SAĞLIK - 25 Mayıs 2018 Cuma 13:38

Dr. Vecdi Bayramoğlu: ’’Elleriniz ameliyatsız gençleşsin’’

A
A
A
Dr. Vecdi Bayramoğlu: ’’Elleriniz ameliyatsız gençleşsin’’

Estetik Dr.

Estetik Dr. Vecdi Bayramoğlu, yaşlanma belirtilerini en çok gösteren organlarımızdan biri olan ellerimizi de ameliyatsız gençleştirip eski görüntüsüne kavuşturmanın yolu mevcut olduğunu söyledi.


Clinicpark Estetik Dr. Vecdi Bayramoğlu yaptığı açıklamada, “Ellerimiz çevresel faktörlere ve yaşlanmaya bağlı olarak zaman içerisinde çeşitli etkilere maruz kalırlar. Bu etkiler genetik ve çevresel faktorlere göre değişse de temelde lekelenme, elastikiyet kaybı ya da tam tersi aşırı kuruma gibi sonuçları doğurur. Cerrahi olmayan yöntemlerle bu sonuçlara müdahale edilerek el bölgesinde hasta tarafından arzu edilen sağlıklı görünümün sağlanması amaçlanır. El gençleştirmede temel yöntem ise Saf Hyaluronik Asit Enjeksiyonları ve dolgu tedavileridir” diye konuştu.


Ameliyatsız el gençleştirme, kullandığı yöntemler açısından hastanın arzu ettiği estetiği sağlamayı amaçlayan ve cerrahi teknikler içermeyen yöntemler olduğunu kaydeden Estetik Dr. Vecdi Bayramoğlu, “Bu yöntemlerin hasta üzerinde uygulanmasıyla el bölgesinde meydana gelen çukurlaşmalar, şekil bozuklukları, elastikiyet kaybı ve deride aşırı gerginlik ile lekelenme gibi sorunlar ortadan kaldırılması hedeflenir. Uygulamalar genelde lokal anestezi altında uygulanan tedavileri barındırır.


Çeşitli sebeplerle erken yaşta el estetiğini kaybeden hastalara da bu operasyonun uygulanması mümkündür. Ekstrem bir durum olmadıkça el gençleştirme uygulamaları 20 yaşın altında bulunan hastalara yapılmaz. Ancak uzman doktorun uygun görmesi durumunda bu yaş grubu da operasyona dahil edilebilir” diye konuştu.


Ameliyatsız el gençleştirme yöntemlerinin uygulamaları günden güne arttığını belirten Estetik Dr. Vecdi Bayramoğlu, “Ameliyatsız el gençleştirme yöntemlerinin üç uygulaması mevcuttur. Bunlardan ilki olan krem ve doğal kür tedavileri genelde sonuçların gecikmesini sağlamakta; diğer iki yöntem ise ortaya çıkan sonuçları ortadan kaldırmaktadır. Bunlardan birincisi el derisinde meydana gelen sarkmaların ve tam tersi olarak adlandırılabilecek gerginliklerin çözümünde kullanılan fraksiyonel lazer tedavileridir. İkinci yöntem ise hacim kayıplarının ortadan kaldırılarak el bölgesine dolgun bir görünüm kazandırmaya yarayan dolgu tedavileridir.


Ameliyatsız el gençleştirme işleminin avantajları nedir? bunu anlatacak olursak; Cerrahi yöntemler yerine arzu ettiği estetiği sağlamak amacıyla el gençleştirme operasyonuna özel avantajlar sağlar iken bazıları da estetik operasyonların doğasında vardır.” şeklinde konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Öğrencisini zorbalık yaptığı gerekçesiyle uyaran öğretmene veliden şiddet: O anlar kamerada Sarıyer’de bir okulda iddiaya göre, yaşıtlarına zorbalık yaptığı gerekçesiyle öğrencisini uyaran öğretmen, öğrencinin babası tarafından okulda şiddete uğradı. Şiddet uygulayan veli polis ekipleri tarafından gözaltına alınırken, şahsın öğretmene yumruk attığı anlar güvenlik kamerası tarafından kaydedildi. Olay, Sarıyer Prof. Ali Kemal Yiğitoğlu Ortaokulu’nda meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, okulda görev alan öğretmen Necla Ö. akran zorbalığı yapan bir öğrencisini uyardı. Uyarı üzerine öğrencinin "Bana nasıl davranacağınızı öğreneceksiniz" diyerek öğretmeni tehdit ettiği öğretmenin ise, "Evladım ben senin öğretmeninim. Bu nasıl bir üslup?" diyerek uyardığı ileri sürüldü. Öğretmen Necla Ö., daha sonra öğrencinin babası Ali Ç.’yi okula çağırdı. Daha önce de okul öğretmenleri ve yöneticileri ile de tartışarak sorun çıkardığı ileri sürülen Ali Ç., okul koridorunda gördüğü öğretmen Nazlı Ö.’yü yumruk atarak yaraladı. Öğretmen aldığı darbe sonucu yaralanarak hastaneye kaldırılırken iş göremezlik raporu verildiği öğrenildi. Polis ekipleri ise konuya ilişkin çalışma başlatırken veli Ali Ç.’yi yakalayarak gözaltına aldı. Öte yandan öğrencinin de benzer nedenlerden dolayı ara dönemde bulunduğu okula nakli yapıldığı ileri sürülürken öğretmenin darp edildiği anlar güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi.
Bingöl Bingöl’de asayiş şube müdürlüğü nisan ayı faaliyetlerini açıkladı Bingöl’de İl Emniyet Müdürlüğü, asayiş şube ekiplerinin nisan ayı içerisinde yaptığı faaliyetlerini açıkladı. Açıklamada kesinleşmiş hapis cezası bulunan 2 şahsın tutuklandığı belirtildi. Bingöl İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Son 1 yıl içerisinde silahlı yaralama, silahlı tehdit, oto kurşunlama, yağma, 6136 sayılı kanuna muhalefet, mala zarar verme, genel güvenliği kasten güvenliği tehlikeye sokma olaylarına karışan ayrıca birden fazla kişi tarafından birlikte silahla tehdit, kasten yaralama suçlarından 8 ay 22 gün kesinleşmiş hapis cezası ile ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma veya taşıma veya bulundurma suçlarından aranan şüpheli şahıs ruhsatsız tabanca ve tabancaya ait 17 (on yedi) adet fişek ile birlikte yakalanarak adli makamlarca tutuklanmıştır. 9 Nisan 2024 günü ilimiz şehit Mustafa Gündoğdu Mahallesi insaf sokak üzerinde meydana gelen silahla yaralama ve ilimiz Yenimahalle gümüş sokak üzerinde meydana gelen kasten yaralama, tehdit, hakaret, mala zarar verme, 6136 sayılı kanuna muhalefet olaylarının faili olan şüpheli şahıslar yakalanarak adli tahkikata başlanmıştır. Yine hakkında toplam 22 yıl 5 ay kesinleşmiş hapis cezası ve aranma kaydı olan 1 şahıs yakalanmış, adli işlemlerinin akabinde tutuklanarak cezaevine teslim edilmiştir” denildi.