GENEL - 20 Eylül 2017 Çarşamba 12:06

FETÖ’nün para transferine ’cep harçlığı’ kılıfı

A
A
A
FETÖ’nün para transferine ’cep harçlığı’ kılıfı

Fetullahçı Terör Örgütü’nün ele başı Fetullah Gülen’in, yurt dışına kaçamayan bazı örgüt üyelerine şifreli olarak uyarı gönderdiği, yakalanmamak için camilere gitmemelerini istediği öğrenildi.

Fetullahçı Terör Örgütü’nün ele başı Fetullah Gülen’in, yurt dışına kaçamayan bazı örgüt üyelerine şifreli olarak uyarı gönderdiği, yakalanmamak için camilere gitmemelerini istediği öğrenildi. Gülen’in yakalananların itirafçı olmaları halinde de ifşa olmuş bilgileri paylaşmaları yönünde talimat verdiği ortaya çıktı. Türkiye’de finans kaynağı kalmayan örgütün, tutuklu bazı örgüt üyelerini maaşa bağladığı ve onlara parayı yurt dışından öğrenci ve turistler aracılığı ile ’cep harçlığı’ olarak gönderdiği tespit edildi.


FETÖ’nün Türkiye’den kaçıramadığı örgüt üyelerine, yakalanmamaları için sürekli değiştirdikleri özel haber kanalından talimatlar vermeye devam ettiği istihbarat raporlarına yansıdı. Teröristlerinin yakalanmaları halinde itirafçı olmaları konusunda korku yaşayan örgütün ele başı Gülen’in, yurt dışındaki üst düzey yöneticileri aracıyla bazı özel kanallardan şifreli mesaj gönderdiği belirlendi.



“Yakalanmamak için camiye ibadete gitmeyin ”


Şifreli bir kanaldan ’abilerin ve ablaların dikkatine’ başlıklı mesajda “Gaybubette (gizlenme, saklanma) olanlar, arama, yakalama, gıyabi tutuklama, daimi arama, Bylock, 2014 sonrası Bank Asya hesap hareketliliği, mahrem imam durumda bulunan hiçbir arkadaş hissi davranıp yollara düşmesin. Özellikle ağabeyler, cuma namazı gibi cemaatle eda edilen yerlere ve GBT sorgulamasına maruz kalabilecekleri toplu mekanlara ibadet için dahi olsa gitmesinler” mesajını yayınladığı ortaya çıktı.



"İfşa edilmiş bilgilerle itirafçı olun"


Öte yandan, örgütün yine bazı mesajlarında, yakalanan örgüt üyelerinin kendilerinin feraha ermeleri için “etnik pişmanlık” tan faydalanarak, ifşa olmuş bilgilerden kod isim vererek anlatmaları yönünde talimat verdiği edinilen bilgiler arasında yer aldı.



Öğrenci ve turistler üzerinden para transferi


FETÖ’nün Türkiye’deki finans kaynaklarını tamamen yitirmesiyle, çareyi para transferinde kurye yerine yurt dışından Türkiye’ye gelen öğrenciler ve turistler üzerinden ’cep harçlığı’ kılıfı adı altında gerçekleştirdiği de istihbarat ekipleri tarafından tespit edildi.


15 Temmuz hain darbe girişimi sonrası kirli oyunları bir bir deşifre olan FETÖ’nün daha önce Türkiye’den toplanan paraları kuryelerle yurt dışına transfer ederken, şimdi ise yurt dışından kendi adamlarını elinde tutmak için Türkiye’ye para sokmaya çalıştığı belirlendi. Bunun için örgütün farklı yöntemlere başvurduğu, bunlardan birinin de kendileri ile bağlantılı yurt dışındaki öğrenci ve turistler olduğu belirlendi.


KHK ile işten çıkartılan ve cezaevine konulan örgüt üyelerinin ailelerinden bazılarını aylık maaşa bağladığı tespit edilen örgütün, öğrenci ve turistler aracılığı ile ülkeye soktuğu 10 bin Euro altındaki paralarla bunu yapmaya çalıştığı tespit edildi.


ABD, Almanya ve Danimarka gibi ülkelerde bulunan örgüt elemanlarının, Türkiye’ye girişte 10 bin Euro sınırına takılmamak için 9 bin 900 Euro’yla gönderdikleri ortaya çıktı. İstihbarat ekiplerinin bu tespitinin ardından, güvenlik güçleri örgütün, yurt dışından gelen küçük miktarlarının önünü kesmek için de çalışma yapmaya başladı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul 59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu yarın Antalya’da başlayacak 59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu yarın Antalya-Antalya etabıyla başlayacak. Dünyaca ünlü yarışmacılara ev sahipliği yapacak organizasyon 28 Nisan’da İstanbul-İstanbul etabıyla Sultanahmet Meydanı’nda sona erecek. Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın destekleriyle Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu 59. yılında 21-28 Nisan 2024 tarihleri arasında düzenlenecek. Antalya’dan başlayacak yarış, Kemer, Kaş, Fethiye, Marmaris, Bodrum, Kuşadası, Manisa ve Çeşme’den geçerek İzmir’e gelecek. Buradan İstanbul’a taşınan profesyonel bisikletçiler, finişi Sultanahmet Meydanı’nda yapacak. 14 ülkeden 25 takım, 175 bisikletçi yarışacak Türkiye’nin en büyük projelerinden biri olan 59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu, Antalya’dan Kemer ve Kaş’a, Fethiye’den, Marmaris’e, Bodrum’dan Kuşadası’na, Manisa’dan (Spil Dağı), Çeşme ve İzmir’e uzanan parkuruyla son olarak İstanbul etabıyla son bulacak. 14 ülkeden 25 takım, 175 bisikletçi yaklaşık 2 bin kişilik dev organizasyonda kıyasıya yarışacak. 1963 yılında Marmara Turu olarak başlayan, 1965 yılında uluslararası nitelik kazanarak 1966 yılından itibaren Cumhurbaşkanlığı himayelerine alınan, Türk bisikletinin gelişimine katkı sağlayan ve dünya bisikletinde önemli bir yeri ve marka değeri olan Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu, dünyaca ünlü bisiklet takımlarını Türkiye’nin doğal ve tarihi güzellikleri içinde ağırlayacak. Organizasyon 13 dilde 700 milyon haneye ulaşacak Dünyaca ünlü takımlara ve bisikletçilere ev sahipliği yapacak 8 etaplı organizasyonda, bisikletçiler Antalya’dan İstanbul’a 8 günde bin 188 kilometre mesafe boyunca pedal basacak. Yaklaşık 5 kıtada, 190 ülkede, 13 dilde 700 milyon haneye ulaşacak organizasyonu, 100’e yakın yerli-yabancı medya mensubu da yerinde takip edecek. Çocuklara yönelik eğitim verilecek Organizasyonun ilk gününde saat 10.00-12.30 arasında Jandarma Genel Komutanlığı Trafik Daire Başkanlığı ve Antalya İl Jandarma Komutanlığı Trafik Şube Müdürlüğü emrinde görevli Mobil Bisiklet Eğitim aracıyla eğitici Trafik Jandarması personellerince 59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu 1. Etap start bölgesinde çocuklara yönelik Bisiklet Trafik Güvenliği eğitimleri verilecek. 59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun 2024 parkuru şu şekilde olacak: 21 Nisan - Antalya - Antalya - 134,7 km 22 Nisan - Kemer - Kalkan (Kaş) - 190,6 km 23 Nisan - Fethiye - Marmaris - 156 km 24 Nisan - Marmaris - Bodrum - 137,9 km 25 Nisan - Bodrum - Kuşadası - 177,9 km 26 Nisan - Kuşadası - Manisa (Spil Dağı) - 160,1 km 27 Nisan - Çeşme - İzmir (Karşkıyaka) - 125,4 km 28 Nisan - İstanbul - İstanbul - 105.4 km
Giresun Fındığın başkent Giresun’da salep hasadı yapıldı Dünyanın en kaliteli tescilli fındığının üretildiği Giresun’da fındığa ek gelir olarak salep üretimi yaygınlaştırılıyor. Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından 43 çiftçiye yüzde 50 hibe destekli toplam bin 325 kg salep yumru dağıtımının ilk hasadı yapıldı. Tirebolu ilçesinin Halaçlı köyünde Mehmet Davut’a ait salep bahçesinde 1 metrekarelik alandan 1 kilo 670 gram gibi yüz güldüren hasat elde edildiği belirtildi. Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü tarafında ülke genelinde yürütülen Tarım Arazilerinin Kullanımın Etkinleştirilmesi Projesi (TAKEP) kapsamında Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce hazırlanan “Giresun İlinde Salep Üretimini Geliştirme’’ alt projesinin ilk hasadı yapıldı. 1 metrekareden 1 kilo 670 gram salep elde edildi “Giresun İlinde Salep Üretimini Geliştirme’’ projesiyle ilgili bilgi veren Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, “TAKEP projesinin temel amacı ve hedefi tarım arazilerinin kullanımının etkinleştirilmesi için boş bırakılan, nadasa ayrılan ve işlemeli tarıma uygun olmayan alanlar öncelikli olmak üzere, uygun tarımsal üretim yöntemleri kullanmak suretiyle katma değeri yüksek bitki türlerinin üretimini artırmak, hasat sonrası kayıpları azaltmak ve ürün işlemeye yönelik yatırım projelerinin desteklenmesidir. Bu amaçla geçtiğimiz yıl içinde proje dahilinde 43 çiftçimize yüzde 50 hibe destekli toplam bin 325 kg salep yumru tohumluğu dağıtılmış olup hasat edilmeye başlanmıştır. Bu kapsamda Tirebolu İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğümüz koordinasyonunda uzmanlarca üretim ve bakım tekniklerini anlatımı eşliğinde hasat etkinliği gerçekleştirildi. Halaçlı köyü çiftçilerinden Mehmet Davut’un bahçesinde diğer salep üreticilerimizin de katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikte, ‘şansa bağlı örnekleme metoduyla’ seçilen 1 metrekarelik kısımdan elde edilen ürün tartılmış ve 1 kilo 670 gr gibi oldukça iyi bir verim elde edildiği görülmüştür” denildi.
Manisa Manisa Büyükşehir ekiplerinden fırtına ve yağış mesaisi Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ve MASKİ Genel Müdürlüğü ekipleri, Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan sağanak yağış ve fırtına uyarısı sonrasında gece boyunca çalışma yürüttü. Yağmur suyu ızgaralarına yağış ile birlikte dolan malzemeler temizlenirken, fırtına dolayısıyla devrilen bazı ağaçlar ekiplerce kaldırıldı. Manisa’da dün akşam saatleri itibarıyla fırtına ve şiddetli yağış etkili oldu. Manisa Büyükşehir Belediyesi ekipleri, sağanak yağış ve fırtına uyarısı sonrasında gece boyunca teyakkuzdaydı. Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri, dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan ve bazı bölgelerde ağaçların devrilmesine neden olan fırtına nedeniyle yoğun bir çalışma gerçekleştirdi. Gelen ihbarlar üzerine harekete geçen Manisa Büyükşehir Belediyesi ekipleri, devrilen ağaçların kaldırılmasını sağladı. Yıkılan ağaçların kaldırılmasının yanı sıra tehlike arz eden ağaçların budanması işlemlerini de hızlı bir şekilde gerçekleştiren ekipler, yaşanabilecek olumsuzlukların önüne geçmiş oldu. MASKİ Genel Müdürlüğü ekipleri de gece boyunca il genelinde etkili olan sağanak yağışta hızlı müdahaleler ile herhangi bir olumsuzluk yaşanmasına izin vermedi. Yağmur suyu ızgaralarına yağış ile birlikte dolan malzemeler temizlenirken, ana kanalizasyon hatları da yapılan hızlı müdahaleler ile açıldı. Özellikle yağışın etkili olduğu bölgelerde özverili bir şekilde sahada olan MASKİ ekipleri günün ilk ışıklarına kadar çalışarak herhangi bir olumsuzluk yaşanmasına izin vermedi.