdı. Pozisyonu devamında kale önünde Efkan’ın kafa vuruşunu Svensson uzaklaştırdı. Hakemler: Bahattin Şimşek, Esat Sancaktar, Yusuf Bozdoğan Beşiktaş: Ersin Destanoğlu, Svensson, Worrall, Necip Uysal, Emrecan Terzi (Tayyip Talha Sanuç dk. 44), Gedson, Al Musrati, Ghezzall, Muçi, Rashica, Muleka Yedekler: Utku Yuvakuran, Cenk Tosun, Vincent Aboubakar, Daniel Amartey, Emrecan Uzunhan, Alex Chamberlain, Demir Ege Tıknaz, Fahri Kerem Ay, Mustafa Erhan Hekimoğlu Teknik Sorumlu: Serdar Topraktepe MKE Ankaragücü: Bahadır Han Güngördü, Kitsiou, Radakovic, Mujakic, Kazımcan Karataş, Kaan Güneren, Tolga Ciğerci, Morutan, Efkan Bekiroğlu, Bassogog, Sowe Yedekler: Ertaç Özbir, Atakan Çankaya, Chatzigiovanis, Pedrinho, Saponara, Flips, Arda Ünyay, Cephas, Macheda, Mert Çetin Teknik Sorumlu: Halil Cihan Ünal Gol: Ernest Muçi (dk. 18) (Beşiktaş) Sarı kart: Jonas Svensson (Beşiktaş)