GENEL - 14 Mart 2018 Çarşamba 12:28

Eyüpsultan’da Tıp Bayramı kutlandı

A
A
A
Eyüpsultan’da Tıp Bayramı kutlandı

Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın, Tıp Bayramı dolayısıyla düzenlenen kutlama programında sağlık çalışanlarının bayramını kutladı.

Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın, Tıp Bayramı dolayısıyla düzenlenen kutlama programında sağlık çalışanlarının bayramını kutladı.


14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle, Eyüpsultan Belediyesinin katkılarıyla, Eyüpsultan İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından bir kutlama programı düzenlendi.


Eyüpsultan Kültür ve Sanat Merkezi’nde (EKSM)düzenlenen programa Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın ile birlikte Eyüpsultan Kaymakamı Abdullah Dölek, Eyüpsultan İlçe Sağlık Müdürü Dr. Muhammed Atak, Bezmialem Vakıf Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Belce, Eyüpsultan İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Koçyiğit, Eyüpsultan Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Selattin Temiz, ilçede sağlık kurumlarında görev yapan doktorlar, sağlık personeli ve muhtarlar katıldı.


Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından Çanakkale’de cephede canlarını hiçe sayarak vatan savunması için savaşan ve cephe gerisinde sağlık hizmeti veren sağlıkçıların anlatıldığı sinevizyon gösterimi yapıldı.



“Tıp bayramınızı kutluyorum”


Başkan Remzi Aydın programda yaptığı konuşmada; esasında Tıp Bayramının, sağlık çalışanlarının, Türk tıbbının senenin 365 günü aynı hassasiyetle ele alınması gereken bir konu olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi; “Bir farkındalık oluşturmak adına aslında böyle özel günlerin olması da çok da reddedilecek bir şey olmadığını düşünüyorum. Doktorlarımız, sağlık çalışanlarımız, onların sorunları, mesleki gelişimleri gibi konular çok önemli konular. Bu vesileyle Tıp Bayramınızı kutluyorum.”



“İnanılmaz gelişim kaydettik”


Konuşmasında eski dönemlerde sağlık hizmetlerinin ne durumda olduğuna, vatandaşların hastanelerde yaşadıkları sorunlara da değinen Başkan Remzi Aydın şöyle devam etti;


“Özellikle son 10 yılda Türk Sağlık Sistemi’nin, Harvard Üniversitesi’nde tez konusu olacak kadar dikkat çekmesi mutlaka altı çizilmesi gereken bir husustur. Bugün artık geldiğimiz sistemlere kadar inanılmaz bir gelişim kaydettik. Sorunlarımız yok mu tabi ki var. Ama bunları da aşacağız, daha iyisini yapmaya çalışacağız”


Eyüpsultan Kaymakamı Abdullah Dölek ise yaptığı konuşmada tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı’nı kutlarken Dr. Muhammed Atak, sosyal belediyecilik anlamında yaptığı çalışmalar ve sağlık alanında verdiği hizmetlerden dolayı Başkan Aydın’a teşekkür etti.


Öte yandan EKSM fuaye alanında Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’nde tedavi gören hastaların el emeği eserlerinden oluşan bir de sergi açıldı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bolu Bolu’da 7. Uluslararası Koru Gebelik Doğum Lohusalık Kongresi düzenlendi Bolu’da "7. Uluslararası Koru Gebelik Doğum Lohusalık Kongresi" düzenlendi. Prof. Dr. Aydan Biri ve Prof. Dr. Fatma Deniz Sayıner modern doğum hekimliği ve ebelik hizmetleri açısından önemli bilgileri katılımcılara aktardı. Bolu Koru Otel’de geleneksel hale gelen Uluslararası Koru Gebelik Doğum Lohusalık Kongresi’nin 7’ncisi düzenlendi. Kongre’nin oluşturulmasında büyük payda sahibi olan Prof. Dr. Aydan Biri ve Prof. Dr. Deniz Sayıner’in öncülüğünde bir araya gelen doğum hekimlerinin yanı sıra perinatoloji uzmanları, ebeler, hemşireler, yenidoğan hekimleri ve doğuma katkı sağlayan birçok branş uzmanı da kongrede yerini aldı. Kongrede Türkiye’de ve dünyada modern doğum hekimliği ve ebelik hizmetleri açısından önemli bilgiler, araştırma sonuçları ve deneyimlerin paylaşıldığı bilimsel oturumlar yapıldı. 3 gün sürecek olan kongrede, doğuma yönelik kurslar ve bilgilendirme toplantıları yapılacak. “Doğum konusu birçok konuya göre az ilgi görüyor” Türkiye’de sadece doğumun ele alındığı en büyük bilimsel toplantı olma özelliğini taşıyan 7. Uluslararası Bolu Koru Gebelik, Doğum ve Lohusalık Kongresi’nin başkanlığını yürüten Prof. Dr. Aydan Biri, “Bu 7’ncisi olmakla birlikte en çok heyecan duyduğum kongre oldu. Her geçen yıl birbirini tekrar etmemek adına zaten çok geniş ve sonsuz olan bu kongrede bir kez daha sizinle olmaktan çok büyük keyif duyuyorum. Konumuz doğum ve içerisinde çok fazla bileşen var. Doğumsal birleşim ya da bir bebeği ilgilendiren bir süreç, toplumun esası temeli ve koruyucu sağlık bakımı. Kongrede çok fazla insanı bir araya getiriyoruz. Ama çok da zor oluyor bu kongreler. Daha önce de söylediğim bir şey var ana işimiz olan doğum, özellikle kadın doğum hekimlerinin polikliniklerinin yüzde 80’i doğum, ancak buna rağmen birçok konuya göre çok daha az ilgi görüyor. Bu yıl ben çok çünkü bu konu doğrultusunda doktor arkadaşlarımızın da ana konumuzun doğum olduğuna dair inancı arttı. Her ne kadar hala akademisyen arkadaşlarımızın ‘Doğum da moda oldu’ demesine rağmen mesleğe bakışımızın çarptırıldığı bir dönemdeyiz” dedi. “Bilginin olmadığı yerde güçten bahsedilemez” Bilimsel çalışmaların ışığında kendini yenileyen ebelere ihtiyaç olduğunu söyleyen Prof. Dr. Deniz Sayıner, “Eğitim bizim vazgeçilmezimiz olmalı. Çünkü en büyük güç bilgi gücüdür. Bilginin olmadığı yerde güçten bahsedilemez. Hiçbir silah, hiçbir teknoloji bilginin karşısında duramaz. O nedenle sürekli bilimsel çalışmaların ışığında kendini yenileyen ebelerin yetişmesine ve ebelere ihtiyaç duyduğumuzu söylemem lazım. Ve tabii ki böyle bir ebeliği dizayn etmek için de birlik olmaya ihtiyaç vardır. Kurucu üyelerinden biri olmaktan onur duyduğum, gerçekten birlikte yürümekten gurur duyduğum yol arkadaşlarımın olduğu Anadolu Ebeler Derneği. Bu dernekle birlikte örgütlenmek, mesleğine sahip çıkmak mesleki örgütün içinde olmak son derece önemli” diye konuştu.